Tudi sam sem zorel domače meso, pa mi vseeno ni bilo tako dobro. Tudi v Parizu pri prijateljih mi ni bilo všeč, seveda sem vse pojedel, toda ni nekaj oh. In kako ga ti zoriš?
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Am, pravi american burger je tole, 600g mesa
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Zato pa obstajajo semi prepustne membrane
Samo Petrin jih vakumira z pivnikom vred, ravno zaradi teh zadev...Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Tole zorjenje v vakumi ni prava stvar, ker voda iz mesa nima kam iti ... Dry aging je nekaj čisto drugega ...
Ne pomaga. Pri dry agingu meso izgubi tam 30, 40% vode ... Noben pivnik tega ne odstrani iz mesa.Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Samo Petrin jih vakumira z pivnikom vred, ravno zaradi teh zadev...Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Tole zorjenje v vakumi ni prava stvar, ker voda iz mesa nima kam iti ... Dry aging je nekaj čisto drugega ...
Ravno Petrin. Kar pri njih vzameš, ti zorijo zastonj, sem vprašal in ni bilo nobenega problema, meso pa vrhunsko.Citat:
Drugače pa pejte do Petrina pa se poskušajte zmenit da vzamete eno polovico hrbta al pa celga pač (recimo vsaj rib eye sekcijo lol....) pa naj samo za vas starajo brez vakuma. Mislim, da so dovolj fleksibilni, čeprav sem jaz do zdaj samo vnaprej naročil večje T-bone-Porterhouse(cca 850 - 950 dag). Samo mi delujejo tko zelo odprti če se kaj hočeš zmenit. A slučajno kdo pozna še kakšno mesarijo, kjer bi to naredili?
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Zato pa obstajajo semi prepustne membrane