Kje kupiti "steake"

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.110
7.017
113
Citat:
Uporabnik andmer99 pravi:
Vidim pa, da sem neposrečeno napisal "lokalni mesar" - z lokalni mesar nisem mislil povprečnega lokalnega mesarja kjerkoli v SLO, temveč mojega konkretnega, to je KZ Rače, ki ima za MB (in bi rekel, da tudi za SLO) razmere dobre steake.

Glede na to da si iz MB, veš mogoče kje se da dobiti t.i. "pohorje beef" meso? Pa zanima me bolj za vsakodnevno uporabo, torej kakšno mleto, da je čim cenejše, a hkrati vseeno kvalitetno meso živali ki se pasejo na prostem, itd...
 

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne, danes sem bil, popoldan...potem pa jih že dolgo ni več...sem pa odnesel zadnji vrat, upam da bo za kaj, za meso pa ni šans da dam 30+€ na kg, noben ni tako hranljiv, da bi se splačalo to
smile-1.gif

Hranljiv?

A meso je dražje, če je bolj hranljivo?

Pyzda, od kod jih ti pobiraš...
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.110
7.017
113
Ja, "grass fed" govedina je z razlogom dražja od tiste, ki so živali pitane in nonstop v štali. Dokazano je bolj hranljiva in tudi bolj zdrava.

Par eur več za to še dam, da pa bi kupil tisto ko je 30eur ali še več na kg, pa no way, ker je samo okus boljši, nič drugega.

PS, ne samo govedina, velja za vso meso.
 

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Glede na to da si iz MB, veš mogoče kje se da dobiti t.i. "pohorje beef" meso? Pa zanima me bolj za vsakodnevno uporabo, torej kakšno mleto, da je čim cenejše, a hkrati vseeno kvalitetno meso živali ki se pasejo na prostem, itd...

Kolikor vem - sam pohorje beef nisem sicer nikoli kupoval - bi ga naj dokaj redno imeli v mesnici KZ Rače. Najboljše, da pogledaš na spletno stran za telefonsko in preveriš. Ni sicer čisto MB, vendar če si kdaj na poti MB-LJ ni velik ovinek iz avtoceste.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.110
7.017
113
Bolj je zanimivo, da pravi, da je enkrat bil "fitness freak" zdaj pa zgolj občasno malce potelovadi...
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.110
7.017
113
Jaz, nije bilo baš nešto, za mojo preferenco preveč mastno, tudi v juhi ni bilo potem pretirano užitno.

Kaj čmo..ne prebavljam mastnega mesa, edino če je mleto
smile-1.gif
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik stop pravi:
Tuš ima neko urugvajsko robo v akciji 7,99e po kg vrat, piše da je uležano... je poizkusil kdo?

jaz. meni je bil pa kr dober..okus je mel pa zelo dober
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik shift pravi:
kako si jih pa pripravljal?kaj ekstra al samo na žar za 3 min na vsako stran?

malo je predebel za vsako stran 3 minute :D (je tehtal 1,3 kg, malo vec casa je ze blo... zacino in dal na zar, nic druga nisem experimentiral
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Evo tak je zgledlo. Malo sem svinglal in ga vmes malo pojedo
smile-1.gif
ker nisem bil ziher kak je pecen
2234898-image.jpg
 

Priponke

  • 2234898-image.jpg
    2234898-image.jpg
    118,6 KB · Ogledi: 533
Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.916
2.321
113
za šankom
vzel urugvajsko govedino,vrat je že šel,stegno še čaka.
vrat sem naredil medium, 3cm debele sem popekel v maslu na vsaki strani po 4,5 minute
zmaga.gif


 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik shift pravi:
vzel urugvajsko govedino,vrat je že šel,stegno še čaka.
vrat sem naredil medium, 3cm debele sem popekel v maslu na vsaki strani po 4,5 minute
zmaga.gif



jah tukaj se ne vidi kaj dosti :D
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Pri Marinčku se zdaj da dobit avstralski Black Angus 5 tednov suho staran in transportiran letalsko vakuumpak nezmrznjen. Fina stvar. Po naročilu ima še druge kose. Vsako sredo je dobava, če rabiš vnaprej naročit je tako najbolj ziher.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
650
113
Twinnman kolk je pa zadeva v "čustvih?" €? Slišati je zanimivo en ribeye cca 1200g za hitro peko