Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ampak traktor s tem ne krši zakona, piciklist pa ga. Bom pač po žlajfi, druge ni.
Najprej, da nekaj razčistim: meni gredo tudi orenk na k.. kolesarji vštric, ki se jim je... za vse. Ampak vse kar si mislim pri tem je, da očitno imata deathwish. Kar se pa tiče enega kolesarja, ki se pelje NORMALNO po cesti, pa ne vidim popolnoma nobenega razloga, da je to problematično, saj ga lahko kadarkoli mirno in varno prehitiš. Če prav berem tebe boli predvsem to, da on krši zakon, ker se ne pelje po kolesarski, drži? To te peče.
Sedaj pa greva malo naprej. Nikjer v zakonu NE piše, da je maksimalna hitrost kolesa 25km/h, drži? In pajkičarji ponavadi NE gredo tako počasi. Omejitev na kolesarski je pa koliko? 25km/h. Torej je praktično on sam se izločil iz kolesarske, da ne krši zakona in lepo šiba po cesti. Kaj je tukaj narobe? Ja, vem strogo po zakonu bi se moral on cijazit 25km/h po kolesarski. Ravno tako kot bi ti moral zakon 100% upoštevat, pa ga ne. In morda zato, ker se ti čisto ne ustaviš pri stop znaku, pešec zraven, ki te je gledal doživi živčni izpad zaradi tvojega kršenja predpisov in stopi pred avto, ki ga zbije...
Toliko o tem.
Sedaj pa še ena druga stran: sam tudi včasih ne grem po kolesarski, ker enostavno ni v redu (kuclji, pešci, itd.) ali pa enostavno ker grem prehitro. Pri tem se zavedam, da kršim zakon in če me dobijo bom pač skeširal. AMPAK: to delam na cestah, kjer ni prometa oz. kjer vem, da me lahko normalno prehitijo. Včasih me tudi ne morejo prehiteti, ker sem hitrejši od njih
. Mi pa tudi na kraj pameti ne bi padlo, da bi izpustil kolesarsko npr. na koprski dvopasovnici, kjer gre mimo kamion vsako sekundo in gostota prometa izredno velika. Na takih cestah grem na pločnik, če ni druge možnosti, seveda ob tem pazim, da pešcev ne zbijem ali izsiljujem. Pač nimam deathwish-a.
In glej no glej: prišel sem točno na tisto, kar sem zgoraj zapisal: kanec strpnosti pri VSEH udeležencih v prometu in bi bilo bistveno manj nevarnih situacij. In ne, strpnost ni, da ti en kolesar dvigne plafon, ker se čisto varno pelje po cesti namesto kolesarski. Torej ne zato, ker je de.bil in te ovira, ampak samo zato, ker on trenutno lahko krši zakon, ti pa očitno ne. To te izgleda najbolj boli... Eh ja.