Koliko donirati za gasilsko vozilo...

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Pozdrav

Na vrata potrkajo fantje iz sosednje vasi, da je bilo odločeno da vska hiša da 50€ za nov gasilski avto. Le tega kupujejo že
4 leta no 2 leti je že v garaži ker je zmanjkalo denarja za nadgradnjo...Tako pravijo. No za to ljubo vozilo vsako leto pripravijo veselico
s srečelovom kjer tudi seveda prispevamo a z vsega skupaj ni nič.

Da ne bo pomote sem za novo vozilo ampak če zračunam koliko smo že dali (srečelovi...) in da nekdo kar določi 50€
confused-1.gif

Se vam to zdi veliko malo? Meni se zdi z žepa potegnit kar tako 50€ ogromno.
Pa ne sedaj pridigat, ko boš rabil bi dal...ker je novo boljše vozilo 2 km stran.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Ma večina teh gasilcev se itak tok preserava, da glava boli. V naši občini hoče imet vsaka druga vas novo vozilo, katerega osnovni namen je še vedno razkazovanje po raznih veselicah. Pri nas je bil celo primer, ko je res prišlo do požara v vasi, pa so prišli domači gasilci (ki imajo dom stran kakših 500m) šele tretji na cilj, pa še ko so prišli, so zapeljali kamijon v blato, da je zakopal. Na konc so mel skor več dela z reševanjem kamijona iz blata, kot s požarom... Če bi ves alkohol, ki ga posušijo po feštah v gasilnih domovih, vložili v opremo, nebi blo treba tako vstrajno fehtarit sovaščanov in občine.

Sej ne rečem - nekatera gasilska društva si res prizadevajo in dobro delajo, samo so žal v manjšini. In to, da kar določijo ceno 50€ na bajto se mi zdi mal glupo. Če že hodjo okol, naj pobirajo prostovoljne prispevke, pa naj vsak da po svojih zmožnostih.

Samo če pa ne boš dal 50€ bodo pa tebe in tvoje potomce še vsaj 60let po zobeh vlačil pa postran gledal... takle mamo.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
mah, če res s takim pristopom (v stilu "smo se odločili da morate dati") pridejo jim tudi jaz ne bi dal nič...

v naši vasi so imeli dosti boljši pristop, pa ker so koneckoncev med gasilci tudi moji dobri prijatelji, smo donirali 200eur iz podjetja ter 50eur po družini v naši večstanovanjski hiši...

l.p.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Jah nekje se res preseravajo... tega nebom rekel... tale x5-ka je čisti primer. Ali pa gasilko društvo sredi lj(pa cel kup vozil).. misim WTF saj imajo gasilko brigado ki izvozi v 1 minuti... Samo tam so ljudje lepo na položajih in zase dobro porihtajo..
Je pa spet da društva ki so izven mest rabijo vozila. Kot primer iz sosednjega društva : Imeli so tastarga tama(rivc) ki jim je crknil na poti na intervencijo(gorela hiša)... vrjemte da se nobenmu noče to zgodit..... pa novo 1 vozilo iz sosednjega društva nebo pomagalo vrjemi..
Sicer so pa tudi "maharji" pri testnem vozniku... pri nas smo poberali in zbrali tako da je bilo več cen+ to če želiš sploh dati(v tolarjih od 1000 pa do 25000)

Poglej kako imajo zrihtan dom.. kako skrbijo za mladino... potem se pa odloči, če se fantje trudjo se splača..

Nazadnje urejeno:

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Nate in na avtorja.

Pa se vidva drgač zavedata, kolk pride nadgradnja? Se tudi zavedata, da četrtino denarja da občina,četrtina Gasilska zveza, polovico mora dati pa GD? Pa tudi, mogoče vesta, da gasilski dom nima nekih bajnih dobičkov? Ob intervenciji jim občina/država povrne nafto. Če se na tekmovanjih/rednih društvenih pregledih/ strokovnih vaj gasilci izkažejo, dobijo opremo (!) in ne denar!

So ti mogoče povedal, kolk potrebujejo za nov GVC (predvidevam, da GVC..)? Mi smo prebivalcem vasi povedal, da stane tolk in tolk €, občina na četrtino, mi mormo nabrat pa cca. 70k€..? Zj mi pa, brihta (brez zamere) povej, kako nej PGD nabere 70k€? Iz česa? Denarja, k ga dobi povrnjenega iz intervencije za tisto ******* nafto?
Al dejansko mislš, da se vs denar zmeče za pir? Oprosti, ampak malo pretiravaš.. PGD je bil vedno znan po temu, da so gasilci v oštariji spraznl bajbo ali dve pira.. Še vedno je tko.. In hvala bogu, da si napisal spodi nekje, da obstajajo izjeme
zmaga.gif
.
jaz ti lahko po pravici povem. Gasilci ga dost spijejo/mo, ampak tisti, t pravi, gremo tud v požar brez problema. In za take, ki prostovoljno reskirajo svoj prosti čas in življenje, mi ni škoda dat 50€ za vozilo...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Jaz jim dam vsako leto nekaj ko pridejo talat koledarje.

In upam da jih nikoli ne bom potreboval.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Tist zgori je dejansko pretiravanje..

V Kr. gori imajo pa Nissan Navaro.. Pyzda zgleda jebačko v tisti rdeči barvi..Predenj se kdo spotakne-kupl so jo v Nemčiji, testno, imela je cca. 20k km (?), cena je bila pa dokaj ugodna..Samo nevem, a so tm že predelano kupil, al so jo predelal v SLO..

x5x

22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Samo v Nevara je le nek terenc(vsaj bolj mi deluje kot x5) in dvomim da nimajo na njem nadgranje(hidravlika za prometne ali kotorno za požare).

Jah da povem še eno anekdoto ki se nam je zgodila..:
Imeli smo gozdni požar, kar velike obsežnosti.. ker cisterne niso mogle nikljer obnit so morali rikver in kot za gozd so ble tut veje...
In neboste verjeli našel se je en piz...un ki je rekel naša cisterna pa negre notri je nova in se lahko opraska...
stupid-1.gif

jah naša se je pa lahko...

Nazadnje urejeno:

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Cisterna se spraska, ja..
Mi smo imeli lani samovžig hleva ( notri ni blo žvine, ampak €palete+malo morje sena), pa smo prvi pršl v sosedno vas (kje so bili lokalni gasilci, nben neve
crazy1.gif
..

Se mi zdi, da so oni na spisku, da se jim odobri nov GV-1, pa se mi tud zdi, da so zadnji na spisku in bodo še neki časa zadnji..

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Daš če daš, al pa rečeš nimam... čist tvoja odločitev... So pa vaški gasilci zakon, če jih rabiš, ti brez kakega ugovarjanja priskočjo na pomoč...

Mene osebno za 50 flik nebi kap zadela, če bi mu pa vodo v kleti bi pa računal na njih... Zaenkrat so ti prostovolci več kot hvalevredni......

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.133
113
Je bilo pr nas isto .. pet let so zbiral tisto četrtino denarja za 4x4 cisterno, ki bi nadomestila staro TAMarco.

Vsako leto, ko so nosil koledarje so povedal kakšna je situacija in koliko še rabijo ... pa pred oddajo dohodnine so te prišli malo pobarat, pa veselice so rihtal. No in na konc so poslali še "prijazno" povabilo k donaciji 50 EUR na zaposlenega družinskega člana oz. upokojenca, da končno kupijo kamion. Seveda niso vsi dali točno toliko, ampak nekako so zrihtal da je sedaj (kakšen mesec) kamion z nadgradnjo v gasilskem domu.

Nauk zgodbe: daš toliko kot misliš da ti veleva vest (lahko tudi nič, čeprav je bolje dat potem vsaj 10 EUR) in gasilci se bodo že znašli če so dovolj trmasti. Seveda pa nobeno PGD ne zbere 70k denarja v enem/dveh/treh letih kar tako .. koneckoncev je cisterna tudi velika investicija, ki se bo rabila vsaj 20 let (toliko časa lahko pa zbirajo počasi za novo).

enigma99

Zelenc'
19. sep 2007
28
0
1
Blejski hummer ni preseravanje, ker je cenejši od Pajerota. In so izbrali cenejše vozilo. Pa še hidravliko ima za prom. nezgode..

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.133
113
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
ko smo že ravno pri pretiravanju:

n74288523512205657374.jpg

Ne boš verjel, ampak vozila tipa Hummer/BMW X5 ponavadi za gasilce pridejo ceneje kot pa nov Defender ali pa Landcruserka. Zakaj? Ker se lepo grejo zmenit z uvoznikom in jim ga da (kakšno zjebano testno vozilo) skoraj zastonj .. nadgradnjo (barvanje, luči, postaje, homolomo, ...) plačajo pa sami.

Izvrstna promocija za firmo, ki jim da avto!
zmaga.gif

Recimo nissan vem da je naše gasilce prišel natanko toliko kot je redna cena in niti popusta niso dobili!
rolleyes-1.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik enigma99 pravi:
Blejski hummer ni preseravanje, ker je cenejši od Pajerota. In so izbrali cenejše vozilo. Pa še hidravliko ima za prom. nezgode..

Aha, če je pa cenejši, potem se pa posipam s pepelom
bonk.gif
Se prav, da ga je blo na koncu že skoraj nujno kupit, ker je bil cenejši. Tut sam se ne preseravam in sem si kupil Ferarrija, ker je pač cenejši od Lamborghinija.
Pa ne mislim kritizirat blejskih gasilcev (če so dobili denar, naj si pač privoščijo), ampak celoten sistem.

x5x

22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Celotni sistem je v p.. Kdor je pri koritu ima vse.. + to da je treba delat na mladini..njih usposabljatn njih pošiljat na tečaje(dihalni aparati,motorna žaga itd) tastarejše pa na radijske veze ipd.
Evo cena povzeta iz gasilci.org
hummer 3 - 38.800,00
m.pajero - 43.500,00 + 2.000 za barvanje (ker nimam ustrezne barve)
Skoraj nemorem vrjeti.