Kje v LJ največji STEAK ???

Nurtuby

Pripravnik
22. jul 2016
37
0
6
Ljubljana
Aja, še fotka
smile-1.gif


Citat:
Uporabnik Nurtuby pravi:
Zadnjič sem spraševal za dobre steake v Ljubljani...
Pristali smo Pr Noni http://www.prnoni.si/

Lahko rečem samo to, da je bil njihov 900 gramski florentinec odličen!
2521754-WP_20161210_003.jpg
 

Priponke

  • 2521754-WP_20161210_003.jpg
    2521754-WP_20161210_003.jpg
    101,2 KB · Ogledi: 380

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja pa plačal si tudi ko žuti za tale švoh zapečen stejk.
wink-1.gif


Samo da ti je sedel!
zmaga.gif
 

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Tole res zgleda bolj kuhano kot pravilno zapečeno / "sear".
Važno le da si bil zadovoljen.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Jah.....upam, da ni bil. Zadnjic sem prvic v zivljenju dal nazaj steak. Ne bom povedal kje, ker mi za njih ni vseeno, ker niso nobeni hot shot hipster gostinci in upam, da sem jih usmeril na pravo pot. Mene mine hodit ven jest. Napumpane ocene, odsotnost samokritike. Če poznaš še malo ozadja je pa slabo za živc.
 
Nazadnje urejeno:

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
403
83
Hah, jaz sm tud naletu na katastrofo (twinman ve kje :D), pa jih tudi ne mislim izpostavljat.
Katastrofa od žvečljivega steaka (Tenderloin steak), bolj ko sem ga žveču, več ga je blo v ustih :D
Sicer nisem zavrnu, ne bom pa šel več tja....
 
Nazadnje urejeno:

Nurtuby

Pripravnik
22. jul 2016
37
0
6
Ljubljana
Za ceno pa ne vem, ker sem bil povabljen
smile-1.gif

Je pa bil lepo pečen, čeprav na fotki mogoče res ne zgleda...

Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ja pa plačal si tudi ko žuti za tale švoh zapečen stejk.
wink-1.gif


Samo da ti je sedel!
zmaga.gif
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.978
6.867
113
pri taščici
Ksz
Na cem naj tole specem.
Je pa vceraj se dihal, tako da kak kos bi najraje kar takoj v neko marinado porinil (brez zamrzovanja).
2636889-IMG_20171201_094639.jpg
 

Priponke

  • 2636889-IMG_20171201_094639.jpg
    2636889-IMG_20171201_094639.jpg
    117,3 KB · Ogledi: 345
Nazadnje urejeno:

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Lepi kosi. Tole ti v hladilniku na nulti coni komot zdrži 7-10dni, brez marinade - ne seri ga.

Verjetno zdaj nimaš opcije grilat, zato - litoželezna ponev, razgreješ na ful, dodaš malo olja, zrezek pred peko pusti 1uro na sobni temp., fino zbriši, da ne bo vlažen sol, poper. Pečeš po 4 minute na vsaki stran za medium minus, potem postaviš še na robove po minuto vsak rob.
Nekje na sredini peke dodaš maslo, česen - samo pritišnes strok, z lupino vred, pa vejico rožmarina, z žlico zalivaš stopljeno maslo in česen po mesu.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38

Pa ne se ustrašit, kar zapeci ga, da dobi temno barvo in hrustljavo skorjico, ker tako razvije največ okusa. Obračaj ga na dve minuti, na ful ognju, nekje na sredini pečenja, pa zmanjšaj ogenj, ko bo že lepe temne barve.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Vakuumsko pakiraj v primerne vrečke...

Lahko kupiš sous vide grelc ali pa stestiraš doma na kakšnem kvalitetnem štedilniku počasi kuhat in potem ven in zapečt. Pri tako frišnem bo tako zgubil najmanj soka.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Lepo si napisal, se vidi da si stručko za take stvari. Zanima me, kaj če želodec ne prenese medium, kako oziroma koliko časa potem pečeš?

Precej odvisno od debeline, no takile kosi so ponavadi odrezani na cca. 3-3,5cm, pečeš 6-7min vsako stran in bo skozi pečen, pa vseeno ne bo "suh" znotraj.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Vakuumsko pakiraj v primerne vrečke...

.

Tako je, če boš vakumsko pakiral in dodal pivnik, imaš lahko v hladilnku 3tedne brez problema, Zrezek se lepo uleži in dobi veliko bolj izrazit okus.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.978
6.867
113
pri taščici
Torej rezati na dobre.tri cm? Da vem za naslednjic. Predvidevam da isto s sami zrezki (brez kosti)
Ste me pa dobili pri gusasti ponvi. Tega v moji omari ni. Ker tole je najbolj uporabljena ponev, pa tole mi ne deluje kot gus. Cepraj je precej tezka, je nimam jajc posteno segreti nanindukciji, ker je to sicer dobra ponev iz Hoferja
2637230-IMG_20171203_105905.jpg
 

Priponke

  • 2637230-IMG_20171203_105905.jpg
    2637230-IMG_20171203_105905.jpg
    74,4 KB · Ogledi: 320
Nazadnje urejeno:

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
403
83
Jz sm kupil pri njih kitoželezno ponev z pokrovko, premera 25.
Odlična zadeva!