Kolk je letos že mrtvih...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Darvin pač...
Je snecer nekoliko prej omenil številko 60.000 registriranih motorjev, se mi pa zdi, da bo darvin spet tole malo znižal na 40k motoristov...

Mimogrede, sma se z mojo v nedeljo proti večeru peljala od Dravograda proti Radljam. Na ravnini pred Radljami je kot sulica (blizu ali preko 200) letel mimo en frajerček s cestakom - teniske, kratke hlače in kr. majica. Ustavil se je na pumpi, obrnil, pa gasa nazaj. Tisti, ki se tam vozijo, vedo, da je veliko stranskih gozdnih cest, pa tudi magistralka je sfookana do amena.
Nekaj naprej na radeljski obvoznici pa spet en frajerček z naked bike-om s pupo od zadaj, prav tako sulica, le nekoliko počasnejša. Pupa pa je imela na sebi 3/4 pajkice, teniske in zgornji del trenirke. Temp. je bila nekaj nad 20....

Kaj hočem rečt... Preveč je takih imbecilov, zaradi katerih normalni motoristi padejo v slabo luč in najebejo na cesti z ranoraznimi ukrepi, ki so ali pa niso učinkoviti.

zgolj primer enega in istega

Največ divjanja je pri motoristih, to je dejstvo. Maš grupe, ko se dobijo in peljejo od kafiča do kafiča, vmes pa na znanih lokacijah "testirajo".

Zadnjič v Italiji na Stelvio. Podivjana grupa, gas bremza vožnja, mimo vsega kot da ni ovir, pri vsakem počivališču pa delali gužvo. In na moje presenečenje pod čeladami vse sivo 50+. (jodlarji)

To kar delajo motoristi na cestah, ni normalno, za večino je cesta motogp steza.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Prenizke so cene registracij za motorje, prenizke cene izpitov in predvsem Policija ni sposobna slediti in ujeti prekrškarje.
In zakaj zaboga se ne uvede, višja registracija avtov/motorjev ob cpp prekšrku? Vse se da če se hoče.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ce vozs k baba ni cist nc cudn,da ksn mimo pade
smile-1.gif
teb se zdi grozn. Men se ne zdi. Ne srecam prakticno nbenga norca....se najdejo seveda....kratkohlacniki na cestakih.....se strinjam. Pa teli so.v vecini neregistrirani. Tko da...zarad parih nesposobnezev mormo ostali placevat? Res fer a?

itak je pa prevec ljudi na svetu....in drzavi ustreza da jih nekaj gre....tko da je varnost pesek v oci....zato da ti laser v glavo meri in kasira.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne voziš se dosti, ne poznaš scene, praktično malo jih normalno vozi.

Kaj je to "voziš ko baba?" Tipična čredna opazka, ki sili v krsto.

Raje si priznaj, da si objestni divjak.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Meni gre najbolj na ku.rac, ko mi moNorist kaže naj vozim bolj ob robu, da bo on lahko divjal. Me ma, da bi kdaj kakšnemu cuknil z volanom, da se malo ohladi.. Evo, preziram večino motoristov, povedal sem.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
saj vemo, da se večina motoristov požvižga na cpp kulturno vožnjo, ker morajo dirkati, saj imajo makino med organom.

I

Izbrisan uporabnik #488

Vožnja vštric je npr. tipična za moto čredo, da se drug drugemu v ritko ne zaletijo, mirno pa zapeljejo v luknjo zaradi premajhne varnostne razdalje.

Al pa prehitevanje. Noro. Ko gre pastir iz črede prehitevat, se zadaj zažene ovce, ne glede na promet. In potem drug drugemu prostor delajo.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Prenizke so cene registracij za motorje, prenizke cene izpitov in predvsem Policija ni sposobna slediti in ujeti prekrškarje.
In zakaj zaboga se ne uvede, višja registracija avtov/motorjev ob cpp prekšrku? Vse se da če se hoče.
Meni se cene registracij in podobnega ne zdijo problematične, ker zvišanje cen ne bi zmanjšalo števila divjakov. Bi pa tovrstni ukrep prizadel tiste, ki se normalno vozijo in bi morali zaradi imbecilov več plačevat za ta hobi, ali pa bi ga morali tudi zaradi stroškov ukinit.

Po mojem bi bilo boljše, da bi se omejila max. moč motociklov, za vožnjo športnih motociklov pa bi bilo potrebno imet dodatno kategorijo, za katero bi bil zraven osnovnega opravljanja izpita še psihofizični test ter pregled preteklosti (pike, kazni ipd.).

Samo moje mnenje...
P.S.: Imam izpit, motocikla še nimam, sem v fazi nakupov. Najprej oprema, nato motocikel...

Citat:
Uporabnik Jado pravi:
saj vemo, da se večina motoristov požvižga na cpp kulturno vožnjo, ker morajo dirkati, saj imajo makino med organom.
Srečujem veliko motoristov, ki se znajo normalno vozit. Je pa kljub vsemu preveč takih, kot si jih opisal...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Sem tudi jaz cakal uri na Azurni obali,ker se je gospa v petkah razbila s skutejem. Pa kaj naj zdej? Tulim po netu,da je treba skuteriste cepit? Nehaj stresat svojo omejenost naokoli,pa nas obsojat. Nerece se bojo.se zmeraj dogajale....

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.433
2.385
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Seveda ogroža, tudi kolesarji niso nedolžni. Vožnja po sredini, zasedba cele ceste...

Tega več ne delam. Ne tekmujem več, zato ni potrebe po tem. Ne ogrožam nikogar. Drugi mene.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Na MS si se osmesil in sedaj tu trosis neumnosti naokoli in isces potrditev pri alter voznikih. Good luck with that
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Sem tudi jaz cakal uri na Azurni obali,ker se je gospa v petkah razbila s skutejem. Pa kaj naj zdej? Tulim po netu,da je treba skuteriste cepit? Nehaj stresat svojo omejenost naokoli,pa nas obsojat. Nerece se bojo.se zmeraj dogajale....

Kdo so to "nas"? motorist, ki nima motorja in si ga sposodi samo za divjanje?

Zaradi podivjanih motoristov grozijo ponekod zapore cest, omejitve itd. Da ne govorim o preglasnih izpuhih, ki si jih motoristi smao zaradi objestnosti montirajo, da vznemirjajo okolico in pri tem uživajo.

Dejstvo je, da kogarkoli boš vprašal, takšno mnenje si pomagal ustvarit, da so motoristi divjaki.

Vidim, da sem točno zadel, ker te je zadeva precej razburila.

Po moje je rešitev, ki bi hišno zadevo rešila, redna nenapovedana akcija na znanih divjaških lokacijah, z obvezno zaplembo, poleg meritev in pregleda tehnične izpravnosti.

Pomanjkanje kulture v prometu se kaže prav v postih Shitnitza@, ki primitivno reagira na tiste, ki opozarjamo, da je situacija postala nevzdržna.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ne poznaš pravil, nimamo se kaj menit.

Razlog=traktor,ker več ne gre

In ne stardec, ki opazuje okolico in lovi avto.

V tečaj al pa vrni izpit.

Saj zakonodajalec je upošteval nebroj razlogov, problem nastane, ko delaš kolono...

In se ne umakneš ter druge siliš v prehitevanje.
Kaj si spet nakakal tle gor?
Kdo koga sili v prehitevanje? A je teb kakšen počasne namignil, da ga moraš prehitet?
Če si ti tako neumen, da ne znaš presodit kdaj je varno prehitevat in kdaj ne, si sam kriv. Noben drug.
Če si pa na živcih bolan, boš moral pa malo do hošpitala stopit.

I

Izbrisan uporabnik #488

Za tebe smo že zgoraj ugotovili, da sploh ne poznaš predpisov.

Sedaj pa bi pametoval o tistem, česar ne poznaš.

Vrni izpit ali v tečaj, ker nimaš osnov.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:

Jap, dinamična vožnja je, da prilagodiš vožnjo razmeram na cesti in svojemu znanju, ne pa da voziš kot robot kot stardec (verjetno tudi pijan od cvička).
Jaz NIKOLI ne vozim pijan, ne od cvička in ne od kakšnega drugega alkohola. NIKOLI!
Ampak tudi, če bi jaz vozil pijan, bi definitivno vozil bolje kot ti, ki si pijan od komunizma.

Citat:
ampak za promet nima nobenega občutka in dejansko ogroža, ker zadaj nekateri prehitevajo v škarjice in so nervozni.
Še ena bedarija.
Tisti, ki vozi z DOVOLJENO hitrostjo, ne ogroža nikogar. Še nihče ni nikogar ubil zaradi PREMAJHNE hitrosti, razen piloti.
Ogrožajo tisti, ki niso zmožni kontrolirano vozit za nekom, ki vozi z dovoljeno hitrostjo. Če se živčkotu strga, je on tisti ki ogroža in on je potem ttisti ki zaradi svojih psihičnih težav ubija.
Ne boš verjel, ampak, nervoza je bolezen nervozneža, ne tistega, ki vozi z dovoljeno hitrostjo. Nervoznež je problematičen in prav bi bilo, da bi tak nervoznež obiskal psihiatrijo, da bi mu nervozo pozdravili.
Takšne preproste zadeve snečkoslav, bi pa ti kot advokat, moral vedet.

bonk.gif

Jaz bi ti vzel izpit, ker nimaš pojma!

Citat:
(4) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Voznik vozila, ki vozi na čelu kolone z nižjo hitrostjo od največje dovoljene hitrosti in od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, za katerim se nabere kolona vozil, se mora, če ga kolona ne more varno prehiteti, na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

Zakon in člen pa si sam poišči, ker je grozljivo, da tega nisi vedel in da ne poznaš osnov prometnih predpisov.

Včasih je bilo -50% dovoljene brzine, sedaj je drugače, odvisno je od "dinamike" kolone, razmer.

Ejejej snečko kakšen kljukec si ti.
A si ti kje prebral, da sem napisal, da se sme BREZ razloga vozit počasneje od najvišje dovoljene hitrosti? A si to kje prebral? Nisi?
No in če nisi, potem pomeni, da se sme voziti počasneje od omejitve kadar ima voznik RAZLOG zato.
Ampak ti, ki voziš za nekom, ki pred teboj vozi počasneje od omejitve, nisi poklican, da boš v njegovem imenu odločal, ali ima tisti pred tabo razlog za počasnejšo vožnjo ali ga nima. Nisi kredibilen za takšno mnenje.
Vsak voznik mora svojo vožnjo prilagajat tudi svojemu znanju in trenutnim psihofizičnim sposobnostim.
Če ti to predstavim na primeru, da boš lažje zastopu. Sicer dvomim, pa vendar probat ni greh:
Torej;
Če ima npr ženska v avtu pred tabo menstruacijo in se takrat počuti bolj slabo in jo po jajčnikih šraufa itd.....ima ta ženska z menstruacijo UPRAVIČEN RAZLOG, da pelje malo počasneje kot z najvišjo dovoljeno hitrostjo, ker takrat, ko ima ženska tardečo in vozi počasneje, pomeni, da je prilagodila vožnjo svoji trenutni psihofizični kondiciji. Pa magari vozi po novi AC in v idealnem vremenu, ima ženska z menstruacijo še zmeraj PRAVICO vozit počasneje od najvišje dovoljene, če se ona pač v tem stanju trenutno ne počuti maksimalno dobro. Kapišaš snečko?
In ti, če voziš za to žensko, nisi noben dohtar da boš ti v njenem imenu trdil, da ona vozi počasneje BREZ razloga. Ona razlog ima. Razlog je, menstruacija. Ampak ti tega razloga ne veš, oziroma nisi poklican, da boš njej očital, da je vozila počasneje neupravičeno in brez upravičenega razloga.
Razen, če bi ti rad prepovedal vožnjo vsem ženskam, ki imajo tardečo. Ampak pol tud ti ne boš smel vozit in to ves čas, ker si pač tako očitno preklemano ves rdeč.
Te bom po rusko vprašal, kot tvoji ruski prijatelji; A zdaj panjemaješ?

Ti očitno ne. Ker je popolnoma vseeno, ali imaš razlog ali ne, ali je upravičeno ali ne. Če voziš počasneje od omejitve in se za tabo nabere kolona, ki ne more varno mimo, se moraš umaknit. Pa je vseeno, ali ti traktor ne gre hitreje ali pa nimaš znanja, da bi šel hitreje. Če se ne zmoreš peljat (ne glede na razlog), kolikor je najvišja dovoljena hitrost, se moraš umikat, če delaš kolono. Bolj preprosto ne more bit, to bi dojel vsakdo, ki ima IQ višji od številke noge.

Saj se umaknejo, ti počasneti grdi . Men se vsi umaknejo. Včasih prej, včasih pa treba malo za njim počakat. Men se počasneti zmeraj umaknejo, ne vem kako to, da se teb ne umikajo? Pa snecerju se tud nočero umaknit? Čudno! Pa to ravno vama, ki sta dinamika? Res čudno.
Samo vam dinamikom, kot kaže, se počasneži nočejo umikat.
Aja, ti bi rad, da se ti počasne umakne takoj tisti moment, ko ti pripelješ za njim, ker ti nimaš časa počakat par sto metrov, da se bo počasnetu pojavilo dovolj varno mesto za umik.
Men se zmeraj umaknejo, ali pa pride prilika, da jih varno prehitim. Do zdaj je blo še zmeraj tako, pa sigurno vozim dlje časa kot ti. Ne vem kako je to možno, da se samo dinamikom počasneti ne umikajo.
In vi dinamiki, kar nekako spregledate pravilo, ki pravi, da je treba vozit in vožnjo prilagodit razmeram primerno, svojim sposobnostim primerno, in psihoFIZIČNIM sposobnostim primerno. Ljudje pač prilagajajo vožnjo tem faktorjem. To pravilo, nekako ne zapopadete. Tega pravile si nekako ne zapomnite! A ni čudno? Zapomnili ste se samo tisto pravilo, ki govori o umikanju drugih.
Ejejej nori dinamiki, zarad vas bodo kazni spet povišali.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Za tebe smo že zgoraj ugotovili, da sploh ne poznaš predpisov.

Sedaj pa bi pametoval o tistem, česar ne poznaš.

Vrni izpit ali v tečaj, ker nimaš osnov.
Ga bom vrnil, ampak takoj za tabo, ker ti, kot vidimo, si še bolj pozabljiv kot jaz.
Ti si pozabil, da morajo vozniki prilagodit vožnjo razmeram na cesti in svojim vozniškim sposobnostim, ter trenutnem psihofizičnem stanju.
Če boš danes hodil kaj mimo tvoje upravne enote, jim zanesi svojo vozniško dovoljenje nazaj.
Povej jim po pravici, da si nevaren voznik, ker ne poznaš osnovnih pravil.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pojma nimaš. Če viidiš, da je gost promet, pomeni, da prilagodiš vožnjo in ostaneš doma, da ne delaš zastojev.
Maš čas kakce pobirat

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pojma nimaš. Če viidiš, da je gost promet, pomeni, da prilagodiš vožnjo in ostaneš doma, da ne delaš zastojev.
Maš čas kakce pobirat

Ne bo držalo. Če je gost promet, teb se pa mogoče nekam mudi ( mogoče Kučanu v Murgle) potem pojdi s helikopterjem.
Al pa prej ustan s postelje. Tako kot vsi normalni.