Kolesarji in zakonodaja

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.995
9.529
113
Tisto je pobarvan pločnik, v tem primeru še slabo pobarvan, in nima nobene zveze s pravo kolesarsko stezo. Pri nas seveda temu skropucalu pravijo kolesarska steza in še kar rišejo to na pločnike in speljujejo steze v nemogoče ovinke mimo raznoraznih kandelabrov in čez slabo položene robnike. Predlagam, da se greš enkrat peljat po taki tako imenovani kolesarski stezi in se poizkusi držat in res peljat točno tam, kjer je narisano, ti bo jasno, da nekaj ne štima. Bo šlo zdej v kišto? V tem primeru bi že pomagalo, če bi bla speljana steza lepo naravnost, še bolje bi pa bilo, če bi bila še del vozišča in ne pločnika.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
Ta pobarvan pas pločnika označuje kateri del pločnika pripada kolesarjem, torej gre za kolesarsko stezo. Drugače pa ne da sem se peljal po kakšni taki stezi ampak sem se zelo velikokrat peljal po TOČNO TEJ kolesarski stezi. Na poniju, gorcu, na cestaku, v pajkicah, brez, u name it in vedno brez problema (ne drsi, če slučajno na to ciljaš). In zato me zanima zakaj to po tvoje ni kolesarska steza in kaj to potem sploh je. Ker tudi če gre za recimo malce slabšo kolesarsko stezo, je to še vedno uradna kolesarska steza. Bo šlo zdej v kišto?

I

Izbrisan uporabnik 474

Ni kolesarska, ker se velecenjeni kalbo Pantani ne more po njej 50 km/h vozit...

article-2530727-1A544E4400000578-2_634x477.jpg

To bi blo za njega, pa se pol bi nekaj brezveze lapal...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
Hehe... ja pa naj gre zraven na dvopasovnico med avtomobile, buse in kup tovornjakov, sam ne pol pyzdit
grin1.gif

Moraš pač vzet v zakup, da ne moreš povsod šibat kot ti paše. Jaz sem tudi včasih norel s hondo po Kamniku kot da sem na AC pa so me potem sčasoma različni faktorji spametovali, da tako pa le ne gre
tongue-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Ma saj vsak normalen(!) kolesar se lahko cisto lepo po kolesarski stezi pelje. Je pa jasno, da ne s specialko 50 km/h. Ker tud z Lambotom ne morem po okoliskih regionalnih cestah furat 200 km/h, ker pac ceste ne dopuscajo tega. Zaradi tega ne grem na vzletno/pristajalno stezo Edvarda Rusijana. Ker:
- sem normalen in hitrost prilagodim razmeram na cesti
- ker je absolutno prepovedano
- ker bi sigurno nekoga oviral in to tistega, ki se ima pravico tam voziti/letati
- ker sem normalen
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
Lambota maš?
shocked-1.gif

Pa definicija normalnega je dandanes izjemno relativna
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Normalen v smislu da se mu ne jebe za svoje zivljenje, ker obzirnosti do drugih itak ze dolgo ni neka vrednota, ki bi jo dandanasnji clovek fural...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.995
9.529
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ta pobarvan pas pločnika označuje kateri del pločnika pripada kolesarjem, torej gre za kolesarsko stezo. Drugače pa ne da sem se peljal po kakšni taki stezi ampak sem se zelo velikokrat peljal po TOČNO TEJ kolesarski stezi. Na poniju, gorcu, na cestaku, v pajkicah, brez, u name it in vedno brez problema (ne drsi, če slučajno na to ciljaš). In zato me zanima zakaj to po tvoje ni kolesarska steza in kaj to potem sploh je. Ker tudi če gre za recimo malce slabšo kolesarsko stezo, je to še vedno uradna kolesarska steza. Bo šlo zdej v kišto?
Zarad takih kot si ti kolesarske steze še vedno speljujejo v čudne ovinke namesto, da bi bile speljane naravnost. Na ovinke in slabo položene robnike ciljam. In kot si videl sem bil kritičen do dotičnih dveh specialkarjev in točno tam sem se nazadnje peljal lepo po kolesarski. Kritika butasto speljane kolesarske še ne pomeni, da se sam vozim po cesti namesto po tem, čemur ti in še nekateri bedaki pravite kolesarska steza.

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.995
9.529
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Ni kolesarska, ker se velecenjeni kalbo Pantani ne more po njej 50 km/h vozit...

article-2530727-1A544E4400000578-2_634x477.jpg

To bi blo za njega, pa se pol bi nekaj brezveze lapal...

Pantani....sej veš, da si bukselj!!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Zarad takih kot si ti kolesarske steze še vedno speljujejo v čudne ovinke namesto, da bi bile speljane naravnost.

hysterical-1.gif

Hvala, da si mi pojasnil, da je ta kolesarska takšna kot je zaradi mene
aplauz.gif
A vseeno hvala za (sicer slab) poizkus pojasnila.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
Pog00glaj za definicijo trollanja in uvidel boš, kako se motiš.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
Jp, tvoja razmišljanja in obrazložitve. Res si me nasmejal s tistim (pa še s čim drugim), da je ta kolesarska takšna kot je zaradi mene, še kar ne morem verjet kako lahko sploh prideš do takšnega zaključka
aplauz.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.995
9.529
113
Ja, zarad nekritičnih ljudi je kolesarska pač takšna, ker se večini zdi čisto OK, da pač pomalajo pločnik in je kolesarska.. Če je teb to smešno pa tud OK.