Koliko gotovine imate običajno pri sebi?

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.280
6
38
SI
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Vedno 100€-za to lahko kupim večino vsakdanjih stvari, pa tudi sekiral se ne bi, če mi jih ukradejo, za več bi se. S kartico plačujem, če res ne gre drugače, na organ mi gre, ko me folk žica za hud popust, potem pa maha s kartico. Nekdo je napisal, da ima trgovec tudi z gotovino stroške..res je, ampak precej manjše kot pri kartici (3% provizije). Nekako se mi zdi, da tapravi moški in biznismeni obračajo gotovino, metroseksualec pa v Mercatorju iz svoje lične elegantne denarnice potegne kartico in plača 2 sirovi štručki.
bonk.gif

Izgovor, da kdo s kartico plačuje, ker bi gotovino takoj zapravil mi je patetičen. Pač ne znaš z denarjem, nevem zakaj je to tako težko priznati.
cool-1.gif

Dobro, da si razjasnil tole. Nisem vedel, da če hočem biti tapravi moški, moram imeti samo gotovino v žepu. Hvala!

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.211
9.715
113
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Vedno 100€-za to lahko kupim večino vsakdanjih stvari, pa tudi sekiral se ne bi, če mi jih ukradejo, za več bi se. S kartico plačujem, če res ne gre drugače, na organ mi gre, ko me folk žica za hud popust, potem pa maha s kartico. Nekdo je napisal, da ima trgovec tudi z gotovino stroške..res je, ampak precej manjše kot pri kartici (3% provizije). Nekako se mi zdi, da tapravi moški in biznismeni obračajo gotovino, metroseksualec pa v Mercatorju iz svoje lične elegantne denarnice potegne kartico in plača 2 sirovi štručki.
bonk.gif

Izgovor, da kdo s kartico plačuje, ker bi gotovino takoj zapravil mi je patetičen. Pač ne znaš z denarjem, nevem zakaj je to tako težko priznati.
cool-1.gif

Hočeš rečt tapravi moški in cigoti
grims-1.gif
.

Moji dvigi so po navad med 30 in 50 EUR, v denarnici nikoli ni pod 10-20. Torej kofe, pivo, malico in podobne stvari plačujem z gotovino, vse ostalo po navadi s kartico in me prav zaboli spolni organ za tistih 3% provizije za vas uboge trgovce in jest ti z veseljem pomaham s kartico ko mi daš popust. V spletnih trgovinah pa volim paypall.
Sem imel pa zadnjič 300 EUR po dolgem času v tošlu, ker sem šel kupovat usnje v Trbiž. tam je pa stara "moška šola" izklicna cena 500+, nakonc odkartaš 260 in greš. Nasmejana pa oba, jest k sm zdilal za pol cene in trgovec ki ve, da je na men obrnu vsaj 100 EUR, win win se temu reče. Mal pogrešam ta način trgovine pri nas.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.211
9.715
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Pa vas je res zgleda večina penzionistov tle gor, da se tako plastike bojite. Preprosto bolj priročna je, razen če res kaj šmuglaš, glede provizij pa mi dol visi. Če pa ima trgovec s tem stroške, je pa njegov problem. Dej mi popust, pa bom z veseljem plaču z gotovino... Tudi, ko zgubiš/ti ukradejo denarnico, si s plastiko na boljšem...

Ko je pa na AMZS tako, se pa vsi plastičarji jokajo.

Zdaj pa zaradi plastičnih lenuhov vsi plačujemo 3% dražje.

Po trgovinah vlečejo ven bankovce po 50 EUR samo še privatniki in nihove žene. Od kje jim gotovina, ti je pa lahko kristalno jasno. Lenuhi ja, cepec...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.823
10.015
113
MB
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
bonk.gif

cool-1.gif

Dobro, da si razjasnil tole. Nisem vedel, da če hočem biti tapravi moški, moram imeti samo gotovino v žepu. Hvala!

kaj jaz sem tudi metrič ker mam tako denarnico ?
http://www.slimfoldwallet.com/collections/thin-wallet/products/thin-wallet-black-gray-micro

že 50ka gleda fejst ven, tak da po par jurjev ne morem nosit za sabo tak ko pravi dedi aka alterjevci
smile-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.696
1.266
113
Celje
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
Mene pa niti ne zanima kolk ma kdo stroškov s kartico. K plačam in grem na bankomat nimam več denarja. Kako se pa dilajo trgovci z banko je pa njihov problem. Drugače pa naj poslujejo samo z gotovino pa je. Ja pravi moški ala Kičo imajo vedno šop denarja v žepu.
smile-1.gif

Pa vsi preveč paranoični ja. Kakor, da koga zanima kaj delate vsak dan in kje hodite. Čist preveč filme gledate.
smile-1.gif

Seveda te ne zanima, sej te tudi ne koliko ima plače blagajničarka, koliko zapravi naši vlada, koliko ddvja odveda podjetje... v bistvu res ni pomembno. Pač gredo končne cene zaradi tega za par % gor.

Eni se res ne zavedate, da na koncu VSE TO PLAČA zadnji v verigi. In ta zadnji je po navadi tisti "eno žemljico bi plačal s kartico".

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.644
7.105
113
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Si ja. Taprav dec ma tako.
grin1.gif

No ja, tapravi alter dec nosi gotovino tako:

Ali pa tole, da je zraven še plastika, ampak res čisto za silo:

Potem pa, ko dobi drobiž nazaj, ga pač pusti kot napitnino ali pa frcne kelnarci za malico.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.280
6
38
SI
Ne, ne... Res taprav dec ma tkole:
1375571533_TWUrTZXQ4e86T6NrXDWl_fat_money_rolls.jpg

@Tomi: jaz imam malo večjo, ampak vseen se ne morem štet med "taprave dece"... Se zgodi, da je včasih 50 not, ampak redko. Kartice "pojejo" (metroseksualc po definiciji Darjana), edino tukaj v germaniji recimo Rewe ne jeb... kartic, če kupš za manj kot 5€...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.489
361
83
34
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
In kot je nekdo že omenil... za trgovce je upravljanje z gotovino dražje kot pa so provizije ob nakupu s plastiko...

Verjetno zato velikokrat piše "Popust velja samo ob plačilu z gotovino!"
17758-icon_confused.gif

Ja, tiste tanke denarničke imate metriči, potem pa eni še brez predala za kovance ker mu grejo na živce in ga žulijo, pa še prodajalko v ku.rac pošlje, ker mu vrača baker in ga bo žulila prda.
hysterical-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.864
399
83
Fino da ste vsi tako hitri s karticami, kot kak revolveraš iz starih westernov.

Jaz pa v praksi žal pogosto pristanem v vrsti za kurami, ki prav počasi vlečejo kartico ven, potem šele v drugem ali tretjem poizkusu uganejo svojo lastno pin kodo ali kartico, na kateri je še kaj limita.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
A 100k ni velik denar? Je to nek drobiž verjetno? Ma včasih res dobiš občutek, da so na alterju sami šejki. Ni vrag da še Trump ne sodeluje pod lažnim nickom.
17758-icon_confused.gif

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Ksz

Zmagajo penziči s karticami. Preden najde pravo v denarnici, pol si mora dat gor taprava očala, da vidi vtipkat pin, itak tipka 1klik na 5 sekund, se vmes 2x zmoti, na koncu nima na kartici dovolj denarja ...

Ali pa kake frajle z 8 karticami, a na nobeni dovolj, da bi plačala tistih 35€ ...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik flip pravi:
A 100k ni velik denar? Je to nek drobiž verjetno? Ma včasih res dobiš občutek, da so na alterju sami šejki. Ni vrag da še Trump ne sodeluje pod lažnim nickom.
17758-icon_confused.gif

Je velik denar, vendar za alteraše, ki "limajo" 10k v šopu za s sabo, bi moralo biti 100k drobiž.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik dem pravi:
No ampak po pravici: Kolikokrat se ti je to dejansko zgodilo?

To z iskanjem kartice z dovolj kritja, se kar dogaja. Res pa je, da ponavadi niso penzionisti v glavni vlogi.