Kolk je letos že mrtvih...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Dej snecer ne prbiji. Kasna vecina motoristov divja? A bi nehal stresat nestrpnost naokoli, pa svoja bedna opazanja zase zadrzal? Ce ti vozis svoja jajca od motorja k baba vozicek, se ne pomeni da ostali divjamo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Dej snecer ne prbiji. Kasna vecina motoristov divja? A bi nehal stresat nestrpnost naokoli, pa svoja bedna opazanja zase zadrzal? Ce ti vozis svoja jajca od motorja k baba vozicek, se ne pomeni da ostali divjamo.

Ti sploh nimaš motorja pa si pameten.

No, saj ga tudi ne rabiš, kot avtomobilist bi moral opaziti, da večina motoristov divja.

In to je dejstvo. Sama ena objestnost in divjanje, nato pa pobiranje trupel.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
V medvodah so most zaprli zato ker je strokovna služba ugootvila da je tako poškodovan da čez njega ni varno vozit v skupni masi XX ton, zato so pač naredili enosmernega. Enako so naredil še za nekaj (10) mostov po sloveniji. Lahko bi jih popravili, ampak denarja v proračunu ni.

Skratka kazenske odgovnosti so se rešili tako da so upoštevali mneneje stroke hkrati pa zagotovili svojo temeljno poslanstvo to je skrb za prevoznost ceste. Nikomur ne moreš nič očitat oz. lahko recimo samo najvišjemu telesu ki upravlja proračun to pa je vlada. Po domače povedano zato da imajo ljudje penzije z regresom se moraš v Medvodah (in še na nekaterih mostovih) vozit samo po polovici cestišča.

Sicer pa recimo kaj bo osnova za KO pri poškodovanem cestišču? V mojih koncih cestišče nikoli ni bilo brez lukenj, bankine se ugrezajo in kamenje pada na cesto. Odgovornost cestarjev se konča s tem ko so postavili znake za "neurejene bankine", "padanje kamenja" in pa "prepoved za vozila z osnimi obremenitve čez XX ton". Dostikrat se zgodi da kdo zajaše bankino in gre s ceste ali pa nagazi skalo na cesti ... cestarji so z znaki pokriti odgovornosti. Tožiš jih lahko samo če niso zagotovili vsega da do nesreče nebi prišlo, to pa bi v praksi pomenilo samo da dokažeš da je cestar šel mimo skale in ni ustrezno ukrepal ampak jo pustil ležat tam (= nemogoče, ker 1x dnevno ko gredo po cesti dejansko poberejo vse kamenje in dajo zaščitne oznake pri vseh na novo vdrtih bankinah).

Skratka v primeru tiste deklice je samo vprašanje ali je bila "slaba cesta" (luknja) označena (tudi s slošno označbo = znakom za "nurejene bankine") oz. je upravljalec ceste za njo vedel pa ni ukrepal. Kar 100% ne bo možno dokazat torej so take kazenske ovadbe samo scanje proti vetru.

Če se bo pri tem primeru izkazalo, da ni dovolj le postavit znaka, potem lahko vse pošljemo sedet. Upam, da to postane sodna praksa.

Sicer pa: po zakonu so ceste dolžni vzdrževat tako, da so varne. Delna zapora povečuje nevarnost in poleg tega še pkodi okolju. Torej naj lepo pooravijo?
Nimajo denarja? Naj izvolijo tistega, ki ga mora zagotovit, tožit za potrebna sredstva. Naj izvolijo proti predsedniku vlade /resornemu ministru vložit KO, ker vedo, da so ceste nevarne, pa ne dajo denarja. Skratka, naj naredijo 100% vse, kar je pravno mogoče, da iz proračuna izvlečejo denar, ki je potreben. Dokler tega ne naredijo, so krivi za stanje cest. No ifs, buts ... Morajo. Ali pa naj dajo odpoved in gredo domov.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.773
6.167
113
blizu močvirne prestolnice
Upam da jih iztožijo in oberejo do kosti. Če občina nima keša, potem naj propade, če gre koncesionar pod ceno, potem naj propade. Žal pa ne verjamem našim nesposobnim sodiščem in zato bo na koncu velika nula za starše deklice. Upam da se motim.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ce nimam motorja,se ne pomeni,da se ne vozim z njim
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Če ne divjam z motorjem, to še ne pomeni, da ga ne znam vozit.

Ne si lagati. Prav zanimiv bi bil eksperiment skrite kamere, bi dali na 10 motorjev čisto po slučaju kamero gor.

To bi bilo zanimivo, serijski prekrški, neprilagojena hitrost, izsiljevanja.

In nič ne posplošujem.

V Avstriji se tega še predobro zavedajo.

Imaš ceste, kjer je samo zaradi motoristov in samo za motoriste nižja omejitev kot za osebna vozila.
Polno je vedno tabel za motoriste, ki jih naprošajo za počasno in tiho vožnjo itd...

Zakaj le?

Sem bil prejšnji teden v Italiji. Saj tam ni nič drugače, se mi zdi, da so še bolj podivjani kot naši lokal kafetarji. Eno samo dvijanje, gas-bremza.

I

Izbrisan uporabnik #488

To je bila opozorilna akcija, so še druge table s krsto in letnico, ni da ni.

Pri nas se točno ve, kje divjaki pritiskajo pa ni nobene resne akcije, tudi s kontrolo izpravnosti in zamplembo.

Saj to ni več normalno, kar se dogaja.

I

Izbrisan uporabnik #488

V četrtek mi ni blo pri 30 stopinj nič smešno čakat, da helikopter odpelje...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
Zdajle na val 202 (no malo prej) je martinčič lepo prebral kdo so motoristi, povečini motenci brez zdrave pameti - greš na srečanja/mitinge in vidiš kako je s tem. Seveda izjeme so, k sreči.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz ti povem, da so najhujše skupine.
ThaShitznit@ se po moje sam ne zna peljati, ampak rabi skupino.

Tam se provociriajo med sabo, izzivajo in silijo z vožnjo druge v nezgode. "kaj tak počasi voziš...ne voziš gume do roba...imaš samo 100PS... itd."

Problem je v izjemnem naraščanju motociklov, danes lahko praktično vsak za male pare (do 2 jurja) dobi že čisto ok motor.

Leta 2004 je bilo v slo registriranih 11600 motorjev, 2007 že 31300, v letu 2014 pa mislim da že blizu 60.000!

In tu not maš vse. To je enormna cifra za naše razmere.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Prepoceni zavarovanje in dajatve!

Davki na davke na davke. Super! NOT Morda je prepoceni tudi tvoj hobi. Kaj če bi zanj povišali davke za faktor 10?

P.S.: nimam motorja

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Ksz...

V nedeljo se vračali z Jezerskega (Ovčji bal prireditev). Sem se že prej psihično pripravil da bo šlo počaaasi...samo, človek ne more verjet kolk je mrtvih za volanom!

45 na ravnini. Na vsakem ovinku (kar se šteje da je potrebno premaknit volan iz mrtve točke) bremza, na 35 in nato spet pospeševanje na mrtvo (dobesedno...majke mi
hysterical-1.gif
) na 45.

Pa ne morš no. Prehitevat se do doline skor ne da, sploh še ker jih je par vmes in da se to spravi prehitevat....je...no ni.

Da bi dirkačem na čelu kolone padlo na možgansko skorjo da bi kje zapeljali vstran za 10 sekund (kolk se pa to pozna pri taki hitrosti?
grims-1.gif
) se ni zgodilo.

Najbolj 'smešno' je bilo pa to da je še ovinke sekal.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Darvin pač...
Je snecer nekoliko prej omenil številko 60.000 registriranih motorjev, se mi pa zdi, da bo darvin spet tole malo znižal na 40k motoristov...

Mimogrede, sma se z mojo v nedeljo proti večeru peljala od Dravograda proti Radljam. Na ravnini pred Radljami je kot sulica (blizu ali preko 200) letel mimo en frajerček s cestakom - teniske, kratke hlače in kr. majica. Ustavil se je na pumpi, obrnil, pa gasa nazaj. Tisti, ki se tam vozijo, vedo, da je veliko stranskih gozdnih cest, pa tudi magistralka je sfookana do amena.
Nekaj naprej na radeljski obvoznici pa spet en frajerček z naked bike-om s pupo od zadaj, prav tako sulica, le nekoliko počasnejša. Pupa pa je imela na sebi 3/4 pajkice, teniske in zgornji del trenirke. Temp. je bila nekaj nad 20....

Kaj hočem rečt... Preveč je takih imbecilov, zaradi katerih normalni motoristi padejo v slabo luč in najebejo na cesti z ranoraznimi ukrepi, ki so ali pa niso učinkoviti.