Klanec Višnja gora?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Sej se gre za gor. Gor sem se tut sam (kot sovoznik) peljal čez 200, za navzdol se pa bremza ponavad
grin1.gif

Nitroo

Fizikalc
27. jan 2009
507
67
28
Matr sami junaki, pol je pa avtocesta 2-3x na teden zaprta zaradi nesreč prav na tem klancu zaradi budal....
Sam da ne bo kdo pol joku, ko ba na vozičku...
stupid-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
120 se da lepo gor vozt. Vse, kar je več, je že pretiravanje...
Nesreče so pa zaradi raznih budal, k skačejo na prehitevalen pas, ne da bi prej pogledal in ocenil, kok hitr se vozilo za njim približuje.. Je pa res, pa je kar velik nesreč, ko zapada dež...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Nitroo pravi:
Matr sami junaki, pol je pa avtocesta 2-3x na teden zaprta zaradi nesreč prav na tem klancu zaradi budal....
Sam da ne bo kdo pol joku, ko ba na vozičku...
stupid-1.gif

Preberi še enkrat
wink-1.gif

Sam vozim zadnja leta po omejitvah, kot mulc pa priznam da nism
grin1.gif

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
No sej je bil cel moj post napisan ironično.

Nevarnosti je pa itak (pre)več vrst. In na tistem odseku ga res ni za srat.

mp_63

Pripravnik
30. jul 2007
480
0
16
Z duhom povsod...
Podpis!

Pred leti sem bil vsaj 2x tedensko na relaciji Lj - Ivančna Gorica po omenjeni cesti. Sicer z drugim avtom kot sedaj
cool-1.gif
). Je pa na tej cesti problem še tipične ½flike½ s katerimi vrli cestarji krpajo asfalt in so lahko v ovinkih problematične.
Kot že zgoraj omenjeno, je na tem odseku letelo ven že vse živo, tudi razni superšportniki
wink-1.gif

Pamet (volan) v roke, pa previdno!

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Marsikej se da spleljat zelo hitro..ampak včasih pa tud kaj ne znese potem
crazy1.gif

Zadnje čase vozim bolj po pameti, ker pred časom..uf..
d055.gif

275km/h vrhniški klanec (sovoznik)
250km/h atocesta proti gorenski (voznik)
285km/h avtocesta proti Splitu (sovoznik)

Načeloma dokler se kaj ne zgodi je vse super, pa avto leti kot sneta skira ampak ko ne znese je pa problem. Zadnje čase pa lepo po omejitvah..no ja tam do 200 na avtocesti še kdaj pritisnem več pa ne, ker škoda sebe, še bolj pa drugih udeležencev. Baje z leti pride malo pameti
smile-1.gif

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
ksz

Pri takih debatah (lahko bi jim rekli tudi gostilniške), me vedno zanima ali govorimo o povprečni hitrosti skozi cel odsek, ali o hitrosti, ki je bila nek trenutek na števcu (npr. ob vstopu v ovinke, ali po klancu navzdol po koncu teh višnjegorskih ovinkov). Pa da zanemarimo tistih standardnih 20kmh v +. Ker krepko čez 200 skozi celoten odsek pač ne gre
smirk-1.gif

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Pogledajo na števc, pol pa zgodaj fejst bremzajo, v ovinku še dodatno zmanjšajo, nekaj časa mine, speljejo odsek, močno pospešujejo in ko upajo, spet pogledajo na števc. Vzamejo višjo vrednost. Seveda prištejejo še 20 km, k tistim že zlaganim 10% od števca, čez en teden pa še 10-20 in pol je tukaj končni rezultat.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Pogledajo na števc, pol pa zgodaj fejst bremzajo, v ovinku še dodatno zmanjšajo, nekaj časa mine, speljejo odsek, močno pospešujejo in ko upajo, spet pogledajo na števc. Vzamejo višjo vrednost. Seveda prištejejo še 20 km, k tistim že zlaganim 10% od števca, čez en teden pa še 10-20 in pol je tukaj končni rezultat.
hysterical-1.gif

Ampak imaš čisto prav. Meni je bil najboljši en kolega, kateri je trdil, da mu njegov zmahan Yugo 55 leti brez problema 200 po ravnem.
grin1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
To je pa tko, če je prikolica začne rint ven. Možakar ni mogu odvit in je prletu med izvozom in kamnito škarpo... Se dogaja. Tudi avtomobilom...
Kako, me pa ne prašat, ker nevem in, roko na srce, tud ne želim (z)vedt..
zmaga.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
ksz

Pri takih debatah (lahko bi jim rekli tudi gostilniške), me vedno zanima ali govorimo o povprečni hitrosti skozi cel odsek, ali o hitrosti, ki je bila nek trenutek na števcu (npr. ob vstopu v ovinke, ali po klancu navzdol po koncu teh višnjegorskih ovinkov). Pa da zanemarimo tistih standardnih 20kmh v +. Ker krepko čez 200 skozi celoten odsek pač ne gre
smirk-1.gif

Najbolj zaupam GPSu.
Fotr meni kolk zdej pelem?
Jaz: 200 km/h
Fotr: ne ne 220 km/h
Jaz: ne 200 km/h
Fotr: ne teb narobe kaže 220 km/h greva
Jaz: Ne teb kaže cagar narobe sej vsi narobe kažejo
Fotr: No kolk grem pa zdej?
Jaz: 220 km/h
Fotr: ne 250 km/h pa cagar bo vun skoču
Jaz: pazi radar
Fotr: Kje?
Jaz: eh
Fotr: kolk greva pa zdej
Jaz: 300 km/h
Fort: U

(tega pogovora ne morm dokazat lahk pa dam enga za 196 km/h
priden.gif
)

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik jakkaa pravi:
Eno tako brezvezni pitanje...omenjeni klanec proti novemu mestu, vsakdo ga pozna, ovinkasta cesta ampak idealna za mal hitrejšo vožnjo, koliko hitro po vaših izkušnjah se da tist klanec prevozt, max.?
confused-1.gif

V hrib ni problema sploh če je cesta prazna.
Za dol pa je stvar povsem drugačna.
Cesta je v oseku in je povsem nepregledna.

Pred leti bi se tam lahko smrtno ponesrečil. Noč, mokra cesta, soljena na avtu pa zimske gume. V dolino 100km/h in pri prehitevanju v oseku pred mano stoji avto počez. Razdalja za ustavit misija nemogoče vrnitev na desni pas misija nemogoče ker je bilo tam vozilo ki sem ga prehiteval. Vsa elektrika je bila zaradi spolzke ceste brez moči. Ok v trenutku se odvrti pol življenja in vse besede inštruktorja varne vožnje in se je izšlo sicer v milimetre a izšlo se je. Za mano je bilo razbitih cca 8 avtomobilov.