ali je popust ali ne, ni debata. debata je, ali je popust kaj večji na račun gotovinskega plačila ali kupec vseeno plača tiste 3%, pa čeprav je plačal z gotovino. Kot rečeno, samo eden je rekel, da spusti teh 3%.
Famozni vsem znani in visoko opevani prodajalec računalniške opreme (hvaljeni po forumih in pri računalniških geekih) z Dunajske mi je celo vrnil 3% manjšo kupnino po vračilu blaga s stvarno napako. Če karikiram. Kupila sem nekaj za 500€, plačala s kartico, računalnik ni delal, niti ne ko so ga oni preizkušali 3 dni in priznali stvarno napako - vrnili 475€, ker njim tudi Mastercard (ali je bila VISA?) ne bo vrnil 15€. To je bilo v drugo, pa še v prvo ko sem kupovala tam, sem si prisegla, da tja ne stopim več, pa je potem premamila najnižja cena. To je bilo po preklanju, da denarja sploh ne bodo vrnili, ampak da mi dajo dobropis. Hočem reči, to je praksa naših trgovcev, upam da je ne smem posplošiti, vendar me blazno skrbi, ker velja ta trgovec za dobrega trgovca. Ta in še par izkušenj z današnjo tehnično robo (ki je vsaka praktično tretirana kot potrošni material) so nekako spremenile pri meni dojemanje kaj je "dober" in kaj "slab" trgovec. dobra trgovina je tista, kamor se lahko pred psihične predpriprave vrneš, ko gre kaj narobe.