Konec premikanja ure

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.830
113
Lublana
Obišči stran
Bi si upal reči, da imam celo več privatnega življenja, kot povprečni slovenec. Nikoli ne vstanem pred 12h pa imam vseeno dovolj časa za opravke, hobije in afnarijo. Bilo bi pa res še bolje, če bi delal po 6ur dnevno, 30ur na teden. 8 urni delovnik je čisto pretiravanje.

• Haha
Reactions: B81

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.231
2.512
113
Ja lahko se to reši tudi tako - pa smo na istem, kot premik ure.
Ampak je lažje uro premaknit, kot spremenit delovne čase, vozne rede....
Ravno sedaj se spreminjajo vozni redi spomladi in jeseni. Da zimskih urnikov muzejev, uradov in celo trgovin na severu sploh ne omenjam.

Praktično vsi argumenti za premikanje ure so popolnoma neresni - kot recimo ta, da bodo ljudje zmedeni ob prehodu meje če ne bo vsa EU imela istega časa - pa 3PM saj že zdaj nima vsa EU istega časa in ni nobene tragedije ob prehodu meje; velika večina ur se sama prenastava, ostale pač 10 sekund dela.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

jello

Guru
22. sep 2008
10.168
3.886
113
Bi si upal reči, da imam celo več privatnega življenja, kot povprečni slovenec. Nikoli ne vstanem pred 12h pa imam vseeno dovolj časa za opravke, hobije in afnarijo. Bilo bi pa res še bolje, če bi delal po 6ur dnevno, 30ur na teden. 8 urni delovnik je čisto pretiravanje.
Vsak po svoje. Pet popoldanskih prostih ur mi ne odtehta ene jutranje. Tudi in še posebej na dneve ko sploh ni nujno zgodaj vstat.

Glede 8 urnega delovnika poglej v temo o rogu. Če nisi 8 ur plus nadure hudo trpel in švicnil je brezveze, nisi rabil niti vstajat zjutraj.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.830
113
Lublana
Obišči stran
Ne razumem. Kaj zdaj, raje delaš eno uro zjutraj, kot pet ur popoldan? Al kaj? Ja logično, to bi menda vsak. Ali želiš reči, da si prost vsako jutro? Saj jaz sem tudi frej v jutranjih in dopoldanskih urah ampak raje spim. So pa dnevi, ki zaradi kakšnih potreb ali planov vstanem prej, že zjutraj. Ampak to je redko.

Jamrate, da imate premalo časa zaradi službe, potem se pa norca delate iz 6 urnega delovnika :valjamse: .

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.681
-1.362
63
Ne razumem. Kaj zdaj, raje delaš eno uro zjutraj, kot pet ur popoldan? Al kaj? Ja logično, to bi menda vsak. Ali želiš reči, da si prost vsako jutro? Saj jaz sem tudi frej v jutranjih in dopoldanskih urah ampak raje spim. So pa dnevi, ki zaradi kakšnih potreb ali planov vstanem prej, že zjutraj. Ampak to je redko.

Jamrate, da imate premalo časa zaradi službe, potem se pa norca delate iz 6 urnega delovnika :valjamse:
Otrok nimaš predvidevam.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.821
113
Ne. A če imaš otroka je bolje biti osem ur v službi namesto šest? No saj, če jih ne želiš videti ali pa žene, si lahko še dve uri po šihtu v bifeju.
To ne ampak, če imaš otroke zaradi njihovih obveznosti (vrtec/šola) enostavno ne moreš prespati jutra kaj šele dopoldneva. Ko sem bral tvoje poste, sem si tudi sam rekel, da si najverjetneje brez otrok saj si v bistvu opisoval tudi moje življenje do momenta, ko so se začele družinske scene in posledično sprejemanje določene odgovornosti do drugih. Se pa nekateri pred domačim okoljem dejansko skrivajo najprej na delovnem mestu nato pa v lokalu/gostilni ja.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.681
-1.362
63
Pišeš koliko si frej. No, ko so otroci loviš tiste ure, zato je fino če zgodaj začneš s službo, da si vsaj popoldan lahko z družino.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in MrDaco

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.830
113
Lublana
Obišči stran
Hja odvisno kako se organiziraš in kako ti paše. Če pogledamo samo moj primer sem prepričan, da bi dovolj videl otroke. Če recimo vstanem ob 13h bi imel do večera čas biti z njimi. Ko bi šli spat bi jaz delal, ko bi bili v šoli/vrtcu bi pa jaz spal. Čist preprosto. To kako se kdo organizira, dela in živi, nima veze s premikanjem ure. Samo to želim povedat. Naj ostane na enem času pa mir. Lahko pa se naredi komprmis in naslednje leto uro premaknejo samo za 30 min naprej in naj tako ostane za vedno. Pa bodo nekaj dobili tisti, ki so za zimski čas in nekaj tisti, ki so za poletni čas. Pi**a ljudje, vlade in razne organizacije kakor rešujejo svetovne probleme, vojne, krize, podnebne spremembe... v resnici se pa še to koliko je ura ne morej zmenit. Planet bedakov :valjamse:

• Haha
Reactions: jonny77 in aljoman

jello

Guru
22. sep 2008
10.168
3.886
113
Ne razumem. Kaj zdaj, raje delaš eno uro zjutraj, kot pet ur popoldan?
Mogoče sem dvoumno zapisal. Meni spanje do 12 ure ne pomeni nič. Nula. Kamoli luksuz. So mi pa zlata vredne zgodnje jutranje ure. Luksuz je da lahko zdrav in spočit zjutraj vstaneš čeprav ni treba.

Ni mi pa jasno kako ste v debato navlekli otroke. Kaj je z njimi?

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Hja odvisno kako se organiziraš in kako ti paše. Če pogledamo samo moj primer sem prepričan, da bi dovolj videl otroke. Če recimo vstanem ob 13h bi imel do večera čas biti z njimi. Ko bi šli spat bi jaz delal, ko bi bili v šoli/vrtcu bi pa jaz spal. Čist preprosto. To kako se kdo organizira, dela in živi, nima veze s premikanjem ure. Samo to želim povedat. Naj ostane na enem času pa mir. Lahko pa se naredi komprmis in naslednje leto uro premaknejo samo za 30 min naprej in naj tako ostane za vedno. Pa bodo nekaj dobili tisti, ki so za zimski čas in nekaj tisti, ki so za poletni čas. Pi**a ljudje, vlade in razne organizacije kakor rešujejo svetovne probleme, vojne, krize, podnebne spremembe... v resnici se pa še to koliko je ura ne morej zmenit. Planet bedakov :valjamse:
Froci za v vrtec bodo pa zjutraj sami vstali, pojedli, se zrihtali, ti dali lupčka in se sami dostavili v vrtec. Aja, ti bi si privoščil služkinjo, ki bi ti to naredila.
Pa froc bi CEEEEEEEEEELO noč lepo mirno spal, tak da bi se ti lepo odpočil.
Jaz pravim, da sem vesel zate, da ti uživaš v tem in ti takšen način življenja ustreza.
Ampak jebe... ne solit pameti o tem, kako se mi s froci ne znamo zorganizirat, pa kak smo butli, da ne spimo do 13.00. In preden boš ženo v to vtaknil. Dej enkrat mej froca, pa mi potem še enkrat razloži, kak bo žena vse pedenala, pa dojila, pa 10x na noč vstajala in rihtala froca. Pol mej pa še enega.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman in sajkek

B81

22. jul 2007
36.977
10.524
113
sklepam, da delaš nočne?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.492
113
Froci za v vrtec bodo pa zjutraj sami vstali, pojedli, se zrihtali, ti dali lupčka in se sami dostavili v vrtec. Aja, ti bi si privoščil služkinjo, ki bi ti to naredila.
Pa froc bi CEEEEEEEEEELO noč lepo mirno spal, tak da bi se ti lepo odpočil.
Jaz pravim, da sem vesel zate, da ti uživaš v tem in ti takšen način življenja ustreza.
Ampak jebe... ne solit pameti o tem, kako se mi s froci ne znamo zorganizirat, pa kak smo butli, da ne spimo do 13.00. In preden boš ženo v to vtaknil. Dej enkrat mej froca, pa mi potem še enkrat razloži, kak bo žena vse pedenala, pa dojila, pa 10x na noč vstajala in rihtala froca. Pol mej pa še enega.
No ne pretiravaj. Poznam par ljudi ki bolje funkcionirajo ponoči in jim gre tud družinsko življenje čisto dobro. Zjutraj žena porihta, ko ona pride iz službe je na miz kosilo, otroc so že doma, pol so skupaj, ko grejo pa otroc spat, gre pa on za komp in dela. Vsak po svoje.

• Všeč mi je
Reactions: sixpower