Konec premikanja ure

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.830
113
Lublana
Obišči stran
Seveda imaš časa enako, razlika je samo kolik del svetlega dne ti ostane za "sebe".
Hebe se meni če peidem ob 18.00 domov v temi, se fooknem na kavč in do polnoči zijam televizijo.
Raje pridem domov ob 15h se vseden na kolo, še kaj porihtam okoli bajte, grem na pohod ipd... in tukaj igra pomembno vlogo premikanje ure in koliko svetlega dneva je še pred menoj.
Te povsem razumem. Sem pa za svoj primer povedal, da imam tudi jaz velik del svetlega dneva zase, za svoj prosti čas, hobi ali kakšno drugo delo/aktivnost. Če sem pokonci ob 12h 13h ga imam še več, kot ti. Šele zvečer pa na delo. Razen danes, danes bom pa zgleda spanec potegnil do 16h . Itak sem pa frej jutri, tako, da se ne sekiram, če malo bedim. :p
Ne razumem pa kaj imaš ti od premikanja ure. Zdaj so ti vendar skrajšali dan. Ko ob 15h prideš iz službe je zdaj še hitreje tema. Na vašem mestu bi jaz bolj navijal za poletni čas. Al kako?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.756
5.909
113
Te povsem razumem. Sem pa za svoj primer povedal, da imam tudi jaz velik del svetlega dneva zase, za svoj prosti čas, hobi ali kakšno drugo delo/aktivnost. Če sem pokonci ob 12h 13h ga imam še več, kot ti. Šele zvečer pa na delo. Razen danes, danes bom pa zgleda spanec potegnil do 16h . Itak sem pa frej jutri, tako, da se ne sekiram, če malo bedim. :p
Ne razumem pa kaj imaš ti od premikanja ure. Zdaj so ti vendar skrajšali dan. Ko ob 15h prideš iz službe je zdaj še hitreje tema. Na vašem mestu bi jaz bolj navijal za poletni čas. Al kako?
Saj sem proti premikanj v kolikor ostane poletna ura. Če ostane zimska, potem mi je bolje, da se premika letno/zimski čas.

jello

Guru
22. sep 2008
10.167
3.886
113
To si pač ti in prav. Zame je najbolj pomembno, da se zbujam sam od sebe brez budilke. Bujenje z budilko zgodaj zjutraj je zame najhujši stres. Kdor se spočit brez budilke zbuja ob 6h ali 7h. Super, Dobro zanj. Iskreno sem bil takim vedno nekoliko fovš. Sploh v času šole in kadar sem moral še zjutraj vstajat za službo. Je kar jeba, če ponoči ne moreš spati, zjutraj in ves dopoldan pa samo na posteljo misliš. Nihče te ne razume, vsi se ti posmehujejo in norčujejo in te imajo za brezdelnega lenuha...
Zato pa sem napisal vsak po svoje. Meni je lahko govort ker mam bioritem usklajen z dnevom in nočjo. Vstajam brez budilke, zdrav in spočit med šesto in sedmo zjutraj, po sedmih do osmih urah spanja.

Lahko pa delaš tudi kontra, ni problema. Samo ne jamrat kako je ponoči težko in se hvalit kako je podnevi fajn spat.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.830
113
Lublana
Obišči stran
Lahko pa delaš tudi kontra, ni problema. Samo ne jamrat kako je ponoči težko in se hvalit kako je podnevi fajn spat.
Saj ne jamram, če podnevi spim in ponoči delam. Tako je zdaj tako že nekaj let nepreiknjeno in mi odgovarja. Jamral sem pa prej kadar sem moral zaradi službe vstajati zjutraj. To so bil dnevi in tedni neprespanih noči, dooolga leta zapored... Grozno. Samo matranje:obesise:

• Všeč mi je
Reactions: jello

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.830
113
Lublana
Obišči stran
:fredi:

Priponke

• 357758915_10223031284506690_6581999219172998916_n.jpg
    357758915_10223031284506690_6581999219172998916_n.jpg
    96,8 KB · Ogledi: 75

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.231
2.511
113
Mačka ma rep nazaj,...

Težite s tem premikanjem točno vsakih 6 mesecev, pa sončna ura (zimski čas) pa "kapitalistična" ura (poletni čas), pa internetno glasovanje,... Ne kapirate pa, da vas EK vozi ko male vozeke.

Če pa te zanima imajo UTC +2 od EU držav po naravni poti:
In bodoči EU:
Pa vsi znajo na meji preklopit na drugo uro.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.490
113
Mačka ma rep nazaj,...

Težite s tem premikanjem točno vsakih 6 mesecev, pa sončna ura (zimski čas) pa "kapitalistična" ura (poletni čas), pa internetno glasovanje,... Ne kapirate pa, da vas EK vozi ko male vozeke.

Če pa te zanima imajo UTC +2 od EU držav po naravni poti:
In bodoči EU:
Pa vsi znajo na meji preklopit na drugo uro.
Jest nič ne težim. Men je vseen in me premik ure ne gane niti malo, še posebno v današnjih časih, ko se večina ur premakne samodejno. Mi pa popoldanska ura svetlobe več, ko grem po službi lohk na kolo jeseni in spomladi pomeni zelo veliko, tako da si ne želim zimskega časa za stalno. Če pa bo, bo pa tudi prav, se bomo navadli. Tko da se bonkni še enkrat po glavi, pa bo :bonk:

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.830
113
Lublana
Obišči stran
Večizmensko delo je v gospodarstvu praviloma zelo slabo plačano.

Je pa res, če lahko spiš v službi, potem se nekako da (primer zdravniki).

In kaj ima dvakratno prestavljanje ure veze z nočnim delom ?

Naj se dogovorijo za en čas in se ga držijo.
Ne delam večizmesko delo. Delam samo enoizmensko, ponoči 8ur. Za enako delo v dopoldanskem času bi bil plačan precej manj. Sicer zame plača ni glavni razlog, da raje delam ponoči. Tudi, če bi bil plačan enako, kot za dopoldansko delo bi takoj izbral nočno izmeno. Ampak, ker večina noče delati ponoči je plačano bolje. Kar je zame win-win.
Ne spim v službi, delam. Itak ne spim ponoči, saj to sem že večkrat napisal. Tudi, če sem doma, med vikendi in na dopustu, ne preklopim na nočno spanje.
Prestavljanje ure ima po mojem z nočnim delom toliko, kot z delom podnevi.
Saj tudi jaz pravim, naj ostane na enem času. Nima veze katerem, samo da je mir s tem.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in 8888