Koliko vas bo v sredo moralo dopustovat?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
Jaz peljem družino za 11 evrov v lasko na tri ure kopanja in dricanja po toboganih.
Bodo otroci vsaj nekaj imeli od stavke, če že vrtca nimajo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pred kako uro je sodelavki telefonirala učiteljica in jo vprašala, če ima varstvo ali pa bo otroka pripeljala v šolo. Stavka je na delovnih mestih in vse otroke, ki so brez varstva, bodo sprejeli in to v vrtcih in v šolah. Res pa je, da ne bo pouka, samo varstvo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
Ah ja, nima veze, nista v vrtcu. se bomo lepo imeli kot družina. Vedno se najde kak razlog da kdo manjka. Ajd okoli novega leta smo bili res precej skupaj, ampak....no upam da bo doma, mama, otroci so v vsakem primeru. Tistih 25 evrov je ze prinesla notri, s tem ko že nekaj let ne plačuje clanarine sindikatu

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
enkrat na leto...

komplicirate.

Maš prav - enkrat na leto so kombinezoni in pancarji, pa enkrat na leto so kopalke. Pa če ima srečo je še tisto leto "spet" začetni plavalni tečaj.
rolleyes-1.gif

Pa hebemu mu - a se bom morla v vsaki temi ponavljati? Niso učiteljice "boge" - ampak luštno jim tudi ni. In ne - ni res, da delajo samo "tiste 4 ure v šoli" - naredijo mariskaj drugega tudi. In preden bi zahteval, da se varčuje na "operativnih" delavcih JS (učitelji, policisti, gasilci, deloma tudi administratorji) je treba pogleadti kje in kako se kakšen "fikus" odpeljati na kompost.
Pa še nekaj - za razdrobljenost in temu primerno visoke stroške smo si tudi sami krivi - poglejte "razseljenost" (beri: "Kak so fajn tote hiške po hribčkih" - da pa to potegne za sabo težave z vrtci, šolami in celotno javno infrastruktoru oz. le to drastično podraži pa noben ne vidi).

Aja - nisem iz JS - delam v gospodarstvu in stavkovne zahteve (vsaj večji del) celo podpiram - ne podpiram pa načina stavke (vsaj varstvo otrok bi moralo biti zagotovljeno, vendar pa po drugi strani potem sama stavka sploh ne bi prišla do izraza - nerodna kombinacija).

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
enkrat na leto...

komplicirate.
- pa kopanje
-pa rolanje
-pa drsanje
-pa kekčeve dežele,
-pa zimovanje ...

Lej, ko pride ko se je včasih kakšen projekt zaključeval sem hodil od 8.00 do 20.00 kakšne 2 tedna na šiht.

Misliš, da mi je kdo kake nadure plačal. Pač vzakup vzameš, že ko šiht iščeš.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Zdaj si prešaltal iz jabolk na hruška.

Jaz sem ti samo odgovoril na eno tvojih trditev, ki je bila napačna.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
pa zakaj...

prosim povej mi zakaj..dam za gajbo...ma dve..sam da ugotovim zakaj
Ne vem zakaj si prfuknjen. Tako je. Saj to je mišljeno čist v dobrem smislu. Ljudem - vsaj večini - dons tega manjka in so čist zategnjeni. Kot da ne hodijo na skret in nikoli ne prdnejo.

še zmer mi ni jasno..sem napisal kaj neumnega. se s čim ne strinjaš. kaj idiotskega.
Nič posebnega, samo sočno izrazoslovje.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Prvo naj bodo 8 ur šoli, pa ne šolskih. Pa naj tam naredijo vse kar imajo za naredit, pa naj potem jamrajo.

Druga stvar je pa šmuglarija s potnimi stroški(v celotnem javnem sektorju), kar si v privatnem sektorju sploh ne upa kdo pomisliti. Stanujejo čist v bližini, uradno se pa "vozijo" tudi po 100 in več kilometrov dnevno v eno smer
bonk.gif
S čimer pa mesečno že pokriješ najemnino, pa še kaj ostane. To bi mogli obvezno omejiti na neko maksimalno razdaljo, ki se še plača.

Potem imamo neke kvazi fakse oz. višje šole, ki so zrasli kot gobe po dežju, zaposlujejo ogromno prfoksov, ki izobražuje bolj kot ne fiktivne študente
stupid-1.gif

Čisto kar se pa vrtca tiče plačam 170€, ker je decembra otrok bil 10 dni zaradi bolezni odsoten so mi odbili mislim da 2,3€. To se bi že splačalo po hrano v vrtec hodit, če je tako poceni. V vrtcu jih konstantno manjka cc. 30% (v tem času), največ jih je v vrtcu pa od 8:00-12:00, ker kar nekaj staršev otroke pobira takoj po kosilu. Tako da tako hudo vsaj pri nas pač niso obremenjene. Sem v svetu vrtca in v svetu staršev, pa ne podpiram stavke.

Nazadnje urejeno:

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Ne moreš biti bolj jasen in natančen.

Blagor vzgojiteljem. Jaz bi bil tudi, pa nisem, žal.
Ne rečem, da niso slabo plačani, vendar kolikor naredijo, so še preveč.

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Mah, stavka, a to je stavka!*?!?? Dejte si pogledat kako se stavka v tujin, ni treba daleč, že k zahodnim sosedom, pa bo. Tole kar delajo naši "stavkači" je p... dim, if you ask me. Nej se stavka, dokler se ne doseže nečesa, ne pa en dan, boh pomagej.

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Citat:
Uporabnik ermej pravi:
Prvo naj bodo 8 ur šoli, pa ne šolskih. Pa naj tam naredijo vse kar imajo za naredit, pa naj potem jamrajo.

Druga stvar je pa šmuglarija s potnimi stroški(v celotnem javnem sektorju), kar si v privatnem sektorju sploh ne upa kdo pomisliti. Stanujejo čist v bližini, uradno se pa "vozijo" tudi po 100 in več kilometrov dnevno v eno smer
bonk.gif
S čimer pa mesečno že pokriješ najemnino, pa še kaj ostane. To bi mogli obvezno omejiti na neko maksimalno razdaljo, ki se še plača.

Potem imamo neke kvazi fakse oz. višje šole, ki so zrasli kot gobe po dežju, zaposlujejo ogromno prfoksov, ki izobražuje bolj kot ne fiktivne študente
stupid-1.gif

Čisto kar se pa vrtca tiče plačam 170€, ker je decembra otrok bil 10 dni zaradi bolezni odsoten so mi odbili mislim da 2,3€. To se bi že splačalo po hrano v vrtec hodit, če je tako poceni. V vrtcu jih konstantno manjka cc. 30% (v tem času), največ jih je v vrtcu pa od 8:00-12:00, ker kar nekaj staršev otroke pobira takoj po kosilu. Tako da tako hudo vsaj pri nas pač niso obremenjene. Sem v svetu vrtca in v svetu staršev, pa ne podpiram stavke.

Ja, potem se pa zbudiš. Znanec dela na meji v Slovenski Bistrici, doma pa je V MB. PRosil za premestitev neštetokrat, ni haska...problem je sistem, ki je katastrofalen. Na koncu bomo rabl plačat par MIO nekega AT Kearney-a, ki bo ugotovil, da se to pa ne splača, pa se bo kej naredil...mislm, bedarije za pop...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:

Dejstvo je, da če ni denarja, se je potrebno prilagoditi! Ne da ga nočejo dati - NI GA. Dojemi. Prej boš, lažje ti bo. Pa vsi ostali tudi.
Dojami ti, da denarja ni, ker so ga pokradli. In ko to dojameš, ti ne bo lažje, ampak težje, ker je nekdo pobral denar iz politike in tako vzel marsikej drugim, ki s tem nimajo NIČ. (beri: ker so € pokradli, zdaj ni za malce, plače, štipendije, ...itd.)
In namesto da bi vzeli tam denar, kjer se je vsa ta leta odtekal, hočjo vzeti spet tistim, ki so nafilali to blagajno.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Nisem mislil te ki se res vozijo. Ampak te, ki se "vozijo". Vem da je bedarija, da se nekdo iz MS vozi v Domžale oz. LJ v službo. Eden pa iz LJ v MB itd,...

Ampak to ne pomeni, da si do potnih upravičen, ko se preseliš v LJ prijavljen si pa naprimer v Murski Soboti in za to tudi dobivaš potne stroške. Ker te osebke sem mislil, pa ni jih malo.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
Citat:
Uporabnik ermej pravi:

bonk.gif

stupid-1.gif

Ja, potem se pa zbudiš. Znanec dela na meji v Slovenski Bistrici, doma pa je V MB. PRosil za premestitev neštetokrat, ni haska...problem je sistem, ki je katastrofalen. Na koncu bomo rabl plačat par MIO nekega AT Kearney-a, ki bo ugotovil, da se to pa ne splača, pa se bo kej naredil...mislm, bedarije za pop...

Pa se res vozi ali stanuje v Bistrici? Ker če se vozi naj bo to je država kriva,...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
pa zakaj...

prosim povej mi zakaj..dam za gajbo...ma dve..sam da ugotovim zakaj
Ne vem zakaj si prfuknjen. Tako je. Saj to je mišljeno čist v dobrem smislu. Ljudem - vsaj večini - dons tega manjka in so čist zategnjeni. Kot da ne hodijo na skret in nikoli ne prdnejo.

še zmer mi ni jasno..sem napisal kaj neumnega. se s čim ne strinjaš. kaj idiotskega.
Nič posebnega, samo sočno izrazoslovje.

enim je treba osnove narisat..in teh je 90%. in pol pač..mal popusti ventil..ker to pa pol nekak razumejo.

brezveze razlagat o socialnih odklonih, demagoskih kazalcih, ekvivalentnih bla bla bla.

trot, buksl, kmet, seronja...to je jasno..
in pol pride fadil, k mi ponudi vozovnico. počak še mal. sej bi še kdo ponudil, a so obupal.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik ermej pravi:
Nisem mislil te ki se res vozijo. Ampak te, ki se "vozijo". Vem da je bedarija, da se nekdo iz MS vozi v Domžale oz. LJ v službo. Eden pa iz LJ v MB itd,...

Ampak to ne pomeni, da si do potnih upravičen, ko se preseliš v LJ prijavljen si pa naprimer v Murski Soboti in za to tudi dobivaš potne stroške. Ker te osebke sem mislil, pa ni jih malo.

Takih osebkov praktično ni več. Če te dobijo, je avtomatska odpoved. In zadnja leta prekleto kontrolirajo.