Koliko donirati za gasilsko vozilo...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Sej štekam pomen lokalnih društev, samo kje je fora, da društva mal mn k tekmujejo med sabo in kupujejo vsak svoje vozilo. Naj potem vržejo skup denar in imajo v nekem osrednjem domu recimo dva konkretna kamijona, ki se jih ponuca ob večjih pizdarijah oziroma po potrebi.

Če bi bila pri nas kakšna pizdarija bi verjetno imel več koristi od gasilcev iz sosednjih vasi, kot od naših, ki imajo dom 200m stran. Pa imajo najnovejši kamijon. Očitno imate drugje bolj ogranizirana ta društva, za našega sem videl kako funkcionira v praksi. Ko me bodo prepričali v nasprotno jih bom pa pohvalu.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Pa saj sploh ni važno kakšne intervencije imajo letno. Važno, je da ko pride do neke večje zadeve, da so pripravljeni. Ne govorim sedaj o popolnoma nemogočem scenariju ala stmoglavljenje letala na območju nekega PGD. Pač pa hujši požar hiše, hleva ipd. Takrat je važno, da imajo ustrezno opremo in usposobljene ljudi.
Sigurno določena društva pretiravajo in delajo neracionalno. Obstajajo tudi pijanci med gasilci. Samo posploševati to na vse je pa neumnost. In ponavadi je tako, da ljudje vidijo samo nov avto, ne vejo pa nič o temu. Tako kot v tej temi o tistem X5. Pretiravanje bla bla bla. Na koncu smo pa zvedeli, da je bil avto podarjen in star 5 let.
V našem društvu bomo recimo dobesedno menjali vozni park (če in ko bo šlo seveda). Zamenjali bomo tri vozila za dva (eden bo rabljen). Zakaj? Zato, ker se je v preteklosti kupovalo nekaj čez palec in imamo sedaj vozni park deloma neuporaben in predvsem neuporabljan. A vse kar se bo slišalo bo: Lej jih, spet menjajo, fehtarijo... Kljub temu, da bomo vozili bolje izrabili in bosta veliko primernejši.

Pa še vseeno ne morem mimo tega, da ljudje gasilce vidijo samo takrat ko jih rabijo (veliko je takih, ne bom rekel večina). Vem da se sliši zlobno a večkrat si mislim, da bi se ob akcijah zbiranja delal seznam tistih, ki niso pripravljeni pomagat. Naj potem v trenutku nesreče pride osrednja enota občine/gasilska brigada, ko pač pride. Ne to pa ni prav.
Pa sem daleč od tega, da bi kaj takšnega kadarkoli naredil in je to proti vsemu temu za kar delam kot gasilec. Samo ob branju takšnih tem in poslušanju raznoraznih komentarjev iz vseh smeri te pa prime marsikaj.

Pa kar se tiče pijanstva. Vedno so gasilci tisti, ki so pijanci in vse kar delajo je to, da pijejo. Veselice so samo velika gasilska pijanica. Zraven se pa seveda pozabi, da so gasilci v večini krajev tisti, ki poskrbijo za druženje krajanov in občanov. So tisti, ki prirejajo kulturne prireditve, gasilsko-športna tekmovanja, gradijo na maldini, vzgajajo mladino v duhu prostovoljstva in humanitarnosti, sodelujejo na praktično vseh prireditvah v različnih vlogah, se izobražujejo na različnih področjih ...
Seveda ko se ga pa napijejo na veselici ali kakšni drugi gasilski prireditvi so pa sami pijanci. Ker seveda ostali slovenci, se pa na nobeni prireditvi ne napijejo.

P.S.: Ne strinjam se z gasilci iz uvodnega posta, da se postavi ceno. Pobirajo naj se prostovoljni prispevki.

Prebral in zame
467716-post_slo.gif

Sam sem tisti del dohodnine za katerega se lahko odločimo dal brez tuhtanja gasilcem!
Glede zbiranja prispevkov sem pa bolj navdušen nad prostovoljnimi, vsak naj da kolikor lahko 10,20,30 ali 50€

Pa srečno gasilci
cheer.gif

p.s.:nisem gaslilec
grims-1.gif

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Ko sem prebral tvoj komentar mi je prišlo nekaj an misel. Nihče nebi dal za gasilsko vozilo, ko pa vam bi zagorela hiša ali kakšn drug objekt bi se pa pi*dli, da niso gasilci prišli pravočasno.

Ja sem pričakoval da bo nekdo to napisal.

Ampak ne gre za stvar 50€!! Gre za odnos da nekdo pride na vrata: "takole je obvestil ste dobil mi smo se tako odločil in sklenil sedaj pa smo prišli po denar...

Seveda sem danes dal 50€ (še odnesel sem jih sam k dotičnemu) pa samo da jih nikoli nebi rabil in že iz dobrega občutka če ne drugač saj smo ljudje.

Ger pač za to, da poznam zgodbo tudi z druge strani in pač me je način zbiranja zelo presenetil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.141
6.959
113
pri taščici
sem gasilec
ne strinjam se s pobiranjem "obveznega prispevka"
Če komu lokalni gasilci niso všeč jih naj pusti pri miru. Samo potem tudi nima "pravice" šimfat čez njih. Lahko pa se jim kadarkoli pridruži. Bolj ali manj gasilci vsakega radi vzamejo medse. Se pa zavedajte, da boste (če boste vsaj malo aktvini) zabili vsaj 100 ur letno za gasilce (in recimo še toliko evrov). Če pa boste med bolj aktivnimi pa lahko dodate še eno nulo. V zameno boste dobili taka mnenja kot se pišejo na forumu, ki pa na srečo ne bolijo toliko če jih dobiš od lastnih krajanov....
O kakšnem plačilu lahko samo sanjate.
Če boste imeli funkcijo v društvu (predsednik, poveljnik, blagajnik) pa boste še odgovarjali za svoja in dejanja podrejenih.........

Gasilstvu na SLO želim veliko sreče,
Je pa res da so v urbanih naseljih gasilci vedno večja nebodigatreba (sasj imamo poklicne) in je igrišče v vsako ulico veliko bolj pomemebno kot pa garaža za gasilce....Samo nekaj se zavedajte. Če pride do srednjega oz. do večjega požara(Kras, Papirnica Količevo, poplave železniki, lanska neurja), so poklicni mrzli. In takrat se bo mogoče kdo spomnil kje so prostovoljci...Bolj greste na podeželje bolj so ljudje še povezani z gasilstvom...na srečo

Če kdo ne verjame,predlagam da vsi prostovoljci v slo za en teden "izgubimo" ključe od domov. Ni hudiča, da ne bi v tem tednu nekje v sloveniji krvavo potrebovali prostovoljcev....

Mi moramo tudi nov kombi kupit, kljub temu da je star šele 10 let in ima 40kkm. Kmalu ne bo več ustrezal za prevoz otrok.(12 let?)
Srečolovi, veselice- sploh veste kak strošek je to?! Samo Sazas hoče imeti mislim da okoli 100 evrov.... kje so potem še ostali (ki so mogoče celo kaj naredili na veselici)

Nazadnje urejeno:

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
V zameno boste dobili taka mnenja kot se pišejo na forumu, ki pa na srečo ne bolijo toliko če jih dobiš od lastnih krajanov....

In to je še kako res.

Samo je pa toliko bolj nagrajujoče, ko vidiš hvaležne obraze ko pomagaš. Pa naj bo to ob požaru, poplavi ali pa magari pogrebu.
cheer.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Mi moramo tudi nov kombi kupit, kljub temu da je star šele 10 let in ima 40kkm. Kmalu ne bo več ustrezal za prevoz otrok.(12 let?)
Srečolovi, veselice- sploh veste kak strošek je to?! Samo Sazas hoče imeti mislim da okoli 100 evrov.... kje so potem še ostali (ki so mogoče celo kaj naredili na veselici)

Strošek? V našem koncu so veselice čisti profit... sicer nekaj folka trdo dela precej časa, samo v minus pa ne gredo (mogoče kakšna redka izjema zaradi vremena ali slabega termina).

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
sicer nekaj folka trdo dela precej časa
.

Precej. Sploh, ko se hodi po firmah (sponzorji), če ti dajo kako darilo za veselico. In to se začne delat cca. 4 tedne prej (no, odvisno-če so podjetja radodarna, potem boš nabral xyz daril v hitrem času), nekej daril se gre tudi kupil..

Zato pa v zameno spijemo kako pivo več
tongue-1.gif
.
Kokr si napisal.. Če je vodstvo vredu, potem so tudi gasilci organizirani in dobro pripravljeni. Če je pa vse razpuščeno...

Kar se pa veselice tiče.. Mi smo imeli ravno lansko poletje (al predlanski avgust) skorajda pozitivno 0, ker je ravno tisti dan zvečer začel dež rahlo padat
frown-1.gif
...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Jst pa vem za eno veselico, ko jim je zmankal vse pijače, da je mogu it edn odpret trgovino ponoč... pa so planiral že v osnovi velik obisk (Avsenik.press).

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik enigma99 pravi:
Ma kaj nujno kupit? So se že odločili za njega glede na potrebe ki jih imajo in na relacije. Bodi vesel da imajo pač takšno vozilo in da hitro pridejo do poškodovancev. Če pa rad malo dalj čakaš na pomoč, pa pojdi na Jesenice živet kjer imajo kamion TAM za prom.nezgode, ki ne doseže hitrosti 100 km/h.

Kolk pa naj bi šel tovornjak na uro? 200???

Jaz dosti delam z gasilci svaka jim čast, vsem bi dal nova vozila. So prvi na prometnih nesrečah vse sami naredijo, pride rešilec pa samo prevzame človeka ko je že izrezan iz avta... ko so poplave črpajo vodo... ko je nekdo nekje zaklenjen gasilci vdirajo v hišo... ko je treba truplo izvlečt iz reke ga gasilci izvlečejo... ko nekje gori pa vsi bežijo ven, gredo gasilci noter...

Uglavnem svaka jim čast, sploh pa PGD k vse to zastonj delajo
wink-1.gif

LP

enigma99

Zelenc'
19. sep 2007
28
0
1
Tle ni fora koliko gre tovornjak. Napisal sem da je pač H3 hitrejši od TAM- a. BTW poznam kar nekaj gasilskih mrcin v slo (tovornjakov), ki letijo krepko čez 100!

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik enigma99 pravi:
Tle ni fora koliko gre tovornjak. Napisal sem da je pač H3 hitrejši od TAM- a. BTW poznam kar nekaj gasilskih mrcin v slo (tovornjakov), ki letijo krepko čez 100!

JA ustavljajo se pa tudi krepko čez 100 - metrov
grims-1.gif

KAj pa ima H3 skupnega z TAMom??? Tam je 5x večji in 5x več opreme ima gor naložene.

LP

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik x5x pravi:
+ 2.000 za barvanje (ker nimam ustrezne barve)

Zakaj se pa rdeč ne kupi v osnovi?

Zakaj ga je pa treba barvat, če se da cel prelepit pa je to mogoče samo 300€...

Lopovščina.

Zakaj pa ne kupijo nove Lada nive? Al pa rabljenega pađera za 10 jurjev? Ti avti itak nonstop stojijo,
ob rednih servisih more avto zdržat 10 let brez najmanjšega problema. Zakaj morajo colat 40k za hamerja
če lahko kupijo za 20 jurjev dve leti starega skoraj novega Nissan Pathfinder al pa Ford Ranger 4x4 WildTrack
in podobno.... Al pa zakaj je treba porabit ves denar? Da se na banko, in se nalaga sproti malo po malo,
in ko bo čas za novo vozilo nebo panike z denarjem,...

Pa veš da mi indijanec pride z x5 na hof ; "Ja 50€ po zaposlenem družinskem članu za nov avto..."
Boljše da ga moj pes dobi ko pa jaz.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Tipična slovenska fovšija
smirk-1.gif
blejci dejansko rabijo močan V8 avto da peljejo hovercraft do jezera in rešijo tistega ki se utaplja ali se mu je udrl led.

Nemci pa rusi se pa vozijo s tem:
2.jpg

4.jpg

6.jpg

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Če misliš mene, si narobe razumel moj sarkazem. Sem že skoraj 30 let aktivni član PGD.

Po "izobrazbi" pa VGČ operativne smeri in ne org. Vse tečaje delal po redni poti brez
preskakovanja in sklicevanja na izobrazbo tako kot nekateri novodobni VGČji...

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Mene pa moti nesposobnost organizacije GZS - predvsem v smislu organizacije pri nabavi vozil. Če bi se vodilni fantje dogovorili, da bodo naslednje 2 ali pa 3 leta kupovali avtomobile samo določene znamke, tovornjake pa določene znamke, sem prepričan, da bi jim prodajalci rade volje odobrili večje popuste, kot pa sedaj, ko prodajo samo kakšno vozilo gasilcem. Če bi se pa dogovorili še za servise za toliko in toliko vozil, pa ni da ni pri popustu.
Res mi ni jasno zakaj ne stopijo skupaj in ne določijo kje in kaj se kupuje. Ok, jasno mi je da ni vsako vozilo za vse, ampak se bi pač povedalo da za določeno vrsto je ta znamka in ta model, spet za drugo vrsto pa druga znamka oz. model.
Zaradi mene imajo lahko vsi H3-je al pa Cayenne, samo, da jih pač dobijo po ugodni ceni in da so takrat, ko jih rabiš, tam kjer morajo bit.

Mi lahko to kdo pojasni, zakaj ni temu tako?