kopalnica

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kopalnica mi sploh ni všeč iz nekaj že napisanih razlogov...

Najbolj pa glede barvnega izbora...samo gledam, kako bi razril celo kopalnico, da bi dobil ven grde temne rjave ploščice. Te simulacije kamnov in temnih odtenkov je le za velike kopalnice, pa še to ne čez cel prostor...

Prospekt ni isto kot naše luknjice v praksi...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
imaš prav, sicer ne vem točnega odtenka ploščic, samo ob tako majhnem oknu bo ta kopalnica precej podobna notranjosti truge. Majhno okno, še to precej visoko, pa temne ploščice

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Kopalnica mi sploh ni všeč.

Predvsem ker gre za javno kopalnico. Kad bi bolj uspešno zamenjala tuš kabina. Res nevem zakaj bi tukaj morala biti kad, glede na to da imaš še eno kopalnico.
Pa pozicija školjke je obupna. Si sploh predstavljaš kako je tu opravljati potrebo? Al te umivalnik žoka v hrbet al pa moraš srat skoraj zravnan.
Glede na to, da je to dnevni WC bo uporabnost tega WC-ja zelo velika in škoda bi bilo da bi se moral vsak dan po 5x mučit s potrebo ki bi naj bila olajšanje.

No, no, tako za javno kopalnico pa spet ne gre. Če enkrat na mesec kdo pride, pa še takrat ni rečeno da bo moral na WC. Tuš kabino bova imela v drugi kopalnici, ki bo v spalnem delu na podstrešju. Oba sva namreč bolj tuš osebi, jaz sem se nazadnje dala v banjo še kot otrok. Enostavno nama namakanje ne odgovarja, meni celo škodi (zdravstvene težave).

Kar se pozicije lijaka in školke tiče sem že ugotovila da ni najboljša, zato sem se odločila za drugačen lijak, ki ne bo posegal v "sralno" območje, tako da to je tudi rešeno.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
tud po eni stran prav. prostor ki bi prišel s zamenjavo banje pa bi dal jaz pisoar....
Vsaj pri moških večkrat uporabno kot bide....sploh kadar gre pivo iz hladilnika....
Pri moji imajo pisoar (v "dnevnem WC") in nam kar prav pride (ob 4 lulčkih)

dec ni izrazil želje po njem, tako da ga en bova imela
wink-1.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Kopalnica mi sploh ni všeč iz nekaj že napisanih razlogov...

Najbolj pa glede barvnega izbora...samo gledam, kako bi razril celo kopalnico, da bi dobil ven grde temne rjave ploščice. Te simulacije kamnov in temnih odtenkov je le za velike kopalnice, pa še to ne čez cel prostor...

Prospekt ni isto kot naše luknjice v praksi...

Kaj pa naj naredim? Dam bele da bo kot v klavnici?
grin1.gif
Se mi pa te barve vlečejo čez celo hišo tako da ostajam pri njih.

Mi je pa fajn slišat še kakšno drugo mnenje, a na koncu bom itak naredila po svoje.
tongue-1.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
imaš prav, sicer ne vem točnega odtenka ploščic, samo ob tako majhnem oknu bo ta kopalnica precej podobna notranjosti truge. Majhno okno, še to precej visoko, pa temne ploščice

Misliš da bo tako grozno?
shocked-1.gif
Neeeeee, ne bo.
Tud zdej imam malo kopalnico, ki ima samo eno malo strešno okno in me to, da je malo bol temno ni nikoli motilo. Smo se navadili prižigat luč tud sred dneva. Kaj pa v enih blokih, k kopalnice sploh nimajo okna, pa glih tako živijo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Seveda...naredi po svoje, samo da bo tebi všeč, to je jasno!

Nekako mamo zelo podobno kopalnico doma in nobenemu ni všeč, barvni toni za tako majhno kopalnico so pa že v štartu za odsvetovat oz. bi tak namig pričakoval od tistega, kateri mi dela izris.

Super so dobri izrisi, kateri res že lepo prikažejo kako bo izgledalo....kar so še kompi.
cheer.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
No, midva mava skoraj 13 m2 in nama ni žal, da sva si naredila večjo. Sicer pa je bila to itak želja od začetka ... ja, pa na novo smo šli, ni bilo adaptacije, tako da sva imela izbiro ...

OK, pa da odgovorim še tebi: kot mnogi, bi tudi sam menjal kad s tušem (OK, midva imava oboje, 150x150 kad (ni masažna) in tuš kabino, saj je prostora dovolj, ampak s tem, da kadi skorajda ne uporabljava !!! Mogoče pozimi, ko se je užitek vleč v kad in skozi strešno okno opazovat, kako sneži
cheer.gif
), glede bideja mi je danes žal, ker ga nisem vgradil, (še enkrat razmisli o tem !!!), pa barva ploščic mi ni všeč. Imam raje žive barve, čeprav je to predvsem na osebni izbiri, važno je, da je to všeč vama !!!

Ampak na splošno pa se mi zdi razporeditev (glede na relativno majhnost) všečna. Pa tudi sam design kopalnice mi je všeč !

(p.s. si kdaj pomislila, da če namesto kadi vgradiš tuš, da s tem pridobiš veliko prostora ?)

LP in uživaj v gradnji !

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Če bi to bila edina kopalnica v hiši bi dodala tudi bide in verjetno poleg banje še tuš kabino, ker pa imava v hiši dve kopalnici, bo v tej, ki je na sliki banja, v drugi pa tuš kabina. In tam kjer bo tuš bo tudi bide, tako da bo za vse potrebe poskrbljeno. Za banjo sem se v tej kopalnici odločila zato ker je uporabna še za kaj drugega kot pa samo za kopanje in se mi zdi prav da je v hiši.

Kar se pa barv tiče, pa je meni všeč bolj umirjena zadeva. Načeloma je moja barva črna, a črne kopalnice vseeno ne morem imet. To pa res ne bi bilo nobenemu podobno. Včasih vidim kakšno hišo, ki je vsa v pisanih barvah pa se mi zdi da bi po enem dnevu znorela tam noter. Pač nisem pristaš pisanih barv. Občasno vidim kakšne dobre kombinacije in mi je lepo, sam imela pa nebi oz. se mi zdi da bi se ful hitro naveličala. Za hišo sem si drugače zamislila belo in rjavo barvo z zelenimi (travnate in vojaško zelene) detajli. Po moje bo ful lepo. Komaj čakam, sam ne bo še tako kmalu.

Sta pa danes v hišo stopila keramičarja in zadeve se že dogajajo. Najprej je treba še malo stopnice dobetonirat pol pa počasi res začenmo s keramiko.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Men tud ni preveč všeč.
Školjko bi lahko postavila v kot, diagonalno (pridobiš prostor)....ploščice pa so rjave/drekaste, kot da so posrane.
V majhne prostore, kar tvoja kopalnica je, se tudi ne daje ploščic, ki so velike. Prostor vizuelno še dodatno pomanjša in se počutiš utesnjeno. V majhne prostore se daje keramika manjših dimenzij, kar daje občutek veličine/širine....

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Men tud ni preveč všeč.
Školjko bi lahko postavila v kot, diagonalno (pridobiš prostor)....ploščice pa so rjave/drekaste, kot da so posrane.
V majhne prostore, kar tvoja kopalnica je, se tudi ne daje ploščic, ki so velike. Prostor vizuelno še dodatno pomanjša in se počutiš utesnjeno. V majhne prostore se daje keramika manjših dimenzij, kar daje občutek veličine/širine....

Majhen prostor, majhne ploščice.
ne-ne-1.gif

Večja ploščica ti prostor poveča, majhna pa naredi manjšega. Jaz sem tud imela to logiko najprej, ko pa zadevo vidiš v praksi vidiš da ne drži čist.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
zdaj tak je kaj je, ampak jaz bi sigurno namesto bane dal tuš, med tuš in stroj pa wc. Ker tak kot je zdaj, je preveč natlačeno. ker umivalnik, če si malo pijan, vsaj 2x nabiješ. Prvo ko se obrneš, ti rit lahko avtomatsko prvo v umivalnik pade, kot drugo pa ko rit obrišeš in se naprej prepogneš, se sigurno z čelom not na biješ
grims-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ooooo kar drži.
Je pa res spet odvisno kakšen vzorček je na ploščici. Načeloma pa drži kar sem reku, da velika plata prostor pomanjša.

Blankman

Pripravnik
2. sep 2007
290
0
16
Tudi jaz se ne strinjam s tabo. Večje ploščice, manj fug, manj šundra, bolj čist, prostoren izgleda prostor. Verjemi. Sem v bloku, kjer imamo precej majhne kopalnice. Jaz imam mozaik ploščice, spodnji sosed pa mislim da 30x20 al neki takega. Njegova izgleda enkrat večja, lepo diha, pri meni pa zgleda vse natlačeno.
BTW, mozaik ploščice je položil prejšnji lastnik. Na začetku so mi bile všeč, zdaj pa, čim dlje od njih. Že samo zaradi 10x več fug, ki jih je treba spucat
cry12bpy.gif