Koliko se nas vozi iz MB v LJ vsak dan v službo?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz sem eden, pa moj sosed in en kolega tudi.
naj poudarim, da nikoli nisem sam v avtu, vedno še vsaj nekoga peljem.
ampak me pa zanima, koliko se nas tu s foruma vsak dan vozi tako daleč v službo.
kako dolgo boste še to počeli? zakaj se vozite? ni službe v MB?
na srečo se ne vozim ob prometnih konicah ...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.477
449
83
Pred leti se spomnim reklame SŽ za "avijonski" vlak, slaba ura iz MB do LJ. To ne pride v poštev?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Vinjeto in kilometrino
aplauz.gif

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Pri nas so tire postavljali še Avstro-Ogrci potem dodaš še zastarelo suprastrukturo in si raje doma. Železnica za slovenijo ne pride nikakor v poštev, prvič ker so skrajne točke v razdalji 400 m + zelo čuden relief. Pa lahko se ministri silijo kolikor hočejo, če ne gre, ne gre, vsak denar vložen v železnico je "butta via šoldi".

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
Poznam jih cez 30 ki delajo to ali daljse relacije na dnevni bazi. So pa vsi iz MB, prlekije ali prekmurja in delajo v LJ oz na primorskem.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.812
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Pred leti se spomnim reklame SŽ za "avijonski" vlak, slaba ura iz MB do LJ. To ne pride v poštev?
Meh niti ni toliko hitrejši in cenejši od avta. Če bi recimo vozil vsako uro ali na 30 minut
cheer.gif

Ne nisem niti iz Mb ali Lj se pa vozim včasih Lj <->Mb ali Ce z ICSom 1 razred (zaradi taksija) je pa res, da je tišji, bolj udoben, hitrejši in z 0 mularijo
cheer.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Jaz poznam vsaj 3, ki se iz Lj vsak dan vozijo v MB. Vsak s svojim avtom seveda.

deedee

Pripravnik
20. dec 2008
54
2
8
Town Of Thousand Radars
Vlak je super stvar, prides se vsedes, pocakas in si na cilju.
Druga stvar pa je praksa, ce delas tako kot jaz, na primer v Crnucah ali Trzinu in moras iz MB v LJ prit na primer do 8:00. Na vlak moras ob 5:40, vozis se 2 uri, v LJ prides ob 7:40. Tako da ni variante da si pravocasno v Trzinu ali Crnucah.

Da cene mesecne vozovnice za vlak ne omenjam.

Kateri je to "avionski" vlak. Kolikor gledam na spletni strani SZ, noben vlak ni hitrejsi kot slabi 2 uri (MB-LJ).

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ej, dobri ste, da se vam da vozit tok daleč. Jest sem šel zdele v cca. 1 mesecu 3x v mb, pa mam poln kufr te ceste. Sploh si ne predstavljam, da bi se vozu tok daleč. Raje najamem garsonjero, pa dam denar za benz za najemnino!

da bi se pa še utrujen tok vozu... sej bi zaspal za volanom!

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
huh, res moraš met voljo se vsak dan vozit po 3h...
Vem, da so potni stroški plačani, vendar žal ni plačan čas, ki ga izgubiš med vožnjo. Letno je lahko to ogromno ur...

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ej, dobri ste, da se vam da vozit tok daleč. Jest sem šel zdele v cca. 1 mesecu 3x v mb, pa mam poln kufr te ceste. Sploh si ne predstavljam, da bi se vozu tok daleč. Raje najamem garsonjero, pa dam denar za benz za najemnino!

Jaz poznam eno iz Žirov, ko se je vsak dan vozila v MB.
bonk.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

nekateri imajo družine in ni lih fajn, da se vidiš z familijo 2 dni na teden...

pa MB-LJ je 1 ura odvisno pa je seveda tud od tega iz kerga konca MB greš kam v LJ

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ena ura ja. jest sem se vozil iz centra mb do lj - skor eno uro pa pol!

pa v obe smeri, pa kakšna dela na cesti... pa dej, to si ob dobre 3 ure na dan. pa še utrujen si od vožnje...

svaka čast tistim, k to vsakodnevno počnejo!

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ena ura ja. jest sem se vozil iz centra mb do lj - skor eno uro pa pol!

pa v obe smeri, pa kakšna dela na cesti... pa dej, to si ob dobre 3 ure na dan. pa še utrujen si od vožnje...

svaka čast tistim, k to vsakodnevno počnejo!

LJ- MS se pride v 1h15min ali 1h30min, ne pa da se do MB voziš toliko časa. Razen če si naletel na gužvo, potem je druga pesem.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
pa saj nima veze 15 min gor dol. jaz se nebi vozil vsakodnevno na taki relaciji za noben dnar. škoda časa, predvsem pa živcev in dejstva da na naših cestah nosiš glavo na prodaj.
moj šef se je vozil precej časa polhov gradec-ptuj
bonk.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
pa saj nima veze 15 min gor dol. jaz se nebi vozil vsakodnevno na taki relaciji za noben dnar. škoda časa, predvsem pa živcev in dejstva da na naših cestah nosiš glavo na prodaj.
moj šef se je vozil precej časa polhov gradec-ptuj
bonk.gif

Jaz se tudi ne bi vozil vsak dan takšne razdalje. Predvsem zaradi časa, ker vozim se rad (če sem voznik sam).