Kje kupiti "steake"

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.110
7.017
113
"najlepše" je relativno
wink-1.gif
 

jest5

Guru
18. avg 2007
26.049
-8.677
113
Ti si tisti, ki ima problem s čim pomazati, ne jaz
grin1.gif

Pol dej pa s prsti, samo pazi, da jih ne odgrizneš
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.110
7.017
113
Danes opazil v šparu, da imajo nek njihov brand zorjenega mesa. Cena za zorjeno stegno je solidna, 10 eur po kili, so pa seveda še veliko dražji kosi.

Bo za sprobat, za mogoče bolj pogosto uporabo, kot pa tista exotika za 30 eur.
 

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
No pa sem se vdal in probal doma tale hoferjev zamrznjen steak.

Enega sem spekel malo bolj za mojo drago, tegale na sliki pa zase, zdi se mi da je tole nekje medium? Posoljen, popopran in namazan z olivcem to je to, meni je bil zelo okusen.

 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.110
7.017
113
hm..katerega si potem imel, ker jaz sem nabavil v hoferju in je že bil mariniran...
 

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
dve pakungi so, mariniranega sem pred časom probal pa mi ni bil všeč, isti paket je sam zelene barve.

Ja manjka marsikaj, danes je bil samo test peke v navadni ponvi
grin1.gif
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Tisto kar je tam marinirano se za psa ni. To je toliko presoljeno kot da hocjo drek od crkovine prikrit al kaj ti jest vem
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.110
7.017
113
Se strinjam ja, čisto preveč soli, čeprav imam rad sol, ampak to je too much.

Moram naslednjič pogledat za brez marinade, ampak takrat ko sem tega kupil, nisem videl da bi imeli še kaj...
 

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
No zdej sm pa kupu mal pljučne, pa me zanima kako jo pripravit za "steak", berem da samo par urc prej na sobno temperaturo in potem pač začimbe in pečenje, nekateri pa bi jo še marinirali in uležavali v hladilniku...
Vaše izkušnje me zanimajo
grin1.gif
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
No zdej sm pa kupu mal pljučne, pa me zanima kako jo pripravit za "steak", berem da samo par urc prej na sobno temperaturo in potem pač začimbe in pečenje, nekateri pa bi jo še marinirali in uležavali v hladilniku...
Vaše izkušnje me zanimajo
grin1.gif

Nič kaj marinirat, če je kvalitetno meso je še škoda. Ti samo daj par ur prej na sobno temperaturo (važno je, da se cel kos mesa zagreje na sobno temperaturo) potem pa posoli iz obeh strani in je to to. Če rad popraš potem popraj po pečenju, ker drugače se ti bo poper zažgal. Eni prakticirajo tudi soljenje po pečenju, ampak po mojem je dokaj vseeno, sem videl razne kuharje z več mischelinovimi zvezdicami delati tako ali drugače.

Važno je tudi, da čimbolj enakomerno debelo narežeš kose, ker boš lažje enakomerno spekel.

Pa pomembno je tudi, da po pečenju daš steak nekam počivat. Meni je najbolj enostavno, da ga dam na krožnik, in ga pokrijem z drugim globokim krožnikom za par minut.
 

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ce stejk pokrivas, ga mors spect mal manj, ker bos drugace falil temperaturo...
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.110
7.017
113
hm, od kod pa si, ker pri nas je bilo dokaj oblačno vreme in ne kaj preveč prijetno za "grilanje"
smile-1.gif
 

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
vsaj za 3 dni v paco, boljše pa za 3 tedne
wink-1.gif
Ce je meso slabe kvalitete ja....ce je meso top lahko direkt na zar,brez olja in pacanja
Marincek na pericevi v lj ima roastbeef black angus!!!
 

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Ponovno dobi meso v sredo,prva zaloga je sla kot med...za tiste ki zahtevajo in hocejo nekaj vec....pa brez olja in pacov....direkt na zar.
Preverjeno!