Sam ti pa ne zamudiš nobene šanse pokazat da si vzgojen za bolj pametnega kot si v resnici. Pol pa že cel lajf revež hodiš v prevelikih čevljih.Sam teb se paaa nč ne pozna da te doma niso šparal...
Sam ti pa ne zamudiš nobene šanse pokazat da si vzgojen za bolj pametnega kot si v resnici. Pol pa že cel lajf revež hodiš v prevelikih čevljih.Sam teb se paaa nč ne pozna da te doma niso šparal...
Trenutni sistem sploh ni napačen.
Ampak na koncu je tako ali tako vseeno, kaj si mislimo. Tisto, da bi državljani povedali svoje mnenje, je bila šala in preusmerjanje pozornosti.
Bi pa bilo mnogo mnogo manj šušmarije. Za vse je nekaj slabo in dobro.Osebno nisem za poletni čas, ker to pomeni, da se bo šola slej ko prej začela tam nekje med 8.30 in 9.00, da ne bodo otroci pozimi lazili po temi v šolo. Kar pomeni, da se bo postopoma na večini delovnih mest delo začelo okrog 9.00. To pa meni ne odgovarja, ker bo popoldneva manj.
Meni je pa fascinantno to, da ljudje povezujejo časovne pasove ("sem za poletni čas" - to pravzaprav pomeni spremembo časovnega pasu) z odhodom v službo. V 40 letih se je "povprečni začetka delovnika" premaknil za dve uri in nima povsem nobene povezave s prestavljanjem ure na poletni čas (ura se je v tej krajih začela premikati leta 1982 - pred 42 leti).Osebno nisem za poletni čas, ker to pomeni, da se bo šola slej ko prej začela tam nekje med 8.30 in 9.00, da ne bodo otroci pozimi lazili po temi v šolo. Kar pomeni, da se bo postopoma na večini delovnih mest delo začelo okrog 9.00. To pa meni ne odgovarja, ker bo popoldneva manj.
Da se razumeva, sem v prvi vrsti da ostane tako kot je, če pa že, potem pa raje poletni čas, ker ostane popoldne dlje dan. Šola se pa že sedaj začenja ob 8.30, vsaj pri nas.Osebno nisem za poletni čas, ker to pomeni, da se bo šola slej ko prej začela tam nekje med 8.30 in 9.00, da ne bodo otroci pozimi lazili po temi v šolo. Kar pomeni, da se bo postopoma na večini delovnih mest delo začelo okrog 9.00. To pa meni ne odgovarja, ker bo popoldneva manj.
Ja, če bi obveljal poletni čas, pa bi se pač ob 9.30. In slej ko prej, bi se temu prilagodil večji del delovnih mest. Zaposleni otrok ne bi mogel dati v varstvo nekaj ur pred začetkom pouka. Tej omejitvi je hočeš nočeš potrebno prilagoditi tista delovna mesta, ki jih lahko.Da se razumeva, sem v prvi vrsti da ostane tako kot je, če pa že, potem pa raje poletni čas, ker ostane popoldne dlje dan. Šola se pa že sedaj začenja ob 8.30, vsaj pri nas.
Nič manj, kot do zdaj, ko je pa eno uro prej tema.Osebno nisem za poletni čas, ker to pomeni, da se bo šola slej ko prej začela tam nekje med 8.30 in 9.00, da ne bodo otroci pozimi lazili po temi v šolo. Kar pomeni, da se bo postopoma na večini delovnih mest delo začelo okrog 9.00. To pa meni ne odgovarja, ker bo popoldneva manj.
Ko sem bil v Madridu, sem vstal ob moji običajni uri, zunaj pa mrak in mrtvo mesto (kot bi se po Lj sprehajal ob 6. zjutraj).Težko bo šolski sitem šel stran od znanstvenih dognanj v kakšnih pogojih je povprečen človek najbolj produktiven in umsko sposoben. To čas teme v naravnem okolju ni.
V Parizu se pač primerljive aktivnosti, ki se pri nas začenjajo ob 8.00, začenjajo ob 9.00, ker so cca 1 uro zadaj glede na položaj sonca. Če ostanemo samo na poletnem času, se bo postopoma zgodilo to.
Labradorec?Bingo. Dons ko se praktično vse ure v stanovanju nastavijo samodejno mi, ki že leta živimo skozi uro na roki ne na biološko uro sploh ne porajtamo tega. Edin cucek ma težavo, ko ob prehodu na zimski čas kak dan ali dva od petih do šestih zvečer hipnotizira vsakega člana družine posebej za hrano, on pač ne pozna na uro. V dveh do treh dneh se tud njegova ura prestavi pa začne ob pravi uri hodit v hipnozo in verjamem, da nima psihičnih težav zarad dveh ur buljenja v svoje lastnike letno.
So mel pa tastari težave s tem, pa po stari uri, pa po novi uri pa bulšit. Ura je tok kokr ti kazalc pokaže. Če pa že, sem pa sam za poletni čas.
Ja, v "noč potegnejo", ker so pač dobro uro za nami. Če ostanemo fiksno na poletnem času, se bo v nekaj letih večina stvari začenjala eno uro pozneje kot trenutno, pa če nam je to všeč ali ne. In ne, noben ne bo na koncu veliko staršev spraševal kot nekateri utopično bluzijo, delodajalci (sploh tuji) pa tudi ne bodo šli mimo tega, kar o storilnosti in sposobnosti človeka v različnih delih dneva govori znanost.Ko sem bil v Madridu, sem vstal ob moji običajni uri, zunaj pa mrak in mrtvo mesto (kot bi se po Lj sprehajal ob 6. zjutraj).
Danes je bil v Lj sončni vzhod ob 6:04, v Madridu pa 7:17, sončni zahod v Lj ob 18:15, v Madridu pa 19:27.
Dostikrat se navaja, kako imajo Španci specifične urnike, "začenjajo pozno in potegnejo v noč", če pa pogledaš na čas po sončnem vzhodu, so pa kar primerljivi z nami.
Če pogledamo EU ima kolikor toliko enak čas. Portugalska bo vedno 1h razlike. Poleti in pozimi.
Če delaš z Mikronezijo ali Polinezijo ne moreš pomagat, kot da upoštevaš geografsko razliko v uri!
Vsakoletno premikanje ure so novinarski stolpci.
Še največ težav je bilo, ko še niso premikal časa v Jugoslaviji. Obisk Italije si moral vedno ure računat!
Poglej priponko 82503
Zdaj bo pa 6000 ljudi odločalo za dobrih 2 miljona???!!!
31. avgust 2018 ob 9.55Zdaj bo pa 6000 ljudi odločalo za dobrih 2 miljona???!!!