Kje proizvajajo Honde Accord?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Samo ko boš pa šel v isto starega Civica, boš pa popizdil ko bo škripalo v kabini, pokalo v podvozju in še marsikej se najde
smirk-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Samo eno bom rekel....žal, če bi angleži znali delati avtomobile, bi imeli še danes vsaj eno fabriko! Tako so pa brez avtoindustrije. To pove vse o konkurenčnosti angleških delavcev in tudi menedžerjev. Nasprotovati temu je zanikati obstoj okroglega kolesa!

p.s. zanimivo, da slišite od mene a...?
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Zakaj zanimivo. Ker si prodal angleža pa kupil italjana, za katere je mit (vsaj zame neupravičen) da niso lih zanesljivi
grin1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Zanimivo zato, ker je tukaj velik nadebudnežev, za katere sem RoverFanatik....Obstaja tudi dober, zanesljiv Rover, ampak gremo offtopic. Dejstvo je, da so angleži preveč vzvišeni in njihov nos je viden samo njim.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Vem vem, zanalašč sm tako čudno napisal
grin1.gif

Uglavnm, če gledamo rabljene, res je smešno da Accordi isti letnik koštajo isto kot Civic
smirk-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Mal ga more bit. Pač na živce mi gre, ko en misli, da je prjel Boga za jajca, če se vozi u passatu, ki je "DAS Auto". My ass. Vsak mesec se moram peljat v Muenchen in nazaj s to kripo in vem kakšen "das auto" je to.
Das Auto, made in vzhodna nemčija (Zwickau, kjer so nekoč trabije delali) ...
Če bi po teh stvareh sodili, bi bil poden. Pa ni ... Kot velika večna konkurence tudi ne.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
V bistvu je simpl: v takih debatah se naučite ločevat kvaliteto materialov, kvaliteto izdelave in zanesljivost, pa ne bo težav - in pri teh debatah v glavi najprej izločite oblikovanje (grd del iz plastike še ne pomeni, da je slabo narejen ali iz slabe plastike).
Za primer: moja Corolla je po zanesljivosti super (ni neverjeten japonski čudež, ker je v po petih letih nekaj začel en zvočnik v vratih nagajat, zgleda da se je kontakt razmajal, je pa po mojih izkušnjah in statistikah super), po kvaliteti izdelave malo nad povprečjem, po materialih pa ubog polizdelek.
In pri materialih upoštevajte, da velika večina poitrošnikov več da na videz kot na otip pri stvareh, ki se jih ponavadi ne dotikaš. "Trda" armaturka dostikrat velja za nekaj obupnega, pa v resnici z njo ni čisto nič narobe, če je na pogled OK in dobro izdelana. Koliko ljudi pa poznate, ki med vožnjo v svojem avtu stalno trkajo po armaturki? In tako naprej ...
Skratka, treba je malo z distanco pogledat in premislit, preden kaj napišeš.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No potem pa rečimo tako, Honda ni slab avtomobil je zelo kvaliteten avtomobil, ni pa na nivoju Nemcev, kar se tiče 1. Oblike, 2. Udobja, 3. Počutja ter 4. Materialov. Priznajmo vsi, tudi tukajšnji lastniki Hond da ko se vsedete v kak BMW, Audi, Mercedes da je to čist drug svet pa čeprav ste zadovoljni s Hondo
wink-1.gif
Evo čakam da me zdaj "stolčete". Kost samo za vas!

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
No potem pa rečimo tako, Honda ni slab avtomobil je zelo kvaliteten avtomobil, ni pa na nivoju Nemcev, kar se tiče 1. Oblike, 2. Udobja, 3. Počutja ter 4. Materialov. Priznajmo vsi, tudi tukajšnji lastniki Hond da ko se vsedete v kak BMW, Audi, Mercedes da je to čist drug svet pa čeprav ste zadovoljni s Hondo
wink-1.gif

No, jest se s teboj ne strinjam v čisto nobeni izmed točk, če primerjaš avto istega cenovnega razreda.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Cbb tukaj ti morda dam CELO prav če primerjam novega Accorda (NOVEGA) z navadnim Passatom! Glede oblike govorim! Seveda ko je govora o Passatu CC, ki je nekako sočasno prišel ven z novim Accordom pa je zadeva druga
wink-1.gif
Seveda pa ne bom primerjal Accorda ter CC-ja, saj menda ni primerljiv? Novi Accordi so res za prste polizat po obliki, je pa zopet druga stvar njihova vesoljska notranjost.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
wink-1.gif

hysterical-1.gif

Hvala, ker si me nasmejal. Ah, današnji dan je res prav zabaven
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
cbb govori o istem cenovnem razredu. Ne o velikostnem razredu ali o sočasnosti prihoda na tržišče.

Če si kdaj kupoval kaj (novega) od omenjene svete trojice potem veš, da je spisek dodatne opreme dolg kot ponedeljek. Pa niti ni treba v premijski razred: tudi tisti za Yarisa je v primerjavi s Corsinim videti kot Mikijev zabavnik poleg Vojne in miru
wink-1.gif

Accorda v tej maniri težko primerjaš s tistim, kar bi bila najbolj logično - tam kjer se njegove cene nehajo, se nemške šele začnejo. In ne samo, da za ceno full opremljenega Accorda dobiš oskubljenega A4. Če slediš cenovno primerljivost potem boš Accorda pogosto primerjal z A3, serijo 1.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Passat CC je po besedah človeka, ki je prevozil praktično vse aktualne audije in vwje, zelo povprečno narejen. Še sam je priznal, da ga rešuje le oblika. Zdaj pa ne vem, koliko je na tem.
wink-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Kaj pomeni povprečno narejen? Kvaliteto oz. natančnost izdelave? Tu sta bila oba CCja, ki sem ju vozil, med boljšimi v ne-premium segmentu ...

Če kdo hoče videt zanič kvaliteto izdelave, bi moral posikat novinarskega Koleosa 2.0 dCi (namenoma ne posplošujem, čeprav sodim, da bi lahko): odpadlih kosov plastike je bilo za manjšo vrečko ...

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
cbb govori o istem cenovnem razredu. Ne o velikostnem razredu ali o sočasnosti prihoda na tržišče.

Če si kdaj kupoval kaj (novega) od omenjene svete trojice potem veš, da je spisek dodatne opreme dolg kot ponedeljek. Pa niti ni treba v premijski razred: tudi tisti za Yarisa je v primerjavi s Corsinim videti kot Mikijev zabavnik poleg Vojne in miru
wink-1.gif

Accorda v tej maniri težko primerjaš s tistim, kar bi bila najbolj logično - tam kjer se njegove cene nehajo, se nemške šele začnejo. In ne samo, da za ceno full opremljenega Accorda dobiš oskubljenega A4. Če slediš cenovno primerljivost potem boš Accorda pogosto primerjal z A3, serijo 1.

Pa potem še sledijo lepo kot znajo pri vw grupi "pobarvati" gumbke v avtu, kar se začne po določenem času luščit in izgleda kot en drek.. Vsaj v audiju je tako.. Ne vem kakšen "premium" avto bi to naj bil..

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Tudi BMW ne bo nikdar Mercedes, žal. Ne po tehnologiji, ne po kvaliteti, ne po varnosti in še čemer.

Dva argumenta od vsakega me zanimata?
hysterical-1.gif

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Zakaj pa bi bil passat CC kaj drugega kot navaden passat z modernejšo obliko? Mislim, da si niso delali posebnih stroškov s tem CCjem
wink-1.gif

BTW... a je kdo že vozil novega accorda. Mislim, da ga ni passata (pa še kerga švabota), ki bi se tako peljal
smirk-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kvaliteta pri avtu se pokaže s časom, z obratovanjem izdelka, avta. Mešat kvaliteto in obliko so pa hruške in jabolka.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
Zakaj pa bi bil passat CC kaj drugega kot navaden passat z modernejšo obliko? Mislim, da si niso delali posebnih stroškov s tem CCjem
wink-1.gif

BTW... a je kdo že vozil novega accorda. Mislim, da ga ni passata (pa še kerga švabota), ki bi se tako peljal
smirk-1.gif

Passat CC ni Passat. CC je nastal zaradi večjega povpraševanja po tej klasifikaciji, torej Coupe Cabriolet. Torej, avto za "malo drugačne", pa logično z nadstandardno plačilno listo.
Passat je za familijo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Pridi k meni, se usedi v moj avto, ki ima 120 kkm, pa najdi črička. Če ga najdeš jaz častim gajbo, sicer pa ti. Si za stvar?
Moj Accord ima dvakrat več km, pa 9 let je star. Dam dve gajbi, če kdo najde črička.
grims-1.gif