Koliko vas bo v sredo moralo dopustovat?

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Požrejo naj tist % nižje plače in pa pač določene zahteve, ki po mojem niso tako radikalne, da je treba stavkat, ali pač?

Ne obsojam nobenega, samo naj zastopijo, da tudi drugim nižajo plače pa nihče ne stavka! Pa jih veliko dela več kot večina v JS ampak so zadovoljni, da sploh lahko delajo in dobijo tist EUR, če sploh ga.

Najlažje je it stavkat in srat po ulicah, ko veš, da te nebo noben brcnil na cesto. Me zanima, če bi bili vsi ti, ki bodo stavkal tako pogumni tudi v privat sektorju...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
IbizaDriver; denar za malico ni plača, halo, ampak je za malico. Pomočnica dobi cca 600, vzgojiteljica pa cca 900, da si bomo na jasnem. Bruto dobi 1100 in ven dobi tudi nekje isto, si napisl. To seveda ne more biti res. Bruto in neto ne moreta biti ista. Kakšne dodatke dobi pomočnica, povej mi jih? Torej, sedaj naj bi pripadalo več otrok na skupino, kar v prenesenem pomenu pomeni nižanje plače, saj bo morala poskrbeti za več otrok za isto plačo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
š

Ko sem na govorilih urah rekel učiteljici, naj otroka malo bolj trdo prime, če pač ne uboga, me je gledala, kot da sem padel z Marsa.
bonk.gif

Pa Presneto, če že v šoli ne morejo vzpostavit avtoritete, se jaz đabe trudim doma. Da dam samo banalen primer; otrok ni nikol jedel smrklja, dokler tega ni videl v vrtcu.
bonk.gif

V mojih časih tudi ni bilo varnostnika v razredu, kot je sedaj na (nekaterih) srednjih šolah...
Kako na trdo naj prime tvojega otroka??? Potem bi se pa pritoževal na vse možne institucije, kao.... nasilnisštvo, nestrokovnost, bla bla...
Mularija se v vrtcih marsikaj slabega in dobrega nauči. Tisti, ki je bil idealen, se dobrega nima več kaj.. pobere samo slabe stvari... papcanje šmrkla ...itd. Res pa, da se slabše vzgojeni težje privadijo na nek red. Če je šmrkelj s prstom obrisal, ga morajo/mo že doma z robčki silit ne pa krivit vzgojiteljice, jim dajati nasvete, doma je pa mulariji vse dovoljeno.
Sicer pa, vsi imamo neke odgovornosti, ki naj bi za njih odgovarjali, samo naša politična elita je pa brez njih.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Poglej, očitno delaš v šolstvu ali pa dela tam nekdo, ki ti je zelo blizu.

Tudi moja punca dela v šolstvu in je slabe volje ob nižanju plač (in višanju normativov), pa jo potolažim s tem, da če bi delala v privatnem sektorju, se bi ji plača znižala že doooooolgo nazaj (pa povečal obseg dela oz. normativ tudi).

Dejstvo je, da če ni denarja, se je potrebno prilagoditi! Ne da ga nočejo dati - NI GA. Dojemi. Prej boš, lažje ti bo. Pa vsi ostali tudi.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Pa še potrudijo se, da izpadejo cepci.
Včeraj na val202 je ena predstavnica prijavila nekaj takega: "S stavko ne želimo prikrajšati otrok. Niti ne želimo prikrajšati njihovih staršev."
A ni točno to stavka? Pritisk na tiste, ki bodo prizadeti? Spravijo se ti osli stavkati, pa sploh ne vedo, kakšne so posledice. Za nas starše in zanje. "Moram na štrajk v sredo," in podobne.

Sindikatom bi morali zaračunati stroške, ki jih povzročajo. Potem pa naj organizirajo te svoje piknike.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Požrejo naj tist % nižje plače in pa pač določene zahteve, ki po mojem niso tako radikalne, da je treba stavkat, ali pač?

Ne obsojam nobenega, samo naj zastopijo, da tudi drugim nižajo plače pa nihče ne stavka! Pa jih veliko dela več kot večina v JS ampak so zadovoljni, da sploh lahko delajo in dobijo tist EUR, če sploh ga.

Najlažje je it stavkat in srat po ulicah, ko veš, da te nebo noben brcnil na cesto. Me zanima, če bi bili vsi ti, ki bodo stavkal tako pogumni tudi v privat sektorju...

torej zagovarjaš ideologijo

hlapčujmo, upogibajmo hrbet in pustimo eliti naj dela kar želi

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
Poglej, očitno delaš v šolstvu ali pa dela tam nekdo, ki ti je zelo blizu.

Tudi moja punca dela v šolstvu in je slabe volje ob nižanju plač (in višanju normativov), pa jo potolažim s tem, da če bi delala v privatnem sektorju, se bi ji plača znižala že doooooolgo nazaj (pa povečal obseg dela oz. normativ tudi).

Dejstvo je, da če ni denarja, se je potrebno prilagoditi! Ne da ga nočejo dati - NI GA. Dojemi. Prej boš, lažje ti bo. Pa vsi ostali tudi.

zakaj pa ni denarja?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Glede plač: sestrična je pomočnica-začetnica. Osnovno bruto plačo ima nekje 1100 eur, neto pa dobi ven z vsemi dodatki in malico (a brez prevoza, ker se ne vozi) tudi nekje tam, torej dobrega jurja. In to z srednjo šolo.
hysterical-1.gif

Al ti nakladaš, al je pa sestrično sram priznat.

Plačo ima cca. 600 €.

p.s. Pa govorite o standardih v jaslih (14 al kolk).
V starejših starostnih skupinah jih je cca 24-25 otrok.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Tem ljudem, ki delajo v JU marsikaj ni jasno.
Saj se večini nikoli ni treba za nič potruditi, večini se skrbi končajo ob 15.00 ali 16.00.

So pa seveda tudi taki (poklici in posamezniki), ki pa izstopajo.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Tako je. Plača pomočnice je cca 600, vzgojiteljice pa cca 900€. Pred krizo, to je pred 2008 so imele vzgojiteljice cca 1100€, torej so jim znižali že za 200€
Standard v jaslih, ja, bi se povečal za 3 otroke iz 14 na 17, torej za isto plačo še več otrok, kar pomeni plačo nižjo od 900€ za sedanjih 14 otrok.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Tem ljudem, ki delajo v JU marsikaj ni jasno.
Saj se večini nikoli ni treba za nič potruditi, večini se skrbi končajo ob 15.00 ali 16.00.

So pa seveda tudi taki (poklici in posamezniki), ki pa izstopajo.

seveda. in delo čistilke se ne konča po 8 urah. delo za trakom tut ne. delo vozniak tut ne. delo mesarja, trgovca tut ne.

zdej je men jasno zakaj ej ta narod depresiven, samomorilski..vsi so neki hudi možganski trusti, k delajo 27 ur na dan. šiht se jim nikol ne konča.

keri serači ste....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
V prvih razredih je učiteljica in vzgojiteljica. Otroke prevzame ob 8.30, odda ob 12-ih.

Plače pa kolko? Jurja sto in naprej? Ni slabo za polovičen delovni čas...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ja in doma pa misliš, da spi al kaj. So še priprave, veš, ne mislit, da kar pride in začne s poukom.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Včeraj na val202 je ena predstavnica prijavila nekaj takega: "S stavko ne želimo prikrajšati otrok. Niti ne želimo prikrajšati njihovih staršev."
A ni točno to stavka? Pritisk na tiste, ki bodo prizadeti? Spravijo se ti osli stavkati, pa sploh ne vedo, kakšne so posledice. Za nas starše in zanje. "Moram na štrajk v sredo," in podobne.

Sindikatom bi morali zaračunati stroške, ki jih povzročajo. Potem pa naj organizirajo te svoje piknike.

Če prav razumem vas je večina za to da v predrage vrtce vozimo otroke, kjer naj za njih skrbijo nezadovoljni "cepci in osli" na minimalcu. Spotoma naj jih pa še namesto nas vzgojijo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Ja in doma pa misliš, da spi al kaj. So še priprave, veš, ne mislit, da kar pride in začne s poukom.

Ta urbani mit... Koliko se mora ena vzgojitelica pripravit za učenje prvega razreda? Ali pa kateregakoli razreda v OŠ? Če moram jutri imet 5 ur pouka v OŠ rabim celih 10 minut da se pripravim, koliko potem rabi ona, ki to dela dan za dnem?

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:

Če prav razumem vas je večina za to da v predrage vrtce vozimo otroke, kjer naj za njih skrbijo nezadovoljni "cepci in osli" na minimalcu. Spotoma naj jih pa še namesto nas vzgojijo.

Pa so res na minimalcu? Veš kolk je minimalc?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik softi pravi:
pa zakaj...

prosim povej mi zakaj..dam za gajbo...ma dve..sam da ugotovim zakaj
Ne vem zakaj si prfuknjen. Tako je. Saj to je mišljeno čist v dobrem smislu. Ljudem - vsaj večini - dons tega manjka in so čist zategnjeni. Kot da ne hodijo na skret in nikoli ne prdnejo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Vzgojiteljica v vrtcu. V vseh letih sem mogoče 10x doživel, da je bila v službi ob 6.30 ali pa do 15.15. Šiht od 8. do 14.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:

Pa so res na minimalcu? Veš kolk je minimalc?

Moraš brat med vrsticami in razumet point stavka