Kolesarji in zakonodaja

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Al pa če bi dejansko šel pogledat dotično kolesarsko, mogoče pa ni prevozna. Svoj gnev stresi na upravljalca ceste. Prid sem pa mi reci pajkič v faco, ubošče nedoraslo.

Ja, itak. vsi ostali so krivi - od tega da je premalo rdeče na kolesarski, pa do tega da je malo peska na njej. Itak, kolesarji nič krivi...
Dotična kolesarka cesta o kateri jaz govorim je Tržaška - od bivše tobačne, pa vse do dolgega mosta. Pa vseeno se najdejo pajkiæi ki morajo vozit po cesti.
Eden izmed teh pajkiæev danes popoldan:

kolesar1.jpg

ne samo da je vozil v napačno smer ampak na polno je bulil v telefon in vjugal (seveda, če buli v telefon, ne more vozit naravnost) sem ter tja
ampak tak me sploh ne živcira - dokler mi ne zapre poti.

pa kolikor vidiš po sliki je kolesarska ful preozka pa čist raz=bana...

in čisto mim grede: jaz dnevno prevozim 8km na kolesu. in mi greste pajkiæi na ku-rac.

namesto da bi gledal na cesto si bulil brezveznega kolesarja na pločniku !??
med vožnjo si slikal???

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
med vožnjo si slikal???

stal sem v koloni ti teslo

ampak ja, ti si tipični slovencelj. Najprej ti pride v betico mene obtoževat kako sem slikal med vožnjo v rush hour, ne pa zakaj tip vozi v napačno smer s telefonom v roki... čestitam.

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:...Malo sem raziskoval Obalne kolesarske steze.
... pa si opazil, da mamo v občini celo kolesarsko krožišče (pri podvozu avtoceste nasproti Semedele) ...
hysterical-1.gif

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
med vožnjo si slikal???

ampak ja, ti si tipični slovencelj. Najprej ti pride v betico mene obtoževat kako sem slikal med vožnjo v rush hour, ne pa zakaj tip vozi v napačno smer s telefonom v roki... čestitam.

si stal ja.. dj ne bluzi...

najbol smešno mi je to, da druge gledate kako delajo prekrške, sami ste pa še slabši
bonk.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
med vožnjo si slikal???

si stal ja.. dj ne bluzi...

najbol smešno mi je to, da druge gledate kako delajo prekrške, sami ste pa še slabši
bonk.gif

Klasika, vsak vidi napake samo pri drugih, sam je valda popoln
cheer.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
A to, da je kolesar delal x prekrškov je zaradi tega potem nepomembno ali kako?
Jaz recimo take fotke potegnem dol s print screenom iz kamere, ki snema vožnjo, da ne boste diplomirali iz tega.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
A to, da je kolesar delal x prekrškov je zaradi tega potem nepomembno ali kako?
Jaz recimo take fotke potegnem dol s print screenom iz kamere, ki snema vožnjo, da ne boste diplomirali iz tega.

sori, ampak tole ni bil noben printscreen iz kamere.. ampak slika posneta s telefonom.

in kaj je bolj nevarno? kolesar na pločniku s telefonom v roki, al model s telefonom v roki v avtu ki buli vse okol sebe, samo tja ne, kamor bi moral.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Napisal ti je, da je stal v koloni.
Ampak ja, ti veš, da se je vozil in ogrožal vse naokrog. Če je, je pač butelj in je kršil pravilo, ampak to še vedno ne izniči dejstva, da je tisti kolesar tudi kršil vsaj dve pravili. In spravljal vse kolesarje v slabo luč.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Ampak ja, ti veš, da se je vozil in ogrožal vse naokrog. Če je, je pač butelj in je kršil pravilo, ampak to še vedno ne izniči dejstva, da je tisti kolesar tudi kršil vsaj dve pravili. In spravljal vse kolesarje v slabo luč.

nikjer nisem napisal, da kolesar ni kršil pravila! seveda ga je...in ne podpiram tega!
ampak hočem povedat da je tudi avtor fotografije kršila pravila...

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.002
9.532
113
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

nikjer nisem napisal, da kolesar ni kršil pravila! seveda ga je...in ne podpiram tega!

Ampak s tem, ko si začel lajat, spet mečeš slabo luč na kolesarje. Biku na posnetku bi moral razbit kolo na trapasti betici in takih je v Ljubljani dnevno ogromno. Nujno bi blo treba okrepit policijsko kolesarsko enoto in to s policisti, ki vedo, kaj je bicikel in ne s trapastimi avšami, ki zajebavajo ljudi ko ustavljeni telefonirajo.

Seveda pa iz služb pometat vse veleume, ki rišejo kolesarske steze samo zato, da so, popolnoma nefunkcionalno in na mestih izredno nevarno.

Nazadnje urejeno:

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Ker telefona ne smeš uporabljat tudi če stojiš na cesti je nekako logično, da sem kršil. Ne boš pa govoril da sem se premikal v tem času, ti teslo. Še manj pa imaš kakršnokoli pravico govorit da lažem. Jaz ti nisem kriv, če ti živiš v vukojebinah in je zate rush-hour ko ovce 1x na dan prečkajo cesto ali pa ko srečaš še sosedov traktor na cesti.

Kot sem govoril, se je to zgodilo na tržaški. Vsak, ki se po tej cesti pelje iz šihta domov, ve, da se tržaška zabije (vse stoji) od križišča s tbilisijsko (špar) pa do glavnega križišča (južna obvoznica / dolgi most / pot rdečega križa). In se tam konkretno stoji. Še predno so "uredili" glavno križišče - naredili podvoz in prekinili povezavo z fajfarjevo ulico je bila tam gužva. sedaj je noro. Prej si lahko preko fajfarjeve prišel na obvoznico, sedaj mora še vsa fajfarjeva iti na tržaško in to se konkretno pozna.

Da boš pa enkrat videl to bogo tržaško, ti pa popam link kje sem slikal pajkiæa - google street view

In ker si ti taka brihta, grem stavit da boš sedaj ven bleknu da se na google street viewu ne vidi guže in da sem se zarad tega ziher premikal v času nastanka fotke
crazy1.gif

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
lej, jst v prometu nimam probleme z drugimi. se raje ukvarjam sam s sabo. in res se ne obremenjujem z vsemi okoli sebe.
Sem kolesar ja. Pa kadar sem na prometni cesti, se trudim da sem čimmanj v napoto ostalemu prometu. Kadar sem v avtu, me pa tud kolesarji in drugi počasnejši udeleženci ne motijo. Pa tud če bom na cilju 34 sekund pozneje.

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Kakorkoli obrneš (imaš rit zadaj) si še vedno ti tisti, ki čepiš v gužvi in se jeziš na kolesarje, hkrati pa pozabljaš, da si ti sam gužva in da je zaradi vsakega kolesarja en avto manj. Kakorkoli se že pelje. Te pa razumem, čepet v pregreti piksni, nikamor se ne premakne, potem pa še čefurček na biciklu s telefonon kontra po kolesarski.....

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Kakorkoli obrneš (imaš rit zadaj) si še vedno ti tisti, ki čepiš v gužvi in se jeziš na kolesarje, hkrati pa pozabljaš, da si ti sam gužva in da je zaradi vsakega kolesarja en avto manj. Kakorkoli se že pelje. Te pa razumem, čepet v pregreti piksni, nikamor se ne premakne, potem pa še čefurček na biciklu s telefonon kontra po kolesarski.....

Ne, se ne ukvarjam s takimi pajkiæi. Sem ga slikal izključno za to temo - da sem dal primer (slikovni dokaz) kakšne kamikaze se fjakajo po cestah/kolesarskih poteh. Če bi hotel to dejansko redno početi, bi si nabavil širokokotno kamero in potem dajal posnetke na youtube - verjemi, jih ne bi bilo malo. Pod sliko, ki sem jo objavil sem tudi napisal da me on ni motil (in seveda, je to vsak spregledal - kot ponavadi) v tistem času. Bil je na pravem mestu ob pravem trenutku.
Ven je pa prišlo to, kot da se jaz vozim po LJ in slikam kamikaze
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Spajky pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:...Malo sem raziskoval Obalne kolesarske steze.
... pa si opazil, da mamo v občini celo kolesarsko krožišče (pri podvozu avtoceste nasproti Semedele) ...
hysterical-1.gif
Šel v zadnjem tednu že nekajkrat po njem. Tudi danes 2x ne znam pa varno.priti do Luke. Dvopasovnica z omejitvijo 70 ali pa pločnik.....se dobro da se mimo Bonifike da priti. Imate pa v Kopru bolj ali manj dvosmerne kolesarske. In to bi Ljubljanskim voznikov avtov delalo hude preglavice, ker so močno alergični če se jim pripelješ v nasprotno smer. Tukaj pa se lepo legalno pelješ v obratno smer....

Sem šel do Trsta, pa skoraj nikjer kolesarske pa praktično povsod se lahko peljes, razen po AC oziroma vpadnici.
Je pa res tudi da kolesarja v trstu praktično ne vidiš.

2598015-IMG_20170803_131008_831.JPG

Priponke

• 2598015-IMG_20170803_131008_831.JPG
    2598015-IMG_20170803_131008_831.JPG
    92,6 KB · Ogledi: 131
Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.002
9.532
113
Men grejo kar lasje pokonc ko vidim, da folk totalno pozabi na pravila v trenutku, ko se usede na kolo. Zarad takih debilov pol ljudje sovražjo vse ostale.