Konec premikanja ure

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ne delam večizmesko delo. Delam samo enoizmensko, ponoči 8ur. Za enako delo v dopoldanskem času bi bil plačan precej manj. Sicer zame plača ni glavni razlog, da raje delam ponoči. Tudi, če bi bil plačan enako, kot za dopoldansko delo bi takoj izbral nočno izmeno. Ampak, ker večina noče delati ponoči je plačano bolje. Kar je zame win-win.
Ne spim v službi, delam. Itak ne spim ponoči, saj to sem že večkrat napisal. Tudi, če sem doma, med vikendi in na dopustu, ne preklopim na nočno spanje.
Prestavljanje ure ima po mojem z nočnim delom toliko, kot z delom podnevi.
Saj tudi jaz pravim, naj ostane na enem času. Nima veze katerem, samo da je mir s tem.
Kaj pa sedaj, sredi noči, delaš na Alterju?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.576
2.627
113
še v SLO - ampak komaj
Ne delam večizmesko delo. Delam samo enoizmensko, ponoči 8ur. Za enako delo v dopoldanskem času bi bil plačan precej manj. Sicer zame plača ni glavni razlog, da raje delam ponoči. Tudi, če bi bil plačan enako, kot za dopoldansko delo bi takoj izbral nočno izmeno. Ampak, ker večina noče delati ponoči je plačano bolje. Kar je zame win-win.
Ne spim v službi, delam. Itak ne spim ponoči, saj to sem že večkrat napisal. Tudi, če sem doma, med vikendi in na dopustu, ne preklopim na nočno spanje.
Saj tudi jaz pravim, naj ostane na enem času. Nima veze katerem, samo da je mir s tem.

Sicer ne štekam, kako je premik 2 x letno taki stres (priznam - spomladi mi tudi ni najbolj prijetno, a ker vem kdaj se bo zgodilo lahko “šok” malo zmanjšam s “premik 4 x 15 minut” ), ker je benefit vsaj zame in IMHO večino ostalih, ki delamo podnevi ozr. imamo “dnevni ritem” bistveno večji.
Če pa že en čas - potem “letni” in enoten po večjem delu EU. Dejansko bi morali Francoze “nagnati” v njihov časovni pas in bi bil mir …

edit: zmagovalno delovno mesto pa je, ko mora ena oseba pokrivati sodelovanje / operativo za podružnice od Španije do Turčije - vam povem - milina …

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.555
10.775
113
oo grof Vlad :evil:

• Ljubezen
Reactions: sixpower

osterklin

Zelenc'
29. sep 2009
23
0
1
Gorenjska
Zakon je tole.

Medtem ko sem zdaj pozimi šel po temi v službo in po temi prišel domov. Bom zdaj šel po temi v službo domov pa prišel po svetlem. Kdaj se pa zjutraj pokaže svetloba mi je pa itak vseen, ko sedim v pisarni za računalnikom
Pa danes (Decembra, Novembra..)pomisliš kdaj zjutraj ob 7.00 da bi moral vstat eno uro prej, vsak gleda samo takrat ko je dan itak daljši. Tako kot je da je zimski (pravi čas) ura letni pa uro prej.
Glede tistih anket ki so bile pa je vprašanje koliko je bilo sploh glasovalcev.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.756
5.909
113
Pa danes (Decembra, Novembra..)pomisliš kdaj zjutraj ob 7.00 da bi moral vstat eno uro prej, vsak gleda samo takrat ko je dan itak daljši. Tako kot je da je zimski (pravi čas) ura letni pa uro prej.
Glede tistih anket ki so bile pa je vprašanje koliko je bilo sploh glasovalcev.
Jaz z lahkoto. Tako ali tako vstanem v temi. Prav vseeno če eno uro prej.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.021
113
Kakorkoli bodo čas "obrnili", če bo delavnik ostal dolg 8 ur, ni šans, da večina delovnega ljudstva v tem delu leta v prostem času vidi svetel dan. Glede na svetlobo bodo prilagodili šole, temu bodo sledili vrtci in na koncu bo tam, kjer morajo skupaj delati ekipe, treba delati približno tak čas, da ustreza temu. Kdor dela za stranke, se bo spet moral prilagoditi temu, ne moreš si zmisliti sestanka pri stranki eno uro pred začetkom njenega delovnega časa ...
Kdor pa dela na daljavo za delodajalce nekje na drugem koncu sveta, pa lahko že sedaj določa svoje ure precej po svoje.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.756
5.909
113
Kakorkoli bodo čas "obrnili", če bo delavnik ostal dolg 8 ur, ni šans, da večina delovnega ljudstva v tem delu leta v prostem času vidi svetel dan. Glede na svetlobo bodo prilagodili šole, temu bodo sledili vrtci in na koncu bo tam, kjer morajo skupaj delati ekipe, treba delati približno tak čas, da ustreza temu. Kdor dela za stranke, se bo spet moral prilagoditi temu, ne moreš si zmisliti sestanka pri stranki eno uro pred začetkom njenega delovnega časa ...
Kdor pa dela na daljavo za delodajalce nekje na drugem koncu sveta, pa lahko že sedaj določa svoje ure precej po svoje.
Prihaja pomlad. Do konca marca se situacija precej sprmeni. Tudi za otroke je bolje, če imajo še svetel dan ko pridejo iz šol. Ne se zdaj samo fokusirat na 25 december.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.021
113
Namen mojega posta je bil, da ne pričakujem čudeža od nobenega drugega sistema glede ure. Sedanji sistem je tečen en teden, ko se čas prestavi, ni pa napačen za marsikoga. Za nekatere dejavnosti in ljudi pa je gotovo bolj moteč in celo konkretno škodljiv.

• Všeč mi je

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.413
2.578
113
ohno-not-that-shit-again.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo in kajpace

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.021
113
Če bi mene kdo vprašal, pa me ne bo, bi jaz ostal na poletnem času za vedno. Zjutraj je polpolnoma vseeno za temo.
Mogoče te bo kdo vprašal, ampak šola se ne bo začenjala eno uro pred sončnim vzhodom. Zato se bo pač večini delovni čas začenjal eno uro pozneje, tako poleti kot pozimi. Je to bolje ali ne, presodi vsak sam. Zaradi tega pač v Parizu marsikdo začne delati ob 9.00, ker so ravno eno uro za nami.
Če je človek neodvisen, si lahko delovni čas prilagodi, če ni, se bo njegov delovni čas "oziral" na glavne inštitucije.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

matej_

Guru
25. okt 2007
2.125
655
113
GOTOVO NIMAŠ MAJHNIH OTROK ali pa šoloobveznih da bi vsaj v jesenskem času v temi že hodili v vrtec ali šolo.
sj že zdej pozimi hodijo po temi v šolo, ko imajo preduro oz. nulto uro.

Itaq, da je boljše, da se ostane na poletnem času če že, ampak naši bodo nardili tako, da bomo otok v evropi na zimskem času.
pravega časa ni, vse je bilo (nekoč) dogovornjeno.

• Všeč mi je