Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
razen ko je treba šmuglat.
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
Mene pa niti ne zanima kolk ma kdo stroškov s kartico. K plačam in grem na bankomat nimam več denarja. Kako se pa dilajo trgovci z banko je pa njihov problem. Drugače pa naj poslujejo samo z gotovino pa je.
Ja pa sej to je priznanje, a niCitat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Izgovor, da kdo s kartico plačuje, ker bi gotovino takoj zapravil mi je patetičen. Pač ne znaš z denarjem, nevem zakaj je to tako težko priznati.
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Dej mi popust, pa bom z veseljem plaču z gotovino...
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Pa vas je res zgleda večina penzionistov tle gor, da se tako plastike bojite. Preprosto bolj priročna je, razen če res kaj šmuglaš, glede provizij pa mi dol visi. Če pa ima trgovec s tem stroške, je pa njegov problem. Dej mi popust, pa bom z veseljem plaču z gotovino... Tudi, ko zgubiš/ti ukradejo denarnico, si s plastiko na boljšem...
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Vedno 100€-za to lahko kupim večino vsakdanjih stvari, pa tudi sekiral se ne bi, če mi jih ukradejo, za več bi se. S kartico plačujem, če res ne gre drugače, na organ mi gre, ko me folk žica za hud popust, potem pa maha s kartico. Nekdo je napisal, da ima trgovec tudi z gotovino stroške..res je, ampak precej manjše kot pri kartici (3% provizije). Nekako se mi zdi, da tapravi moški in biznismeni obračajo gotovino, metroseksualec pa v Mercatorju iz svoje lične elegantne denarnice potegne kartico in plača 2 sirovi štručki.
Izgovor, da kdo s kartico plačuje, ker bi gotovino takoj zapravil mi je patetičen. Pač ne znaš z denarjem, nevem zakaj je to tako težko priznati.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ko mi bodo v Hoferju/Lidlu ob nakupu fasunge za 100€ na gotovino (v bistvu za kakršenkoli nakup) ponudili kakršenkoli gotovinski popust bodo dobili gotovino. Ker pa ne, mi na kraj pameti ne pade gotovina.
In kot je nekdo že omenil... za trgovce je upravljanje z gotovino dražje kot pa so provizije ob nakupu s plastiko...
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ko mi bodo v Hoferju/Lidlu ob nakupu fasunge za 100€ na gotovino (v bistvu za kakršenkoli nakup) ponudili kakršenkoli gotovinski popust bodo dobili gotovino. Ker pa ne, mi na kraj pameti ne pade gotovina.
In kot je nekdo že omenil... za trgovce je upravljanje z gotovino dražje kot pa so provizije ob nakupu s plastiko...