Koliko gotovine imate običajno pri sebi?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Imam navado da dvignem 150€ in je pač v žepu dokler ne porabim. S kartico praktično ne plačujem, razen če res zmanjka gotovine. Nikakor pa s kartico ne plačujem majhnih zneskov. Vem koliko stroškov se trgovcem nabere na koncu meseca in že zaradi tega se izogibam majhnim plačilom.

Po drugi strani pa večino poslovnih stvari plačujem s kartico zaradi lažje evidence...

Kolkr vem, imajo trgovci fiksen strošek na mesec in % provizijo od plačila. Bistveno bolj ga "boli", če plačaš 500 eurov s kartico, kot če plačaš 5...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Jaz plačujem izključno z gotovino, ne rabim facebooka (kartic) za moj denar.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Tlele vidim, da ne povabite ravno prijatle na pir
frown-1.gif
Sicer pa ima praktično vsaka gostilna pos terminal.

Ja ker ponavadi se popivanje konča s tem, da stopi vsak do terminala in plača svoj del...
Ma je nekej razlike med povabiti na pir in popivanjem
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.925
113
pri taščici
Najraje med 20 in 50. Nakupe preko 20 evrov obicajno placujem s kartico. Pod 10 redko kdaj.
Ce so stroski pologa gotovine tako visoki kot za drustva, potem bog pomagaj (pa se varovani prenosi denarja....).potej je res skoraj ceneje da tudi caj placam s kartico.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Verjami da so. In prevzem gotovine s strani varnostne službe je zmeraj predno se trgovina zapre... Lahko tudi 30min. In moraš zaključiti blagajno, prešteti gotovino in jo pripraviti na iznos.
Potem pa se ti 5 min pred zaprtjem naslika "majstr" ki račun za 10EUR poravna z bankovcem za 500EUR, pa nimaš ne gotovine v blagajni (razen menjalnega minimuma) za razmenjat pa še tak velik bankovec "na hofu" v blagajni...
Kartica je čisto v redu, počasi bo gotovina "passe" oz. domena mafije/podzemlja... Še penzionisti menjajo navade...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.977
113
Vse plačujem s kartico. Še tako bizaren znesek. Sigurno hitreje, kot da štejem najprej jaz bakrenčke, potem še tisti za blagajno in potem ko vrača najprej on/ona in potem še jaz. Da ne rečem, da po nekaterih zakotnih štacunah še vedno delujejo kot včasih, ko sem bila jaz mala, ko so mi mati točen znesek za vsak slučaj naštimali. Pregovarjanje, a si dal 10 ali 20€, ker ona se spomni modrega za 10€.

Iskreno povedano, se krajev, kjer ne jemljejo kartic ognem, če se le da. Imamo eno krasno slaščičarno v okolici, kjer nimajo POS terminala in niti bankomata v bližini... Žal...

Da ne rečem, da mi je lažje voditi evidenco, kam denar odteka in koliko. Na izpisek človek pogleda, pa točno ve, koliko je fasnga pobrala, koliko avto, koliko so bili računi ipd itd... Nenazadnje, koliko so bili moji kafeti, moj pa pire skriva in kešira. Se pa zato dvig na bankomatu vidi
wink-1.gif
V glavnem lažje mi je en "finančni" plan delati in predvideti stroške tako.

Schime

Guru
22. nov 2008
2.010
788
113
Ali plačaš z gotovino ali pa kartico je za mene čisto vseeno. Vse je denar na koncu.
Kar ima pa trgovec s tem stroška ali pa ga nima pa ni moj problem tako kot se trgovec verjetno ne sprašuje kako sem moral sam ta denar zaslužit, da sem si stvari lahko kupil. Če se gre pa na pijačo pa se da denar tudi dvigniti na bankomatu tako kot ga tudi drugi dvignete in ga potem vlačite po denarnici.
smile-1.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.526
2.283
113
Tam nekje 100-150€ skor vedno. Dvignem po 150€, pa ko gre proti koncu ponovim vajo.
Plačujem več al manj vse privat izdatke z gotovino. S kartico edino, če mi slučajno zmanjka gotovine.
Recimo preden grem v Mercator dvignem pred štacuno denar na BA in noter plačam z gotovino.
Kartico imam pa samo BA

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Ksz...

Ponavadi imam zraven za malico ali pa dve (10-15€), pa še to samo zaradi tega, ker imamo s sodelavci v stalni restavraciji gotovinski popust. Skoraj vse ostalo plačujem s kartico. V skoraj nobenem primeru pa se v denarnici ne znajde kaj večjega od 50€...

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Najbolj so mi bedni tisti k na hitri blagajni delajo zastoj zato, da s kartico plačajo malico v vrednostih 3 do 5€.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Za gotovina se je treba čas uzet in dvignit denar,za razliko kartice ,ki jo imaš zmeraj pri sebi.Druga je pa razni fušarji,ki dobivajo keš na roke,državi pa nič davka ne plačajo in tako nabavlajo samo z gotovino.
grims-1.gif

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Dvignem 150€, ko pride pod 20€ grem spet na bankomat po novih 150€. Zneske do nekje 20€ plačujem z gotovino, če je več, s kartico.

"Najboljše" so tiste, ko kje vrže ven POS linijo in folk nima v žepu niti za sendvič in vodo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Mene zanima kaj bo s kartičarji, ko bo kak dan crknila mreža bankomatov. Instant Grčija.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.977
113
še naprej bodo plačevali s kartico, tisti ki pa keš dvigujejo na bankomatih, da lahko poravnajo račune, pa ne vem... bodo šli na banko dvigniti, ker s kartico se ne plačuje? Ali si eden tistih ki plačo prejemajo v kešu brez da kdo ve, pa se ti to ne zdi problem?

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.766
2.596
113
Prav z veseljem prebral.
Do 10€ gotovine v žepu. Višek v papirni obliki puščama doma in vzamem po poterbi. Avtomat minimlni znesek 10€ , ko v žepu pridem do 3€. Gotovine se prehitro porabi.
Najpogosteje so stroški/račun do 3€.. Mi je malce nerodno s kartico zjutraj pri peku plačevati 0,8€.
Podobni stroški - manjišo - planirani in tako tudi dobiž v žepu, da stvar teče hitreje.
Tudi v avtu imam denarnico z do 20€ denarja. Če na hito.
In za vse ostalo je kartica.
p.s. včasih imam bankovce po 50€. te se še najbolj v rolco zvijejo
smile-1.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
trenutno že skoraj celi teden nosim 50centov v denarnici. vse plačujem s kartico, tudi zneske do 1€ brez problema, edino v eni gostilni ne, kjer pač nimajo pos-a ampak dobre malce.
boli me k, če nimajo kartice pač ne bom tam kupoval

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Vem koliko stroškov se trgovcem nabere na koncu meseca in že zaradi tega se izogibam majhnim plačilom.

Trgovec ima strsoek tako z gotovino... kot tudi s karticami... S karticami pa ima manj dela, ker ni potrebe po stetju ... veliko manjsa je moznost, da bi se kaj denarja "izgubilo" ... je pa tudi veliko manj moznosti za goljufanje
smile-1.gif
...

Sam imam ponavadi zelo malo gotovine (razen ce vem, da bom potreboval) ...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Pod 200€ redko. Vse plačujem z gotovino. Kartico uporabim za internetni nakup, mogoče dvig na bankomatu, če mi slučajno gotovine zmanjka.