Koliko vas bo v sredo moralo dopustovat?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Razlike med vzgojiteljico in učiteljico ne poznaš?
rolleyes-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ne mešaj vrtca pa osnove šole, halo, kaj je s tabo? Sploh veš, kdo stavka?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Ne mešaj vrtca pa osnove šole, halo, kaj je s tabo? Sploh veš, kdo stavka?

Pri nas bosta doma šolar in vrtičkar, torej kdo stavka?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Ja in?
Če ti kot podjetnik plačaš svoje delavce in le-ti ne izvedejo storitve za stranko ... ti bo stranka plačala?

Kdo je stranka?
Vrtec ali ti

Poizkusi razmišljati v kontekstu, pa ti ne bo treba spraševati bedarij.

pa dejva poskusit razmišljat v kontekstu

stranka je kralj
za stranko se tepemo

ali se vrtec tepe za tvojega otroka
ali si se ti tepel za vrtec

če izpišeš otroka bo vrtec imel viška kapacitet koliko časa? dan, dva?
če se vrtec zapre, boš ti imel 'viška' otroka koliko časa?

še parim naprej
ja, optimizirat je treba delo. tut več otrok v skupini ni nič narobe, sej smo tut mi bili še s 30 sošolci, al pa v vrtcu z 20, te 12. ampak je bila bistvena razlika. naši starši so bili starši, ne pa tako kot danes, ko so starši lutke, nedorasle in neodgovorne figure brez vsake avtoritete in zmožnosti vzgajanja otroka. in to pade potem an vzgojiteljico, ki pa so ji vse te razvite ali priučene sposobnosti zakonsko odvzete.
vaši mulci so večinoma nevzgojena drhal, kar pa ne more biti drugače, če so pa starši pokakani mamini ljubčki in ljubice, ki jim je vse odveč.

tok kukr je nevzgojene mularije sedaj na cesti en vidiš vsak dan

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Tole dvoje ne gre skupaj. Ti bi da se znižajo standardi in da se izboljša kvaliteta, oboje hkrati?
sprasujem se.gif

Podpiram štrajk, z vzgojiteljicami nimam slabe izkušnje, imamo pa bolj tak mali vaški vrtec (en oddelek za vsako starostno skupino), vzgojiteljice so pred penzijo (so še iste kot takrat ko sem sam hodil v vrtec) in imam včasih občutek da se jim ne ljubi ravno veliko.

Sem pa odločno proti temu da se nižajo standardi (če je sploh še to razlog za štrajk).

Otrok bo doma ker bo vrtec zaprt. En mesec vrtca me stane 220 EUR, 14 dni vrtca pa 210 (ko je treba hrano odštet ta stane 1 EUR, če bi bila dodatno za plačat bi bila pa minimalno 5 EUR).

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Ja in?
Če ti kot podjetnik plačaš svoje delavce in le-ti ne izvedejo storitve za stranko ... ti bo stranka plačala?

Kdo je stranka?
Vrtec ali ti

Poizkusi razmišljati v kontekstu, pa ti ne bo treba spraševati bedarij.

pa dejva poskusit razmišljat v kontekstu

stranka je kralj
za stranko se tepemo

ali se vrtec tepe za tvojega otroka
ali si se ti tepel za vrtec

če izpišeš otroka bo vrtec imel viška kapacitet koliko časa? dan, dva?
če se vrtec zapre, boš ti imel 'viška' otroka koliko časa?

še parim naprej
ja, optimizirat je treba delo. tut več otrok v skupini ni nič narobe, sej smo tut mi bili še s 30 sošolci, al pa v vrtcu z 20, te 12. ampak je bila bistvena razlika. naši starši so bili starši, ne pa tako kot danes, ko so starši lutke, nedorasle in neodgovorne figure brez vsake avtoritete in zmožnosti vzgajanja otroka. in to pade potem an vzgojiteljico, ki pa so ji vse te razvite ali priučene sposobnosti zakonsko odvzete.
vaši mulci so večinoma nevzgojena drhal, kar pa ne more biti drugače, če so pa starši pokakani mamini ljubčki in ljubice, ki jim je vse odveč.

hysterical-1.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Zdej eni niti malo nimate pojma, zakaj se gre: Stavka se ne samo zaradi plač, temveč proti uvedbi več otrok v skupini, kar pomeni, da bi imel vaš otrok manj pozornosti od vzgojiteljice, kar si seveda zelo želite, kajneda!!!!! Noske ti lahko brišeš 100X, če se mulc ne zna vsekniti oz. pihniti ven, ker je premali, se mu bo gnoj zabasal zgoraj v nosu in mu bo usekalo na sinuse. Vzgojiteljice naj pridejo delat v proizvodnjo ja ali pa delavci v vrtec varovat 14 mulcev, ki se derejo en čez drugega 8 ur. Po novem bi naj bilo 17 mulcev v eni skupini. Bil je tudi predlog, da naj bi vzgojiteljica imela
2 skupini, 4 ure eno in 4 ure drugo, halooo in ostale 4 ure pri vsaki skupini bi padlo 14 mulcev direkt samo na pomočnico. Na srečo se je ta predlog skenslal zaradi pritiskov in neodobravanja. Tisti, kateri še nimate otrok, tega še ne veste, kakor mulc, ki ne ve, kolk je 100kil, a vam je jasno zdej?
Patriot, kakšne plače misliš, da imajo v vrtcih? Kar povej!

O čem ti to? Očitno nimaš pojma o čem govoriš. Načrtovano povečanje s sedanjega stanja bi bilo za 2 otroka v skupini. Kjub povečanju bi imeli še precej višji standard kot je v tujini. Predno pišeš bedarije naredi domačo nalogo in preveri dejstva. Veliko teh je zapisanih tudi na tem forumu (poleg mnogih mnenj).

Istočasno pa - tega ni več na mizi. Minister je predloge umaknil prejšnji teden --> stavka torej ni potrebna.

Vsi vemo, zakaj stavko želijo sindikati.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Te stavke je potrebno malo sihronizirati. V sredo bi lahko stavkali še vsi trgovci. Potem pa bomo videli, koga lažje pogrešamo...
Dopusta ne bom rabil imeti.

Če bi stavkali trgovci, narod pokrepa v dveh dneh...
evil.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik softi pravi:
še parim naprej

Na tisti, kar si repliciral meni: tukaj ni vprašanje trga. Tukaj je vprašanje plačila storitve, ki ni opravljena. Misliš, da bi privat vrtec zaračunal storitev za dan, ko je zaprt (npr. zaradi višje sile)?

S tem, kar si pustil v citatu se pa strinjam. 90% je na starših čeprav se sami tega ne zavedajo dovolj. Veliko je tudi v tem, kako delajo v vrtcu in žal ni toliko pomembno koliko otrok pade na vzgojiteljico temveč njena sposobnost. Poznam starše, ki so se preselili in se je obnašanje male, ki je bila še v vrtcu spremenilo z zglednega na nevzdržno. Oni se niso spremenili. Sin, ki je bil že v OŠ je še sedaj zgleden ... malo je poslabšal vrtec.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
romzi: softi je čisto prav povedan, današnja drhal od mularije je KATASTROFA.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Zdej eni niti malo nimate pojma, zakaj se gre: Stavka se ne samo zaradi plač, temveč proti uvedbi več otrok v skupini, kar pomeni, da bi imel vaš otrok manj pozornosti od vzgojiteljice, kar si seveda zelo želite, kajneda!!!!! Noske ti lahko brišeš 100X, če se mulc ne zna vsekniti oz. pihniti ven, ker je premali, se mu bo gnoj zabasal zgoraj v nosu in mu bo usekalo na sinuse. Vzgojiteljice naj pridejo delat v proizvodnjo ja ali pa delavci v vrtec varovat 14 mulcev, ki se derejo en čez drugega 8 ur. Po novem bi naj bilo 17 mulcev v eni skupini. Bil je tudi predlog, da naj bi vzgojiteljica imela
2 skupini, 4 ure eno in 4 ure drugo, halooo in ostale 4 ure pri vsaki skupini bi padlo 14 mulcev direkt samo na pomočnico. Na srečo se je ta predlog skenslal zaradi pritiskov in neodobravanja. Tisti, kateri še nimate otrok, tega še ne veste, kakor mulc, ki ne ve, kolk je 100kil, a vam je jasno zdej?

O čem ti to? Očitno nimaš pojma o čem govoriš. Načrtovano povečanje s sedanjega stanja bi bilo za 2 otroka v skupini. Kjub povečanju bi imeli še precej višji standard kot je v tujini. Predno pišeš bedarije naredi domačo nalogo in preveri dejstva. Veliko teh je zapisanih tudi na tem forumu (poleg mnogih mnenj).

Istočasno pa - tega ni več na mizi. Minister je predloge umaknil prejšnji teden --> stavka torej ni potrebna.

Vsi vemo, zakaj stavko želijo sindikati.

Kje sem se zmotil? Kar povej.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:
še parim naprej

Ko sem na govorilih urah rekel učiteljici, naj otroka malo bolj trdo prime, če pač ne uboga, me je gledala, kot da sem padel z Marsa.
bonk.gif

Pa Presneto, če že v šoli ne morejo vzpostavit avtoritete, se jaz đabe trudim doma. Da dam samo banalen primer; otrok ni nikol jedel smrklja, dokler tega ni videl v vrtcu.
bonk.gif

V mojih časih tudi ni bilo varnostnika v razredu, kot je sedaj na (nekaterih) srednjih šolah...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:

Kar si napisal je zelo nelogično: sam si napisal da je bil predlog spremembe normativov umaknjen. Čemu potem stavka? Zato ker je Štrukelj določenemu krogu ljudi obljubil da stavka v vsakem primeru bo?

Glede plač: sestrična je pomočnica-začetnica. Osnovno bruto plačo ima nekje 1100 eur, neto pa dobi ven z vsemi dodatki in malico (a brez prevoza, ker se ne vozi) tudi nekje tam, torej dobrega jurja. In to z srednjo šolo. Meni se zdi to dobra plača, še sploh če upoštevaš da je državna služba, kjer si brez problema na bolniški tudi tri mesece in več in kjer te nihče ne meče ven.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
reče se s srednjo..

back to topic
a ma za nedoločen čas?

a bi bilo prav da dela za 700?

Nebi bilo prav, ampak naj nehajo jamrat in naj pač nekaj požrejo! To je vse!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
reče se s srednjo..

back to topic
a ma za nedoločen čas?

a bi bilo prav da dela za 700?

Nebi bilo prav, ampak naj nehajo jamrat in naj pač nekaj požrejo! To je vse!

kaj pa nej požrejo?

to kar goltaš ti, jaz? al še kaj drugega?

zakaj mi obsojamo šolnike, ki bi morali graditi naš jutri. ker slabo delajo? potem je treba linčat, ukrepat. ker stavkajo, ker bi večjo plačo? a si ne zaslužijo? dejmo potem prevrednostit delo, pa da vidimo kam pridemo.
al zato, ker menijo, da jim ni treba vzet, ker mamo komisije, društva, lalala, katerim bi lahko vzeli?
ampak tole zadnje veva tudi ti in jaz. sam midva nimava časa za stavko. še popoldne nimava časa za kiongresni trg in dretje. ker nisva v JU kjer lahko vse.
ampak en del JU se bori za nas, ki si skupaj ne želinmo, da JU dela kar želi.

al mam jaz napačno videnje?