Koliko donirati za gasilsko vozilo...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik enigma99 pravi:
Wacko, ti nimaš razčiščenih pojmov, zato sem te pa prašal če si gasilec, ker se takoj opazi da mlatiš prazno slamo. Pri prometnih nezgodah sodelujejo tiste enote ki imajo koncesijo. In med temi enotami je zelo veliko prostovoljnih. Če se zgodi nesreča v Bovcu boš ti čakal poklicne gasilce iz Nove Gorice
confused-1.gif

V večjih krajih, kjer je prva poklicna brigada bolj oddaljena, je logično, da se tudi prostovoljcem zagotovi boljše pogoje. Ne moreš pa manjših vaških društev metat v isti koš z nekim resnim gasilskim društvom iz večjega mesta. Ravno o teh pa teče debata tukaj. Če bi prebral moje poste, bi videl, da bi se meni zdelo najbolj logično, da bi manjša društva skup vrgla denar in si delila opremo (vsaj vozila)... Ta razkropljenost (in tudi tekmovalnost), ki jo gledam v naši okolici pa je nesmiselna. Vsak teži h temu, da bo imel boljši voz od sosednje vasi, v končni fazi imajo pa vsi neko povprečno robo...

Nazadnje urejeno:

enigma99

Zelenc'
19. sep 2007
28
0
1
No počasi bova prišla skupaj. Zame osebno so manjša društva tudi skoraj nepotrebna, vsaj glede opreme, saj jo imajo zelo malo. Vendar se jih ne sme zanemariti zaradi moštva, ki včasih pride zelo prav. Hočem povedati, da so prostovoljci v večjih enotah izkušeni toliko kot nekateri poklicni.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.136
6.953
113
pri taščici
e to vidiš moštvo...
pokllicnih je recimo 15, imajo 5 vozil, zdaj pa povej kako naj nekaj dni nepretrgoma gasijo nek požar, s tem da so še pripravljeni na intervencijo.
Ni variante....razen če bodo gasili osem ur na dan, potem pa šli na počitek

enigma99

Zelenc'
19. sep 2007
28
0
1
15 je še veliko poklicnih. Na Jesenicah so bili nedavno nazaj 4-je na izmeno! In kako naj se lotijo požara ki je večji od zabojnika od smeti.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Če je res tako razmerje vozil in zaposlenih je to ena velika neumnost. Naj organizirajo izobraževanje za uporabo opreme, katero uporabljajo profesionalni gasilci, pa bodo imeli oni več koristi od prostovoljcev, kot če oni sami pridejo z neko povprečno opremo. Denar se pa enakomerno razporedi v enakomerno oddaljene centre in se tam naredi "bazo"... win win situacija
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.136
6.953
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik enigma99 pravi:
15 je še veliko poklicnih. Na Jesenicah so bili nedavno nazaj 4-je na izmeno! In kako naj se lotijo požara ki je večji od zabojnika od smeti.
Saj jaz sem mislil za vse 4 izmene.... se pravi 4 na izmeno
wink-1.gif

Kot si napisal: kontejner so še sposobni pogasit, kaj več pa že prostovoljce kličejo....

Saj načeloma so prostovoljci izobraženi za vsaj del njihove opreme, edino pri kakšni specialni se zatakne... (pač cem in ročnik sta ista tako pri prostovoljcih kot poklicnih....)