Koliko gotovine imate običajno pri sebi?

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
KSZ

Jaz pa ne razumem, kako so lahko eni tako nastrojeni proti karticam, vozijo se pa npr. z avti.
Kaj, vozovi niso več ok za amiše?

Na temo pa - plačujem veliko večino s kreditno kartico, imam pa s sabo vedno dovolj gotovine, da nisem v zadregi, če zadeve niso plačljive s kartico.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
ksz
Pa tudi, če si Amiš (striktno gotovina!) in hodiš voz tankat na senik k Amišem (spet striktno gotovina), ti kartica zelo malo koristi (eventualno če imaš mal večji razmak med zobmi namesto zobotrebca)

Po mojem je čas uporabnost plačilnih kartic že pokazal. Po drugi strani pa - enim iz mal starejše generacije je golf2 še vedno najboljši. Nadležno je le, kadar menijo, da imajo prav.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
KSZ

Jaz pa ne razumem, kako so lahko eni tako nastrojeni proti karticam, vozijo se pa npr. z avti.
Kaj, vozovi niso več ok za amiše?

Na temo pa - plačujem veliko večino s kreditno kartico, imam pa s sabo vedno dovolj gotovine, da nisem v zadregi, če zadeve niso plačljive s kartico.

Zakaj ti ne voziš električnega avta, bencinski je že iz mode.
priden.gif

Lahko sem pa tudi govno od alterjevca, ki se mu jebe glede trgovca, ki se ne da zdilat z banko, da bi mu še kaj podarila in grem čunga lunga plačat s kartico iz čiste zlobe.
wink-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
pa ti veš kolk se plačuje pobiranje gotovine pa polaganje v trezor? pa potem polaganje na račun ... itd

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Za polog plačam manj kot 1%, kartico 3%. Gotovino imam na računu še isti dan, kartico čez par dni. Še kaj, miško?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
in zdaj ker je v tvojem primeru enega malega spja tak, lahko to preslikamo na generalno? ok
smile-1.gif

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Pa smo spet pri tem, koliko so vredni čas in ostala tveganja.
Manipulacija gotovine ni zastonj. Pa recimo še nikoli nisem slišal, da bi komu izropali dnevni izkupiček od prodaje na kartice.

Saj jaz ne trdim, da je kartica edina zveličavna, hecni se mi zdijo tisti, ki se je izogibajo "v vsakem primeru", ponavadi zara "vudu" razlogov.

Električnega avta pa nimam, ker se mi ne splača, pa še zelo bi me omejeval pri mojih običajnih vožnjah. Ko se ga bo dalo normalno "tankat", bom zagotovo spet razmislil.
Poznam pa bistveno več ljudi, ki uporabljajo gotovino IN kartico (strošek kreditne je okrog 20 EUR letno, debetne še manj), kot takih, ki uporabljajo dizel avto za relacije in električni za kratke razdalje, zato se mi zdi ta primerjava bolj boga.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Električnega avta pa nimam, ker se mi ne splača

Potem tudi ti mene razumeš, gotovina se mi splača.
wink-1.gif

Zdaj čakam , da še nekdo privleče čas, ki ga porabiš, da neseš denar na banko. Jaz bi tudi raje bil doma kot v službi, ker je škoda mojega časa.
hysterical-1.gif

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Jaz vse in to mislim res vse, plačujem z gotovino. V Sloveniji uporabljam, kartico samo za dvig gotovine na bankomatu. Tako, se mi zdi, da imam najbolj pod nadzorom porabo. Pa tudi, pod 100€ nimam, skoraj nikoli v denarnici. Če pa grem, kam v tujino, kjer ni € valuta, potem pa, tudi sam uporabljam kartico, ker sem prisiljen
grims-1.gif
Da mi ne ostaja brezveze drobiž.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Pa recimo še nikoli nisem slišal, da bi komu izropali dnevni izkupiček od prodaje na kartice.
Kartice so varne. Nikjer ni mogoče naleteti na čitalec kartic, nameščen na bankomatu, al pa kje v Merkurju... to se dogaja samo v filmih.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Manipulacija gotovine ni zastonj. Pa recimo še nikoli nisem slišal, da bi komu izropali dnevni izkupiček od prodaje na kartice.

Glede na to, da ti dnevno kradejo 2% več (banka), te gotovina pride ceneje, pa četudi ti parkrat letno ukradejo celotni dnevni izkupiček keša. :D

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.977
113
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Lahko sem pa tudi govno od alterjevca, ki se mu jebe glede trgovca, ki se ne da zdilat z banko, da bi mu še kaj podarila in grem čunga lunga plačat s kartico iz čiste zlobe.
wink-1.gif

Pa dobro, komu ti zdaj govno? postaviš ceno na artikel, za katerega pač kot dober trgovec moraš pričakovati, kake boš imel stroške z njim. od nakupa do morebitnih stroškov, ki jih boš imel, če stranka plača s kartico (pa vse vmes). In ti zdaj stranki govno, ker dejansko plača s kartico in ga ne moreš opiliti za tistih 3%. Meni še nihče ni ponudil 3% nižje cene, če plačam z gotovino (oziroma samo en trgovec s tehnično opremo do sedaj) in ta je potemtakem edini, ki ni bil govno med trgovci. Ker oni bi radi da jaz plačam imaginarne stroške kartičnega poslovanja zapakirane v končno ceno artikla?

Nazadnje urejeno:

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Takim, ki jih je lepo opisal uporabnik @igi:

Citat:
Uporabnik igi pravi:
Seveda te ne zanima, sej te tudi ne koliko ima plače blagajničarka, koliko zapravi naši vlada, koliko ddvja odveda podjetje... v bistvu res ni pomembno. Pač gredo končne cene zaradi tega za par % gor.
Eni se res ne zavedate, da na koncu VSE TO PLAČA zadnji v verigi. In ta zadnji je po navadi tisti "eno žemljico bi plačal s kartico".

Zbiraš slabe trgovine, kaj naj ti rečem. Pri meni je vedno popust, tudi na kartico..

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.977
113
ali je popust ali ne, ni debata. debata je, ali je popust kaj večji na račun gotovinskega plačila ali kupec vseeno plača tiste 3%, pa čeprav je plačal z gotovino. Kot rečeno, samo eden je rekel, da spusti teh 3%.
Famozni vsem znani in visoko opevani prodajalec računalniške opreme (hvaljeni po forumih in pri računalniških geekih) z Dunajske mi je celo vrnil 3% manjšo kupnino po vračilu blaga s stvarno napako. Če karikiram. Kupila sem nekaj za 500€, plačala s kartico, računalnik ni delal, niti ne ko so ga oni preizkušali 3 dni in priznali stvarno napako - vrnili 475€, ker njim tudi Mastercard (ali je bila VISA?) ne bo vrnil 15€. To je bilo v drugo, pa še v prvo ko sem kupovala tam, sem si prisegla, da tja ne stopim več, pa je potem premamila najnižja cena. To je bilo po preklanju, da denarja sploh ne bodo vrnili, ampak da mi dajo dobropis. Hočem reči, to je praksa naših trgovcev, upam da je ne smem posplošiti, vendar me blazno skrbi, ker velja ta trgovec za dobrega trgovca. Ta in še par izkušenj z današnjo tehnično robo (ki je vsaka praktično tretirana kot potrošni material) so nekako spremenile pri meni dojemanje kaj je "dober" in kaj "slab" trgovec. dobra trgovina je tista, kamor se lahko pred psihične predpriprave vrneš, ko gre kaj narobe.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
ali je popust ali ne, ni debata. debata je, ali je popust kaj večji na račun gotovinskega plačila ali kupec vseeno plača tiste 3%, pa čeprav je plačal z gotovino. Kot rečeno, samo eden je rekel, da spusti teh 3%.
Famozni vsem znani in visoko opevani prodajalec računalniške opreme (hvaljeni po forumih in pri računalniških geekih) z Dunajske mi je celo vrnil 3% manjšo kupnino po vračilu blaga s stvarno napako. Če karikiram. Kupila sem nekaj za 500€, plačala s kartico, računalnik ni delal, niti ne ko so ga oni preizkušali 3 dni in priznali stvarno napako - vrnili 475€, ker njim tudi Mastercard (ali je bila VISA?) ne bo vrnil 15€. To je bilo v drugo, pa še v prvo ko sem kupovala tam, sem si prisegla, da tja ne stopim več, pa je potem premamila najnižja cena. To je bilo po preklanju, da denarja sploh ne bodo vrnili, ampak da mi dajo dobropis. Hočem reči, to je praksa naših trgovcev, upam da je ne smem posplošiti, vendar me blazno skrbi, ker velja ta trgovec za dobrega trgovca. Ta in še par izkušenj z današnjo tehnično robo (ki je vsaka praktično tretirana kot potrošni material) so nekako spremenile pri meni dojemanje kaj je "dober" in kaj "slab" trgovec. dobra trgovina je tista, kamor se lahko pred psihične predpriprave vrneš, ko gre kaj narobe.

Umiram od smeha...
hysterical-1.gif

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Citat:
Uporabnik dem pravi:
No ampak po pravici: Kolikokrat se ti je to dejansko zgodilo?

Primer z upokojenci doživim skoraj vsakokrat, ko imajo v Sparu dneve popusta za upokojence. Ja, vem, sam sem kriv, ker takrat hodim v trgovino. Ampak kaj ko ne spremljam reklam in nimam pojma, kdaj imajo popuste za upokojence.

Primer, ko ljudje nimajo dovolj na kartici ... vsak teden vsaj enkrat v lokalnem Lidlu.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Jaz hodim v Spar izključno, ko imajo popust za upokojence, saj ni tak problem naročiti na tastare kartico, namesto nase :>

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Zanimiva tema.

20€ v denarnici za res kakšne nujne primere. In pa MC, Viso ter Maestro v pripravljenosti. Dve od teh podpirata brezstično plačevanje kar sem si zrihtal takoj ko je prišlo ven. Plačujem vedno in vse s kartico, če je treba (zelo redko sicer in se tudi sam izogibam - vzamem še kaj da je skupaj več) tudi pod enim evrom, s cent-kovanci nimam prav kaj početi.