Kolesarji in zakonodaja

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ni point v dirkanju - point je športanju. Če se z rally avtom pelješ po predpisih po cesti, ne dirkaš in ne športaš. Če se pa s kolesom pelješ po cesti pa tudi, če ne dirakaš, vseeno športaš. Ni isto.

Kultura kolesarjev na naši cestah je v totalnem dreku... Vožnje vštric, brezglavo oviranje prometa, vijuganje čez celo cesto, vožnja po cestah ob kolesarski stezi,...

Če še ni bilo..
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/zBFFrsvgu1Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
crazy1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.003
9.528
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ni point v dirkanju - point je športanju. Če se z rally avtom pelješ po predpisih po cesti, ne dirkaš in ne športaš. Če se pa s kolesom pelješ po cesti pa tudi, če ne dirakaš, vseeno športaš. Ni isto.

Kultura kolesarjev na naši cestah je v totalnem dreku... Vožnje vštric, brezglavo oviranje prometa, vijuganje čez celo cesto, vožnja po cestah ob kolesarski stezi,...

Prvi odstavek bluziš....

Z drugim se pa strinjam z manjšim popravkom....kultura udeležencev v prometu je v totalnem dreku....

Omejenci tvojega kova se pa ne zavedajo, da večina "pajkičarjev" tudi vozi avto, omejenci ki razmišljajo kot ti pa kolesa še niso videli, še posebej cestnega ne. Zase lahko povem, da imam vsakodnevno težave s kolesarji v centru Ljubljane in ti niso v pajkicah, ampak oblečeni za v službe, v štiklih ovešene s torbicami, marelami, ni da ni. To so ko ovce, ne šljivijo rdečih luči, smeri vožnje, uletavajo na prehode za pešce brez nakazila smeri, tipkajo po telefonu, ni da ni....urbane kamikaze. Seveda omejence tvojega kalibra moti kolesar v dresu, ker si pač alergičen nanj.
stupid-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ne, ne,... Jaz nisem nikjer omenjal pajkičarjev ali karkoli podobnega... Kolesar je kolesar, kolesarjenje je šport. Šport pa v prometu nima kaj početi. Kaj ima nekdo oblečeno, ni pomembno.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ne, ne,... Jaz nisem nikjer omenjal pajkičarjev ali karkoli podobnega... Kolesar je kolesar, kolesarjenje je šport. Šport pa v prometu nima kaj početi. Kaj ima nekdo oblečeno, ni pomembno.

Kolesarjenje je lahko tudi prevoz iz tocke A v tocko B... in to s sportom nima prav nobene zveze ... In pomoje je veliko vec takih kolesarjev, ki gredo s kolesom zato, ker je hitreje, ceneje, ... ali pac ker nimajo druge moznosti ...
smile-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.270
3.906
113
V resnici ti večina od njih dela uslugo ker se ne drajsajo vsak s svojim avtom in ne delajo gužve.

Vem da ne razumeš.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.003
9.528
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:

Avtomobilizem, ali motociklizem je ravno toliko šport, kot je kolesarjenje. Sej verjetno ni treba met IQ kaj dosti nad 50, da ti je jasno zakaj. Če pa hočeš pa z veseljem razložim.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Kot sem ti napisal, ista logika kot jo ima stardec. Dejstvo je, da so na avtocesti hitrejši od 130 km/h (čeprav nebi smeli biti). In dejstvo je, da so na cesti kolesarji (čeprav kdaj tam nebi smeli biti). Stvar pameti in (mentalnega) zdravja je kako preživeti z njimi. Ali delat dramo, trobit, talat fakiče, grozit in vpit "sam si si kriv če te nabašem na havbo". Obnašanje v takih primerih med drugim definira dobrega/slabega voznika.

Kot sem ti napisal: vem, da so kolesarji (in hitrejši in počasnejši) na cesti in se temu prilagodim. Tudi nimam navade trobit, pizdit ipd. Pri mojem št. kilometrov bi pregorel od piz'denja. Pač vzameš v zakup, se prilagodiš ipd. Še najmanj sem, priznam, toleranten do cincajočih voznikov avtomobilov, pri kolesarjih pa mi gredo najbolj na živce tisti, ki sicer spoštujejo prvila, a se obnašajo kot samomorilci pri tem. Jih gledam vsakodnevno, po moje so pripravljeni umret, da dokažejo svoj prav, ali pa so neizmerno prometno zabiti (pa jih zato seveda ne nahrulim).

Ampak v debati (ali na forumu) pa vedno jasno in glasno povem "sami si si kriv". Sem že kdaj kak pleh zvil, pa nisem iskal izgovorov. Sem bil kar lepo sam kriv, kadar sem bil (ker sem bil že na obeh straneh 'krivde').

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik titov pravi:

Saj nisi resen, ne? Ker drugače bolje, da se prav kmalu odpoveš prometu. Ker takih načinov mobilnosti bo vedno več, ne vedno manj.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.807
2.605
113
Ma kolesarjenje naj bo karkoli daaa način življenja.
Tudi v štric me ne otijo. Niso pa carji. Naj se držijo pravil, ki veljajo tam, kjer se gibljejo.
Še enkrat, v srečajuz avtomm vedno takatko potegnete. VEDNO! Bodite obzirni.
Sodšče. Ma tam lahko tudi dobite. Ampak denar bodo nucali drugi, v si s trdimi koleni ne boste mogli privoščit nič.
Mogoče ortopedsk obualo.
Kakšne toplice, baba vas lahko zamenja s vašim OK delujočim prjatlom.
Mislite, ba se neizsledlivi? Pomislite na to, ko se boste iz jarka pobiral.
Prosim, bodite fer na cesti!Smo ja skupaj na cesti.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Vse kar je potrebno je le en kanec strpnosti s strani vseh udeležencev v prometu, pa bi bila zmaga.

In tisti žolčneži, ki imate toliko proti kršenju predpisov kolesarjev: torej se vedno POPOLNOMA ustavite na stop znaku?

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.003
9.528
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Vse kar je potrebno je le en kanec strpnosti s strani vseh udeležencev v prometu, pa bi bila zmaga.

In tisti žolčneži, ki imate toliko proti kršenju predpisov kolesarjev: torej se vedno POPOLNOMA ustavite na stop znaku?
467716-post_slo.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

467716-post_slo.gif

Itak, in kot pešci nikoli ne stopijo na kolesarsko stezo ali cesto...
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Mene moti to, da bi jaz moral zaradi kršenja predpisov nekoga drugega, prilagajati vožnjo le-temu. Predpisov seveda ne upoštevam večino časa, ampak da bi kdaj s tem oviral koga drugega, pa ne vem... Tvoja primerjava s stop znakom bi lahko bila na mestu, če se ne bi ustavil in potem vzel prednost nekomu, ki bi moral zavreti, tega seveda ne počnem.

ali pa recimo to, kar delajo eni kolesarji; vožnja vštric ali izven kolesarskih poti, je enako, kot da bi jaz vozil po drugi strani vozišče in nasproti vozeči bi se morali prilagajat meni. Da ne omenim kako nevarno bi to bilo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Maš kakšne regionalne ceste, kjer ob sezoni poljščin (koruze), ovinki postanejo zelo nepregledni. In ti se pelješ 90kmh, potem pa v ovinku naletiš na vštric vožnjo, kontra pa avto. Neprijetna situacija.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.807
2.605
113
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
A niso to že kar konkretne grožnje?
Lep prosim Kolesarji. V primeru nesreče z vami imava oba probleme. Jaz se jim želim izogniti.

Citat:
Uporabnik mtl pravi:
...: torej se vedno POPOLNOMA ustavite na stop znaku?
pa se kolesarji vedno vozite po pločniku ali kolesarski stezi če le ta obsta, hitrost prilagodite hitrosti pešcev v coni za peščce,
greste peš po prehodu za pešce, nakažete spremembo smeri, se prepričate, da lahko in to varno prečkate vozišče, cestišče, vozite vedno v pravo smer ....

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Pa saj redko kateri kolesarji vozijo vštric - to so vse prehitevanja in vi pač žal narobe zaznate situacijo.
tongue-1.gif

Pa še glede kolesarskih - namesto, da se greste vojno proti kolesarjem, dajte raje potegnite za isti del štrika in skupaj rešujemo dejanski problem - in to so skoraj neuporabne kolesarske poti.
In ja - slaba kolesarska še ni izgovor, da se je ne uporablja. Nevarna kolesarska pa pač.

Pa še nekaj - sam raje v naselju vidim "Pantanija" s 40-50 km/h na cesti, kot na kolesarski. Je na cesti bistveno manj nevaren sebi in ostalim.

Pa da ne bo nesporazuma - sam v 99% primerih koristim kolesarske steze, verjetno ravno zaradi tega vem, kakšen šrot so naše.