Kje proizvajajo Honde Accord?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Audi je daleč od tega, da bi bil prestižna firma. Je zgolj upgrade grupacije VW za tiste, ki s prejšnjih modelov Passata karavan 1.9 TDI preidejo na bolj "fina kola". Audi bi želel biti v isti ligi kot so BMW in Mercedes. Primerjalno pa je to enako pri KIA. Tudi ta bi želela biti v isti ligi kot VW (Kia vs Golf). Pa ni. In še dolgo ne bo. Preveč smrdi po gnoji, izdelki iz Volfsburga pa zaradi svoje zgodovine prav tako.

Prestiž in bele nogavice ne gredo skupaj, četudi je ostalo kvazi prestižno.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Coolpower, tukaj si malo rahlo mimo vsekal. Idi malo pogledat aktualni BMW 5 E60 ter aktualnega Audija A6, oba nabasana s full opremo pa malo poglej materiale... Znanec kupuje avtomobil višjega srednjega razreda (BMW 5, Audi A6, Mercedes E...). 2 tedna nazaj sma dala skos vse pooblaščence in ti bom rekel da je ravno BMW najbolj siromašen če primerjaš razrede med seboj. Malo poglej naloudanega A6 in materiale
wink-1.gif
Ne rečem da BMW nima super motorjev ampak tudi Audi nima slabih. Edini BMW ki je res pred vsemi je zame novi 7 ali celo zadnji facelift pred novim. Temu pa kapo dol. Vse ostalo kaj sva gledala je bilo bogo bogo...

Aja to sem še pozabil, full z opremo naloudana E klasa avantgarde (še prejšnji model) je bila pred obema (tako pred BMW 5 kot Audijem A6). Tam pa so materiali čist drugi, ko sedeš not v avtomobil je drugi svet...

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Odvisno kaj primerjaš. Bojim se, da sta BMW in Mercedes čedalje bolj blizu. Prvi pridobiva,drugi izgublja, najboljši pa je itak porsche.
Pa povej mi prosim ali NCAP že dela teste s 6 zvezdicami. Ljudska kola BMW, serija 3, ima že 4 leta 5 zvezdic. Predvidevam, da tudi dražji modeli niso slabši. Moje mnenje je itak, da sta BMW in Mercedes predraga in da moraš biti res usekan, da skeširaš za novo vozilo. Pa tudi BMW 3 ni tooooliko boljši od Passata CC da bi lahko upravičeno stal do 30% več.

Drugače pa mi je en kolega lepo povedal zakaj nikoli ne vozi Mercedesov - "to so avtomobili za lokalne mesarje in polagalce parketa". Ne trdim, da se z njim povsem strinjam, nekaj pa je na tem.

Back to Honda. Kljub vsem kritikam je to še vseeno solidna firma dokler se ostane pri Accordu. Vsekakor boljša kot Toyota in najboljša izbira pri izdelkih, ki imajo japonsko poreklo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
BMW ne menja modelov kot star dec spodnje hlače. Aktualna petica je v bistvu enaka kot je bila pred petimi leti. Počakaj na nov model. Trenutno jo lahko kompetentno primerjaš kvečjemu s prjšnjim Audijem A6.

Pa še to: normalno je, da je razlika med Audi in BMW. Ne moreš pričakovati, da boš za enak denar dobil enako loaded BMW in Audi, četudi sta istega razreda. Audi je vsaj za eno klaso pod Mercedesem in BMW. Ni nič drugega kot malce izboljšan Volkswagen, približno toliko, kot je Škoda malce manj.

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Audi je daleč od tega, da bi bil prestižna firma. Je zgolj upgrade grupacije VW za tiste, ki s prejšnjih modelov Passata karavan 1.9 TDI preidejo na bolj "fina kola". Audi bi želel biti v isti ligi kot so BMW in Mercedes. Primerjalno pa je to enako pri KIA. Tudi ta bi želela biti v isti ligi kot VW (Kia vs Golf). Pa ni. In še dolgo ne bo. Preveč smrdi po gnoji, izdelki iz Volfsburga pa zaradi svoje zgodovine prav tako.

Prestiž in bele nogavice ne gredo skupaj, četudi je ostalo kvazi prestižno.

No, ravno o takšni subjektivni percepciji jaz govorim. Audi A8 vs. BMW 7 = ceed vs. golf ?
smirk-1.gif

Beli štumfi ter "otmena" njemačka kola gredo pa še prevečkrat skupaj
grims-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
O zaplankanem deljenju vozil na ciljne kupce po razvrstitvi preko poklica/zaposlitve raje nebi - nekaj pa ti lahko povem, kar drži kot pribito - BMW je precej bližje Audiju kot Mercedesu. Na japonski strani je Lexus to, kar je Mercedes na evropski - gonilo napredka oz. razvoja avtomobilov za smrtnike oz. bolje rečeno ti dve znamki pripravljata stvari, ki so kasneje dostopne širšim množicam. Pa naj si bo to varnost, zanesljivost, udobje ali kaj tretjega. Seveda posamezne svetle izjeme pri ostalih znamkah, v osnovi pa je tako. 15 let stari Mercedesi E/S serije so nekako inženirsko primerljivi z današnjimi povprečnimi avtomobili, seveda na nekaterih področjih manj, na drugi bolj.

No, pa dovolj off-a z moje strani.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
O zanesljivosti Nemcev raje ne bom. Vsi trije upi nemške avtomobilske industrije so nevredni svoje cene, če bi jo cenili po zanesljivosti vozil.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Coolpower ne da se mi prepirat, niti ni to moj namen. Ampak s tem, ko si napisal da BMW 3 zopet ni toliko boljši kot Passat CC si povedal svoje. Kot prvo ta dva avtomobila nista v enakem segmentu kot drugo pa je CC neprimerno lepši kot nikakva E90tka. Glede tega da BMW ne menjuje serij kot gate pa jih tudi Audi ne? BMW E60 je ven prišel 2003, Audi A6 4F pa je ven prišel 2004. BMW 5tka pride letos ven nova, Audi-ja A6 pa še ni novega torej? Kaj tukaj ni jasno?! Drugače pa nisem vedo da je E90 za 30% dražji od Passata CC-ja! Edino kar je možno oz. fejst verjetno je to, da je BMW bolj kvaliteten kot Audi ampak ne v smislu notranjih materialov ampak v smislu pokvarljivosti! Nevem novega BMWja 5 še nisem videl v uradni verziji ampak če bo tako "born" kot je bil od znotraj E60 potem nevem... Če je E60 od znotraj zate pojem prestiža potem ok
smile-1.gif

Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
O zanesljivosti Nemcev raje ne bom. Vsi trije upi nemške avtomobilske industrije so nevredni svoje cene, če bi jo cenili po zanesljivosti vozil.

Je res.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Žal je E90 dražji od CCja. Moj po ceniku pride 45.000 EUR pa ni nikakršen 300 KM+, 4WD, usnje, steptronic pimp up. Klasična trojka s kakšnih 70% možne dodatne opreme. Kakšnega CCja dobiš za ta denar? Verjetno do amena nabitega z vsem. Ker že rabljen BMW je vsaj v mojem primeru stal le par jurčkov manj od novega CCja, resda pa bi ta bil z malce manj opreme kot moj, a vseeno.

S klasičnim Passatom pa E90 res ne bom primerjal, namenoma sem izbral boljši VW kot je običajni Passat. Pri slednjem bi za 45.000 EUR verjetno zraven dobil še gratis ukrajinsko prostitutko na zadnjih sedežih.

Definicija prestiža je lahko različna, od tu tudi nakupne odločitve. Tisti, ki imajo radi prestiž materialov, telečje usnje itd kupijo Mercedese, tisti, ki želijo boljše podvozje in ostale "vozne" stvari kupijo BMW, Audi je nekakšen mešanec med obema, kopira tu in tam, nikjer pa do konca.

Nazadnje urejeno:

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Žal je E90 dražji od CCja. Moj po ceniku pride 45.000 EUR pa ni nikakršen 300 KM+, 4WD, usnje, steptronic pimp up. Klasična trojka s kakšnih 70% možne dodatne opreme. Kakšnega CCja dobiš za ta denar? Verjetno do amena nabitega z vsem. Ker že rabljen BMW je vsaj v mojem primeru stal le par jurčkov manj od novega CCja, resda pa bi ta bil z malce manj opreme kot moj, a vseeno.

Oprosti, ampak dokler bodo to razlogi kupcev BMW-ja. V smislu "Saj je lahko tako drag kot je", bodo pri BMW ploskali. Samo vedno vec ljudi na svetu spoznava da ni vse zlato kar se sveti, oz. dosti je alternativ v smislu malo para - dosta muzike.
evil.gif

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
:D kok ste dobri.... Honda Accord je narejen na japonskem... Civic v Angliji... to se opazi (opazili so predvsem tisti ki so mieli japonskega Civica in imajo sedaj angleškega) ...

To kamor ste zabluzili z primerjavami bmw, audi, mb, vs honda, kia
smile-1.gif
, so pa smešne... profil kupca novega audija ne da veliko na talk šove na forumu, kjer se fantje pogovarjajo kaj je bolje in kaj ni dobro...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Joj kolk je en folk pameten pri avtih, jaz sem imel prej BMW 5ko, pa zdaj Hondo, oboje je avto, pripelje te na cilj. Neskončne debate o tem, so za tiste, ki nimajo drugega dela in sanjarijo o avtih.
Audiji se pa te dni dobro prodajajo, ker si folk, ki je nekje obogatel ne upa vzeti BMWja zaradi zadnjega pogona, sicer je pa audi itak slabši avto, kdaj je pa že audi kaj novega pogruntal al karkoli. Štancajo tiste svoje avte, brez vsake domišljije, vsake toliko časa pa zamenjajo lučke, to je vse.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja Audi isto sranje kot Honda imaš prav, s to razliko da še nekako izgleda... Drugače pa sem ravno prej bil pri mojem mehaniku ima dve petki narazen vtrgani.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Kot sem rekel - vozim hondo in nimam problemov. Ti pa si od nekoga slišal, da je nekomu, ki pozna nekoga od .... skratka, da ima čričke:) Pridi k meni, se usedi v moj avto, ki ima 120 kkm, pa najdi črička. Če ga najdeš jaz častim gajbo, sicer pa ti. Si za stvar? Potem pa ti jaz pripeljem NOVEGA passata, pa ponoviva vajo, s tem, da bom čričke iskal jaz. Si za?