Jah, preberi si kaj je napisal o staršihCitat:
Uporabnik Jado pravi:
romzi: softi je čisto prav povedan, današnja drhal od mularije je KATASTROFA.
Jah, preberi si kaj je napisal o staršihCitat:
Uporabnik Jado pravi:
romzi: softi je čisto prav povedan, današnja drhal od mularije je KATASTROFA.
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
še parim naprej
ja, optimizirat je treba delo. tut več otrok v skupini ni nič narobe, sej smo tut mi bili še s 30 sošolci, al pa v vrtcu z 20, te 12. ampak je bila bistvena razlika. naši starši so bili starši, ne pa tako kot danes, ko so starši lutke, nedorasle in neodgovorne figure brez vsake avtoritete in zmožnosti vzgajanja otroka. in to pade potem an vzgojiteljico, ki pa so ji vse te razvite ali priučene sposobnosti zakonsko odvzete.
vaši mulci so večinoma nevzgojena drhal, kar pa ne more biti drugače, če so pa starši pokakani mamini ljubčki in ljubice, ki jim je vse odveč.
tok kukr je nevzgojene mularije sedaj na cesti en vidiš vsak dan
Ko sem na govorilih urah rekel učiteljici, naj otroka malo bolj trdo prime, če pač ne uboga, me je gledala, kot da sem padel z Marsa.
Pa Presneto, če že v šoli ne morejo vzpostavit avtoritete, se jaz đabe trudim doma. Da dam samo banalen primer; otrok ni nikol jedel smrklja, dokler tega ni videl v vrtcu.
V mojih časih tudi ni bilo varnostnika v razredu, kot je sedaj na (nekaterih) srednjih šolah...
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Glede plač: sestrična je pomočnica-začetnica. Osnovno bruto plačo ima nekje 1100 eur, neto pa dobi ven z vsemi dodatki in malico (a brez prevoza, ker se ne vozi) tudi nekje tam, torej dobrega jurja. In to z srednjo šolo.
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
IbizaDriver; denar za malico ni plača, halo, ampak je za malico. Pomočnica dobi cca 600, vzgojiteljica pa cca 900, da si bomo na jasnem. Bruto dobi 1100 in ven dobi tudi nekje isto, si napisl. To seveda ne more biti res. Bruto in neto ne moreta biti ista. Kakšne dodatke dobi pomočnica, povej mi jih? Torej, sedaj naj bi pripadalo več otrok na skupino, kar v prenesenem pomenu pomeni nižanje plače, saj bo morala poskrbeti za več otrok za isto plačo.
Citat:
Uporabnik softi pravi:
..........
ja, optimizirat je treba delo. tut več otrok v skupini ni nič narobe, sej smo tut mi bili še s 30 sošolci, al pa v vrtcu z 20, te 12. ampak je bila bistvena razlika. naši starši so bili starši, ne pa tako kot danes, ko so starši lutke, nedorasle in neodgovorne figure brez vsake avtoritete in zmožnosti vzgajanja otroka. in to pade potem an vzgojiteljico, ki pa so ji vse te razvite ali priučene sposobnosti zakonsko odvzete.
vaši mulci so večinoma nevzgojena drhal, kar pa ne more biti drugače, če so pa starši pokakani mamini ljubčki in ljubice, ki jim je vse odveč.
tok kukr je nevzgojene mularije sedaj na cesti en vidiš vsak dan
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Ne vem zakaj si prfuknjen. Tako je. Saj to je mišljeno čist v dobrem smislu. Ljudem - vsaj večini - dons tega manjka in so čist zategnjeni. Kot da ne hodijo na skret in nikoli ne prdnejo.Citat:
Uporabnik softi pravi:
pa zakaj...
prosim povej mi zakaj..dam za gajbo...ma dve..sam da ugotovim zakaj
Citat:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Zdej eni niti malo nimate pojma, zakaj se gre: Stavka se ne samo zaradi plač, temveč proti uvedbi več otrok v skupini, kar pomeni, da bi imel vaš otrok manj pozornosti od vzgojiteljice, kar si seveda zelo želite, kajneda!!!!! Noske ti lahko brišeš 100X, če se mulc ne zna vsekniti oz. pihniti ven, ker je premali, se mu bo gnoj zabasal zgoraj v nosu in mu bo usekalo na sinuse. Vzgojiteljice naj pridejo delat v proizvodnjo ja ali pa delavci v vrtec varovat 14 mulcev, ki se derejo en čez drugega 8 ur. Po novem bi naj bilo 17 mulcev v eni skupini. Bil je tudi predlog, da naj bi vzgojiteljica imela
2 skupini, 4 ure eno in 4 ure drugo, halooo in ostale 4 ure pri vsaki skupini bi padlo 14 mulcev direkt samo na pomočnico. Na srečo se je ta predlog skenslal zaradi pritiskov in neodobravanja. Tisti, kateri še nimate otrok, tega še ne veste, kakor mulc, ki ne ve, kolk je 100kil, a vam je jasno zdej?
Patriot, kakšne plače misliš, da imajo v vrtcih? Kar povej!
Kar si napisal je zelo nelogično: sam si napisal da je bil predlog spremembe normativov umaknjen. Čemu potem stavka? Zato ker je Štrukelj določenemu krogu ljudi obljubil da stavka v vsakem primeru bo?
Glede plač: sestrična je pomočnica-začetnica. Osnovno bruto plačo ima nekje 1100 eur, neto pa dobi ven z vsemi dodatki in malico (a brez prevoza, ker se ne vozi) tudi nekje tam, torej dobrega jurja. In to z srednjo šolo. Meni se zdi to dobra plača, še sploh če upoštevaš da je državna služba, kjer si brez problema na bolniški tudi tri mesece in več in kjer te nihče ne meče ven.
Citat:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
IbizaDriver; denar za malico ni plača, halo, ampak je za malico. Pomočnica dobi cca 600, vzgojiteljica pa cca 900, da si bomo na jasnem. Bruto dobi 1100 in ven dobi tudi nekje isto, si napisl. To seveda ne more biti res. Bruto in neto ne moreta biti ista. Kakšne dodatke dobi pomočnica, povej mi jih? Torej, sedaj naj bi pripadalo več otrok na skupino, kar v prenesenem pomenu pomeni nižanje plače, saj bo morala poskrbeti za več otrok za isto plačo.
Dobijo dodatek ker ni dovolj vzgojiteljic in morajo potem opravljat delno tudi tisto delo. Ok, pa pustimo pomočnice. Vzgojiteljica dobi še vedno jurja (tvojih 900+delovna doba in kakšna npredovanja od prej).
Glede zloglasne priprave pa tole: morda ima nekaj več dela prvo leto, potem pa lahko itak vsako leto (ali celo dan/teden) uporabi isto. Ali so otroci nasledjič drugačni in mora vsakič posebej delati pripravo? Za copy/paste in popravit datum se pa ne porabi več kot 10 minut.
Pa ne me narobe razumet: vsakomu privoščim 1500eru plače, a računica se na koncu ne izide. Na eni strani bi hoteli imeti ne vem kako močno socialno državo, podporo raznoraznim kulturnikom in podobnim, financiranje megalomanskih projektov vsem visoke plače in penzije, na drugi strani pa je samo toliko denarja kot ga zasluži realni sektor.
Citat:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Dobijo dodatek ker ni dovolj vzgojiteljic in morajo potem opravljat delno tudi tisto delo. Ok, pa pustimo pomočnice. Vzgojiteljica dobi še vedno jurja (tvojih 900+delovna doba in kakšna npredovanja od prej).
Glede zloglasne priprave pa tole: morda ima nekaj več dela prvo leto, potem pa lahko itak vsako leto (ali celo dan/teden) uporabi isto. Ali so otroci nasledjič drugačni in mora vsakič posebej delati pripravo? Za copy/paste in popravit datum se pa ne porabi več kot 10 minut.
Pa ne me narobe razumet: vsakomu privoščim 1500eru plače, a računica se na koncu ne izide. Na eni strani bi hoteli imeti ne vem kako močno socialno državo, podporo raznoraznim kulturnikom in podobnim, financiranje megalomanskih projektov vsem visoke plače in penzije, na drugi strani pa je samo toliko denarja kot ga zasluži realni sektor.
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Ja, včasih... včasih si dobil tudi šamar od "turšice", pa si dal mir, zdej pa jih ne sme učiteljica niti grdo pogledat, zato jih je bilo lahko včasih več, sej so vsi dali mir.
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:.
.
.
Je pa res da po 10 letih ko zaokrožiš lahko ponucaš kako staro pripravo.
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ko po eni uri ravno 22-ga spraviš v kombinezon in obuješ v pancarje, pa ŽE ta četrtega scat prime.