Kolesarji in zakonodaja

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik buce pravi:
jaz se ne ustavljam na STOP znaku - zmanjšam pa hitrost na minimum, če bi blo potrebno ustavit.
Enačit prekršek, ki se še vedno stori na cesti (ob stop znaku ne grem na kolesarsko, da se ga izognem - tako kot prenekateri kolesar rdeči na semaforju) s tem, da ti dejansko zamenjaš cestišče pa je neumestno.
Se strinjam, popolnoma neumestno, ker je po moje tvoj prekršek bistveno težji in bolj nevaren, kot pa od tistega pajkičarja
tongue-1.gif

Citat:
Uporabnik buce pravi:
Za dodatno vprašanje - dodatni odgovor: ne vem sicer na katerem koncu slovenije ti živiš, ampak jaz že vsaj 20 let nisem videl na cesti traktor, ki vozi 15km/h. In tudi če bi ga, še vedno on ima ZAKONSKO PODLAGO da je na cesti. Kolesar pa je v primeru kolesarske steze NIMA! Ne samo da je nima, PREPOVED ima. Ločiš?
V delu Slovenije, kjer IMT-jčki sopihajoče vlečejo za sabo prikolico drv.
wink-1.gif

In ti imaš ZAKONSKO DOLŽNOST, da se ustaviš pri STOP znaku, pa se ne. Ti ločiš, da je to isto sranje, le drugo pakovanje? Oba NAMERNO kršita zakon, in po zakonu ga ti bolj kršiš, ker je kazen večja
tongue-1.gif
. Z malo strpnosti bi bilo čisto vse ok, če seveda ti dejansko PREVERIŠ, da lahko greš brez ustavljanja, tisti pajkičar se pa normalno vozi, ne po sredini ali pa trije vštric.
Citat:
Uporabnik buce pravi:
to da te je dobila redarka na pločniku in si jo odnesel brez kazni - bravo. ti jo je ratal pregovorit. good for you.
Osebno mnenje: še vedno bolje kot pa da bi bil na cesti, 20cm stran pa kolesarska pot.
Nisem je pregovoril, normalno sem ji obrazložil zakaj sem bil na pločniku in seveda sem bil na pločniku z normalno hitrostjo, s katero nisem NIKOGAR OGROŽAL. To je bilo vse.
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Še vedno pa ti ne dam prav glede "samoizločitve" na podlagi hitrosti. Je preneumen izgovor.
To NI BIL IZGOVOR. Sem napisal, da bom mirno skeširal, če me kdo dobi na napačen dan. To je bila le ena osvetlitev/obrazložitev, katera marsikateremu žolčnežu ne pade na pamet. Če bi imel le malo pameti ali strpnosti, bi pač razumel to in šel normalno naprej, ne da postane penast kot stekel pes.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
In za razliko od tebe, ki se imaš za svetnika (čeprav nisi), je meni popolnoma jasno, da če me bo za.. policist dobil, bom skeširal, brez jamranje in svetniškega sija nad glavo.

Kdo se dela svetnika?! 3.14zda a vi (taki kot ti) sploh dojemate v čem je problem? Zarad vaše (im/pre)potentnosti lahko nastrada nekdo, ki je še najmanj kriv pri vsem skupaj?!
Primer:
ti iz kolesarske se "samoizločiš" in zapelješ direkt na vozni pas, vozni-k/ca te opazi prepozno in na polno zavije v levo - na drug vozni pas, v tem času pa recimo pride nasproti nekdo na motorju/avto/kamion/traktor.
Vidiš, zaradi tvoje im/pre-potentnosti lahko nastrada nekdo, ki, če se ti nebi "samoizločil", lahko užival normalno življenje še naprej. Tko pa ne. Ampak ja, važno da greš ti na cesto, da te ne bo "rukal".
Vidiš, pena po ustih, ti je zameglila razum in branje. Tole sem napisal:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Najprej, da nekaj razčistim: meni gredo tudi orenk na k.. kolesarji vštric, ki se jim je... za vse. Ampak vse kar si mislim pri tem je, da očitno imata deathwish. Kar se pa tiče enega kolesarja, ki se pelje NORMALNO po cesti, pa ne vidim popolnoma nobenega razloga, da je to problematično, saj ga lahko kadarkoli mirno in varno prehitiš. Če prav berem tebe boli predvsem to, da on krši zakon, ker se ne pelje po kolesarski, drži? To te peče.
A vidiš tisto z VELIKIMI ČRKAMI NAPISANO. Ker to, kar si ti napisal, naredi le deb.il in se absolutno strinjam, da je treba takemu nabit konkretno kazen.
V vseh svojih odgovorih, sem vedno POUDARJAL, da pišem za NORMALNEGA KOLESARJA, katerega edini problem je to, da se ne pelje po kolesarski stezi. In dejstvo, da ta pajkičar lahko krši zakon, očitno darjana in še koga toliko žre, da ne more zvečer spati.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.250
7.048
113
Kako pa je glede tega v zakonu, če je kolesarska steza, se MORA peljati tam, ali ima izbiro?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako pa je glede tega v zakonu, če je kolesarska steza, se MORA peljati tam, ali ima izbiro?
Mora. Sem že v svojem odgovoru zgoraj napisal.
Ravno tako kot se ti po zakonu MORAŠ popolnoma ustavit pri STOP znaku, pa se ne.
wink-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Pomeni, da se ne vozi normalno, če krši zakon
wink-1.gif
Kolikor sem gledal mi nisi odgovoril na vprašanje ali se ti VEDNO POPOLNOMA USTAVIŠ NA STOP ZNAKU?
Se ne, a ne? Torej vozi ravno toliko normalno kot ti, oz. celo bolj normalno, ker je tvoj prekršek hujši kot od njega.
tongue-1.gif

Ti ne bo kanilo, kaj hočem povedat, a ne?
Nič, upam da boš lahko do večera dal tega kolesarja iz glave, da boš vsaj eno noč mirno spal. Morda boš potem jutri lahko kaj bolj razmislil vse skupaj.
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.250
7.048
113
Že že, ampak jaz, če se ne ustavim pred stop znakom, nikogar ne motim. Če pa bi (jemanje prednosti), pa se ustavim.

Kolesar pa mene zmoti, ker ga tam ne pričakujem, ker sklepam, da vozi po zakonu, torej na stezi in ne po cesti, kjer mu ni mesto.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.003
9.527
113
Pa pust ti fitneserja, sej vidiš, da so mu proteini zgonili še tisto malo možganskih celic, ki jih je imel. Da ne začnem limat slikc od butastih rešitev po kolesarskih stezah. Nekatere so že kar mal akrobatske in izredno nevarne. Sam en fitneser tega itak ne more zastopit.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.003
9.527
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Že že, ampak jaz, če se ne ustavim pred stop znakom, nikogar ne motim. Če pa bi (jemanje prednosti), pa se ustavim.

Kolesar pa mene zmoti, ker ga tam ne pričakujem, ker sklepam, da vozi po zakonu, torej na stezi in ne po cesti, kjer mu ni mesto.

Mater, prej si še trobezljal o neki koruzi in nepreglednih ovinkih. Daj odloči se, kaj te pravzaprav matra.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Moj edini komentar na tole je lahko le:
hysterical-1.gif

Evo, se opravičujem v imenu pajkičarjev, ki nekaterim povzročajo psihične bolečine, ko ga srečajo tam, kjer NE bi smel biti. Upam, da boš sedaj lažje zaspal danes.
nahrung002.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.250
7.048
113
Zelo enostavno je, če naletim na nekoga, ki je na cesti in tam ne bi smel biti (ker zakon veleva drugače) ali vozi izven zakonsko določenih okvirov, me moti.

Če je pa tam normalno, pa me seveda ne.

Jasno zdaj?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zelo enostavno je, če naletim na nekoga, ki je na cesti in tam ne bi smel biti (ker zakon veleva drugače) ali vozi izven zakonsko določenih okvirov, me moti.

Jasno zdaj?

Kaj pa ko ti vozis nekje, kjer ne bi smel biti (ker zakon veleva drugace) ali vozi izven zakonsko dolocenih okvirov? Takrat je to OK ali ne? Pa ne sedaj pisat, da tega nikoli ne pocnes
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.250
7.048
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Jasno zdaj?

Kaj pa ko ti vozis nekje, kjer ne bi smel biti (ker zakon veleva drugace) ali vozi izven zakonsko dolocenih okvirov? Takrat je to OK ali ne? Pa ne sedaj pisat, da tega nikoli ne pocnes
smile-1.gif

Počnem, ampak s tem ne oviram nikogar. Recimo pogosto sekam ovinek in zapeljem na drugo stran ceste, seveda če nihče ne pelje kontra, če pa, pa pač tega ne počnem
smile-1.gif

mtl, saj veš kako je...če imaš hibrida je vsako nepotrebno zaviranje zgubljanje energije in hkrati centov
wink-1.gif

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
A vidiš tisto z VELIKIMI ČRKAMI NAPISANO. Ker to, kar si ti napisal, naredi le deb.il in se absolutno strinjam, da je treba takemu nabit konkretno kazen.
V vseh svojih odgovorih, sem vedno POUDARJAL, da pišem za NORMALNEGA KOLESARJA, katerega edini problem je to, da se ne pelje po kolesarski stezi. In dejstvo, da ta pajkičar lahko krši zakon, očitno darjana in še koga toliko žre, da ne more zvečer spati.

Kaj je zate NORMALNI kolesar?! To, da se "samoizloči" je očitno po tvoje normalno. No, in tu imamo problem. Nekako enako je, kot da bi jaz trdil da NORMALEN voznik avta se nima kaj ustavljat na STOP znaku. Pa tega od mene ne boš videl, ampak obtožuješ pa me, da jaz to trdim.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Spet si spregledal moj odgovor zgoraj
wink-1.gif
:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
To NI BIL IZGOVOR. Sem napisal, da bom mirno skeširal, če me kdo dobi na napačen dan. To je bila le ena osvetlitev/obrazložitev, katera marsikateremu žolčnežu ne pade na pamet. Če bi imel le malo pameti ali strpnosti, bi pač razumel to in šel normalno naprej, ne da postane penast kot stekel pes.
In te čisto razumem, da se ne ustaviš popolnoma pri STOP znaku ter ne dobim pene na usta, ko to vidim...
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Počnem, ampak s tem ne oviram nikogar. Recimo pogosto sekam ovinek in zapeljem na drugo stran ceste, seveda če nihče ne pelje kontra, če pa, pa pač tega ne počnem
smile-1.gif

mtl, saj veš kako je...če imaš hibrida je vsako nepotrebno zaviranje zgubljanje energije in hkrati centov
wink-1.gif

Saj kolesar tudi recimo, da ne ovira nikogar... pa vseeno ocitno ni normalno, ce to pocne?

A nima hibrid tudi funkcionalnosti, da ko zaviras, se del energije vraca v baterijo?
tongue-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
wink-1.gif
Jaz nimam hibrida, pa mi je popolnoma jasno, kako je s porabo, ampak je poraba vedno ZA VARNOSTJO IN ŽIVCIRANJEM ostalih udeležencev, ker se trudim gledat tudi na ostale, ne le na lastno rit. Pa čeprav bom zato ob 0,00001 cent.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Saj ti je zgoraj napisal in potrdil mojo domnevo. ''Moti'' ga le zato, ker on lahko krši zakon, če ni kolesarske ga ne moti. Torej dejansko je kolesar v obeh primerih enako ''moteč'', le da ga srce boli, ker kolesar lahko krši zakon, on pa očitno ne... To je vse.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.250
7.048
113
Traktor vaju recimo ne moti, ko se za njim nabere kolona in bi po zakonu, moral ustaviti ob cesti in sprostiti promet?

Ker vozi čisto enako, če spusti ali ne, le to, da da pač v slednjem primeru krši zakon.