Kolesarji in zakonodaja

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Citat:
Uporabnik mtl pravi:... če greš prehitevat kolesarja z 90km/h 10cm od balance...
mu pomagaš v tej vročini s pišem zraka in dodatnim povlekom (če ne konča v jarku)
hysterical-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Enkrat parkirajte avto tik ob cesti pa pocakajte da sleper pride mimo. Pa boste videli kaj naredi z avtom. Sicer pa me je zadnjič en scnitzi prehiteval.z avtocisterno na 10cm. Sem na koncu raje na bankino skočil, kot da grem pod.kolesa.

Da so vozniki avtov zelo sposobni oceniti širino.lastnega avta in vozila.ki ga prehitevajo, se to lepo opazi na deloviščih AC kjer sta dva zozana pasova.
Res da moraš takrat enostavno zaupati tistemu vstric da se bo držal.svojega pasu, ampak....nekateri imajo po obeh straneh prostora še za kolesarja pa jim se nekako.ne uspe priti mimo. Na voznega pa ne grejo ker jim ego to ne dopusti. Se raje nekaj km skoraj vstrič.peljejo.

Nazadnje urejeno:

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Jaz prehitevam, ko ga dohitim, zakaj bi cakal? Saj ocenis a gre al ne gre.....Itak se vozijo uglavnem po glavnih cestah, ki so dovolj siroke. Metra pa nimam, da bom meter naokoli njega vozil.
hysterical-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Jaz prehitevam, ko ga dohitim, zakaj bi cakal? Saj ocenis a gre al ne gre.....Itak se vozijo uglavnem po glavnih cestah, ki so dovolj siroke. Metra pa nimam, da bom meter naokoli njega vozil.
hysterical-1.gif
Ko te bo naslednjič šlepar izsilil, se spomni, da je morda ''pajkičar'' za volanom.
grims-1.gif

PS: Evo, to je tipičen primer, zakaj mora biti v Sloveniji promet napet in nevaren. Ker vsak gleda samo za svojo rit. Da bi pomislil na druge, sploh bolj ogrožene udeležence v prometu, je pač nekaj enostavno nemogočega. In ob tem, se takšen s tem še javno hvali okrog. Kar pomeni, da družba to šteje kot sprejemljivo oz. celo zaželjeno dejanje.
Me prav zanima, če takšen bedak, ki je full pogumen, ko nastopa z avtom proti kolesarju, tudi nima metra s seboj, ko je namesto kolesarja tam recimo šlepar ali kakšen kopač, itd. Takrat kar naenkrat lahko počaka... Car, ni kaj.

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.996
9.529
113
Citat:
hysterical-1.gif

Posluši ti bizgec, močno upam, da kdaj koga ne povoziš. Da ne bo šel kak pajkičar dol s kolesa pa te potegnil skozi stransko okno. Že videno.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.996
9.529
113
Pol boš pa, bognedaj, ubil kolesarja in boš cmeral vklenjen na sodišču, kok ti nisi hotel. Že če si previden se lohk kej zalomi, sam eni itak mislite, da ste vsemogočni.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
hysterical-1.gif

Oh+my+god+dude+you+are+so+cool+_a4734f88426fff8ac22f5a12e77ed876.jpg

Boš že enkrat naletel in dobil svoje
stupid-1.gif
... karma is a bitch...

Nazadnje urejeno:

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
ksz

Danes je na cesti anarhija, pred leti sem bil v našem koncu med redkimi kolesarji, danes pa je že vsak drugi pajkičar kao profič.
Vozijo se ob najbolj nemogočih urah pri 35+ stopinjah, seveda tudi v mraku ali ponoči (brez primerne opreme/luči).
Anarhija vlada tudi na kolesarskih stezah, kjer se vozijo familije z otroki. Lep primer sem imel ta vikend, ko sem peljal svojo na turistično kolesarjenje v Kranjsko Goro.
Katastrofa, 99% folka ki te prehiteva ne da nobenega signala od sebe, enostavno pičijo kot duhovi mimo.
bonk.gif

Da ne govorimo o brezobraznih pešcih, ki ogrožajo sebe in kolesarje.
evil.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Jap, pohodništvo npr. je živcem veliko bolj prijazna rekreacija. Če izbiraš še poti, kamor ne moreš v vsak vogal zarinit avta in da na vrhu/cilju ni oštarije z dunajci, potem je to čista zmaga.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.958
605
113
Isto kot na Bledu

V slovenskih gorah je bilo pretekli konec tedna izjemno veliko obiskovalcev. Planinske koče v visokogorju so pokale po šivih, posledice obiska pa so danes vidne tudi v gorah smeti, ki jih nekateri nemarno puščajo vsevprek. Pod posteljami in klopmi, v sanitarijah, pred kočo ... Na težavo so opozorili tudi v Triglavskem domu na Kredarici in Domu Valentina Staniča pod Triglavom.
Če je v nahrbtniku prostor za liter žganice, se bo našel tudi prostor za smeti, kajne?

http://siol.net/sportal/naj-pl...jne-foto-447983

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Kaj mu je blo treba žlajfat.
bonk.gif

takemu samo izpit pobrat

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.996
9.529
113
Kolesar ki se je zaletel je butelj, ker je držal balanco spodaj. Komentarji pa zanimivi. Dva čefurčka ki jima prihaja na spedenan star BMW, pa en k se fura s krosko.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Kolesar res ni bil pozoren. Je pa fičo na širooooko vzel tale ovinek in v zadnjem trenutku počakal, če bosta pešca šla preko, čeprav nista z govorico telesa nakazovala, da bi šla preko... Predvidevam, da bi fičo v ovinku šel celo preko črte.

Mislim pa da se kolesar ni dotaknil avta. Zvok, ki se ga sliši je zvok avtomobila, ki snema, ker je "požlajfal". Se pravi je tudi njega presenetil in tudi on ni bil pozoren. Dotik gume kolesa na odbijaču se ne bi slišal v kabino. In kolesar je lepo odvil, drugače bi se zložil.