Koliko vas bo v sredo moralo dopustovat?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
romzi: softi je čisto prav povedan, današnja drhal od mularije je KATASTROFA.
Jah, preberi si kaj je napisal o starših
hysterical-1.gif
Pa še res je.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
še parim naprej
ja, optimizirat je treba delo. tut več otrok v skupini ni nič narobe, sej smo tut mi bili še s 30 sošolci, al pa v vrtcu z 20, te 12. ampak je bila bistvena razlika. naši starši so bili starši, ne pa tako kot danes, ko so starši lutke, nedorasle in neodgovorne figure brez vsake avtoritete in zmožnosti vzgajanja otroka. in to pade potem an vzgojiteljico, ki pa so ji vse te razvite ali priučene sposobnosti zakonsko odvzete.
vaši mulci so večinoma nevzgojena drhal, kar pa ne more biti drugače, če so pa starši pokakani mamini ljubčki in ljubice, ki jim je vse odveč.

tok kukr je nevzgojene mularije sedaj na cesti en vidiš vsak dan

Ko sem na govorilih urah rekel učiteljici, naj otroka malo bolj trdo prime, če pač ne uboga, me je gledala, kot da sem padel z Marsa.
bonk.gif

Pa Presneto, če že v šoli ne morejo vzpostavit avtoritete, se jaz đabe trudim doma. Da dam samo banalen primer; otrok ni nikol jedel smrklja, dokler tega ni videl v vrtcu.
bonk.gif

V mojih časih tudi ni bilo varnostnika v razredu, kot je sedaj na (nekaterih) srednjih šolah...

zaradi te tvoje malo bolj trde roke se najdejo starši, ki pišejo ministru, kako je njihov otrok diskriminiran in podobno.
nemoreš verjet kaki idioti imajo lahko otroke
frown-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Glede plač: sestrična je pomočnica-začetnica. Osnovno bruto plačo ima nekje 1100 eur, neto pa dobi ven z vsemi dodatki in malico (a brez prevoza, ker se ne vozi) tudi nekje tam, torej dobrega jurja. In to z srednjo šolo.

nikoli!! sanjaj da ima pomočnica tako plačo!

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
IbizaDriver; denar za malico ni plača, halo, ampak je za malico. Pomočnica dobi cca 600, vzgojiteljica pa cca 900, da si bomo na jasnem. Bruto dobi 1100 in ven dobi tudi nekje isto, si napisl. To seveda ne more biti res. Bruto in neto ne moreta biti ista. Kakšne dodatke dobi pomočnica, povej mi jih? Torej, sedaj naj bi pripadalo več otrok na skupino, kar v prenesenem pomenu pomeni nižanje plače, saj bo morala poskrbeti za več otrok za isto plačo.

Dobijo dodatek ker ni dovolj vzgojiteljic in morajo potem opravljat delno tudi tisto delo. Ok, pa pustimo pomočnice. Vzgojiteljica dobi še vedno jurja (tvojih 900+delovna doba in kakšna npredovanja od prej).

Glede zloglasne priprave pa tole: morda ima nekaj več dela prvo leto, potem pa lahko itak vsako leto (ali celo dan/teden) uporabi isto. Ali so otroci nasledjič drugačni in mora vsakič posebej delati pripravo? Za copy/paste in popravit datum se pa ne porabi več kot 10 minut.

Pa ne me narobe razumet: vsakomu privoščim 1500eru plače, a računica se na koncu ne izide. Na eni strani bi hoteli imeti ne vem kako močno socialno državo, podporo raznoraznim kulturnikom in podobnim, financiranje megalomanskih projektov vsem visoke plače in penzije, na drugi strani pa je samo toliko denarja kot ga zasluži realni sektor.

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Citat:
Uporabnik softi pravi:
..........

ja, optimizirat je treba delo. tut več otrok v skupini ni nič narobe, sej smo tut mi bili še s 30 sošolci, al pa v vrtcu z 20, te 12. ampak je bila bistvena razlika. naši starši so bili starši, ne pa tako kot danes, ko so starši lutke, nedorasle in neodgovorne figure brez vsake avtoritete in zmožnosti vzgajanja otroka. in to pade potem an vzgojiteljico, ki pa so ji vse te razvite ali priučene sposobnosti zakonsko odvzete.
vaši mulci so večinoma nevzgojena drhal, kar pa ne more biti drugače, če so pa starši pokakani mamini ljubčki in ljubice, ki jim je vse odveč.

tok kukr je nevzgojene mularije sedaj na cesti en vidiš vsak dan

Ne morem da ne bi!
aplauz.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ja, včasih... včasih si dobil tudi šamar od "turšice", pa si dal mir, zdej pa jih ne sme učiteljica niti grdo pogledat, zato jih je bilo lahko včasih več, sej so vsi dali mir.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
pa zakaj...

prosim povej mi zakaj..dam za gajbo...ma dve..sam da ugotovim zakaj
Ne vem zakaj si prfuknjen. Tako je. Saj to je mišljeno čist v dobrem smislu. Ljudem - vsaj večini - dons tega manjka in so čist zategnjeni. Kot da ne hodijo na skret in nikoli ne prdnejo.

še zmer mi ni jasno..sem napisal kaj neumnega. se s čim ne strinjaš. kaj idiotskega.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Zdej eni niti malo nimate pojma, zakaj se gre: Stavka se ne samo zaradi plač, temveč proti uvedbi več otrok v skupini, kar pomeni, da bi imel vaš otrok manj pozornosti od vzgojiteljice, kar si seveda zelo želite, kajneda!!!!! Noske ti lahko brišeš 100X, če se mulc ne zna vsekniti oz. pihniti ven, ker je premali, se mu bo gnoj zabasal zgoraj v nosu in mu bo usekalo na sinuse. Vzgojiteljice naj pridejo delat v proizvodnjo ja ali pa delavci v vrtec varovat 14 mulcev, ki se derejo en čez drugega 8 ur. Po novem bi naj bilo 17 mulcev v eni skupini. Bil je tudi predlog, da naj bi vzgojiteljica imela
2 skupini, 4 ure eno in 4 ure drugo, halooo in ostale 4 ure pri vsaki skupini bi padlo 14 mulcev direkt samo na pomočnico. Na srečo se je ta predlog skenslal zaradi pritiskov in neodobravanja. Tisti, kateri še nimate otrok, tega še ne veste, kakor mulc, ki ne ve, kolk je 100kil, a vam je jasno zdej?
Patriot, kakšne plače misliš, da imajo v vrtcih? Kar povej!

Kar si napisal je zelo nelogično: sam si napisal da je bil predlog spremembe normativov umaknjen. Čemu potem stavka? Zato ker je Štrukelj določenemu krogu ljudi obljubil da stavka v vsakem primeru bo?

Glede plač: sestrična je pomočnica-začetnica. Osnovno bruto plačo ima nekje 1100 eur, neto pa dobi ven z vsemi dodatki in malico (a brez prevoza, ker se ne vozi) tudi nekje tam, torej dobrega jurja. In to z srednjo šolo. Meni se zdi to dobra plača, še sploh če upoštevaš da je državna služba, kjer si brez problema na bolniški tudi tri mesece in več in kjer te nihče ne meče ven.

Pa ti si khm.... Ne vem s kom se sexa tvoja sestrična da ima tako plačo. A moja žena ki je vzgojiteljica z 10 let del dobe in nekaj napredovanjih nima 1100 eurov netto z malco in prevozom vred. Tako da ne kvasi neumnosti !!!
jezen.gif

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
IbizaDriver; denar za malico ni plača, halo, ampak je za malico. Pomočnica dobi cca 600, vzgojiteljica pa cca 900, da si bomo na jasnem. Bruto dobi 1100 in ven dobi tudi nekje isto, si napisl. To seveda ne more biti res. Bruto in neto ne moreta biti ista. Kakšne dodatke dobi pomočnica, povej mi jih? Torej, sedaj naj bi pripadalo več otrok na skupino, kar v prenesenem pomenu pomeni nižanje plače, saj bo morala poskrbeti za več otrok za isto plačo.

Dobijo dodatek ker ni dovolj vzgojiteljic in morajo potem opravljat delno tudi tisto delo. Ok, pa pustimo pomočnice. Vzgojiteljica dobi še vedno jurja (tvojih 900+delovna doba in kakšna npredovanja od prej).

Glede zloglasne priprave pa tole: morda ima nekaj več dela prvo leto, potem pa lahko itak vsako leto (ali celo dan/teden) uporabi isto. Ali so otroci nasledjič drugačni in mora vsakič posebej delati pripravo? Za copy/paste in popravit datum se pa ne porabi več kot 10 minut.

Pa ne me narobe razumet: vsakomu privoščim 1500eru plače, a računica se na koncu ne izide. Na eni strani bi hoteli imeti ne vem kako močno socialno državo, podporo raznoraznim kulturnikom in podobnim, financiranje megalomanskih projektov vsem visoke plače in penzije, na drugi strani pa je samo toliko denarja kot ga zasluži realni sektor.

in učni ančrt se ne spreminja.

pogljva tršico zgodovine, tvoje področje..al bo pa aptriot pomagal. učil so nekaj, zdej nekaj.
al pa ekonomija.
da ne nadaljujem.

ja. RAD BI IMEL MOČNO SOCILANO DRŽAVO. RAD BI IMEL PRAVNO DRŽAVO. RAD BI, DA JE TRŠICA MOJEGA OTROKA SREČNA, RAD BI DA JE RFERENTKA NA UE NASMEJANA. DO TEGA ME LOČI POMANKANJE DENARJA V BLAGAJNI. POMANKANJE USTAVRJENO Z NAVIDEZNIMI DELOVNIMI EMSTI, MAHINACIJAMI, FIKUSARJI.

JASNO?

Mejduš...če je baba na ue viška se ne rab smejat. nej spoka. če dela dobr, jo rbaimo, nej se smeji. nej bo pačana.

jaz ne vidim potrebe po vsaj 150 občinah. znaš računat naprej.

dej JU je potreben, nujen, ga rabimo. ta del ima pravico do dostojnega življenja, spodobne plače. kot jo imaš ti v gospodarstvu. povsem isto. nisi bog in on ni bog. ti ga plačuješ a on dela zate.

150 mžuanov ne dela za nobenega. 90 parlamentarcev tudi ne. 100 komisij tudi ne. kdaj vam bo kapnilo kje je odliv nepotreben.
kdaj?

k bo sava tekla severno, al kaj..

in ja, Ju lahko stavka, ker so zaščiteni. ti pa jih podpri naj se stavka vpravo smer. ker ti in jaz ne bova dosegla nič. sam knjižico..npo..še te ne..date end v enem crm na zavodu.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Vsak drugače prikazuje dejansko stanje, sindikalisti najvišje dovoljeno število, ministrstvo povprečno število, ...

Hkrati pa se starši že leta vnaprej vpišejo na čakalno listo, vozijo otroke na drug konec mesta (ker bližje ni prostora) in za to storitev dobro plačujejo.

Ali so vse izbrale to službo samo zaradi denarja? Nobena ob delu z otroki ne uživa in je za to plačana?

Argumenti sindikatov so sicer:

Ljubljana, januar 2013

Spoštovani starši,

v slovenskih javnih vrtcih je kakovost bivanja malčkov in otrok na zelo visoki ravni in tudi številne mednarodne primerjave le potrjujejo, da je naša predšolska vzgoja med najkakovostnejšimi v Evropi. Zaposleni v vrtcih si seveda želimo, da bi bili vaši otroci, ki nam jih vsak dan zaupate, tudi v prihodnje deležni kakovostne in varne vzgoje. Zato si že dlje časa prizadevamo, da bi nam Vlada RS prisluhnila in da z napovedanim povečanjem števila otrok v vrtčevskih skupinah ter s povečanjem neposredne vzgojne obveznosti vzgojiteljic in pomočnic vzgojiteljic ne bi ogrožala dolga leta vzpostavljanega standarda v naši predšolski vzgoji. Če bodo namreč omenjeni posegi udejanjeni, bodo imeli otroci v vrtcih na voljo še manj igralne površine kot zdaj, številni zaposleni bomo izgubili zaposlitev, naše plače pa se bodo ob povečanju obveznosti znižale. V vrtcih preprosto ne bomo mogli ohraniti dozdajšnje kakovosti, to pa bi, žal, imelo dolgoročno skrajno negativne posledice predvsem za otroke.

Ker Vlada RS navkljub našim pozivom, ki so podkrepljeni z utemeljitvami strokovne javnosti, vztraja pri slabšanju pogojev za delovanje javnih vrtcev in pri razgradnji socialne države, v kateri imata znanje in izobrazba kot javno dobro posebno pomembno mesto, smo se bili prisiljeni odločiti za stavko. To je skrajno sredstvo, ki ga imamo zaposleni na voljo, da bi izrazili nestrinjanje z nesprejemljivimi ukrepi in vlado odvrnili od njih.

Na dan stavke, v sredo, 23. januarja letos, bodo vrtci tako zaprti. Zavedamo se, da bo to povzročilo največ nevšečnosti prav vam, cenjeni starši. Zanje se vam vnaprej iskreno opravičujemo, a vas obenem prosimo za razumevanje in podporo našemu prizadevanju, da bi za dobro naših otrok preprečili nepopravljive škodljive posege v predšolsko vzgojo in ohranili kakovost v slovenskih vrtcih.

V izrednih primerih, ki jih bodo vnaprej opredelili v vrtcih po predhodnem dogovoru z vami, torej starši, bodo stavkajoči poskrbeli za tiste otroke, ki bi se sicer znašli v tveganih razmerah z vidika varnosti otroka. A le v tisti skupini, v kateri bo na dan stavke zagotovljeno nujno varstvo. Vas pa, cenjeni starši, prosimo, da izrazite podporo stavki in stavkajočim tudi tako, da svojih otrok v vrtec na dan stavke ne pripeljete.

Stavkovni odbor SVIZ

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:

Da te tukaj popravim. Običajno ima ravnateljica zelo rada vzgojiteljice in jih vsako leto iz ljubezni prestavi v drug starostni oddelek, tako da če je le možno onemogoči copy/paste priprav. Je pa res da po 10 letih ko zaokrožiš lahko ponucaš kako staro pripravo.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Ja, včasih... včasih si dobil tudi šamar od "turšice", pa si dal mir, zdej pa jih ne sme učiteljica niti grdo pogledat, zato jih je bilo lahko včasih več, sej so vsi dali mir.

to je to
zmaga.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Časi se spreminjajo. Na kratko rečeno, včasih so otroke učili poslušnosti (in zdaj imamo kar pač imamo, na koncu smo itak vsi zase prepričani da pri nas niso falili in da smo ravno mi vzgojeni najbolje), danes naj bi jih učili odgovornosti.

Ko so vas ravno polna usta "kako smo mi": večina nas je že od prvega razreda hodila v šolo peš, vsaj tam do 1 km daleč, drugi z busom, zelo redke pa so vozili starši. Danes bi zjutraj takemu mulcu (ki hodi peš) poturil v roke telefon, vmes 8x preveril če je že čez cesto, popoldne se pa pizdil čez mularijo kako nič ne zna sama.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Saj bi vsi radi isto kot ti... vendar trenutno ne živimo v časih, ko se cedijo med in mleko.

In potem tisti, ki ne razumete, da se je treba situaciji prilagoditi, ostalim očitate nerazumnost?
Res inteligentno. Sicer na trenutke malo neuravnovešeno ampak ok...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:.
.
.
Je pa res da po 10 letih ko zaokrožiš lahko ponucaš kako staro pripravo.

Q.urac - se vmes vsaj 2 x spremeni letni načrt, ciliji in mogoče še kaj (sicer ne vrtec - ampak vseeno: devetletka.press) - in tp predvsem zato, ker si je nekdo v eni pisarni zamislil, da bi bilo "tako bolje "- nima pa pojma kaj potegne za sabo.

BTW - a gre kateri od vaših tamalih na tečaj smučanja? Jih poste spremljali in ponoči pazili? Ali bo šel kdo drugi od žlahte zraven? Ali bo mogoče kar vzgojiteljica / učiteljica malo popazila na njih? In to tista, ki dela samo od 8:30 do 12:00?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ko po eni uri ravno 22-ga spraviš v kombinezon in obuješ v pancarje, pa ta četrtega scat prime.
hysterical-1.gif

Pa ne pozabi, kako dobro plačane imajo te izvenšolske dejavnosti - 10€ na dan se mi zdi. Tajkuni!!!
jezen.gif