Kje kupiti "steake"

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Sem bil v hoferju ampak to ni niti malo podobno pravemu T-bonu!, pravi T-bone je od 1kg -1,3 Kg, tisto kar sem pa jaz našel na polici pa so bii samo "kotleti".
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Že na letaku piše, da so kosi okoli 400g. Tako, da se mimaš kaj bunit, če nisi pozurno bral
smile-1.gif
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Poprajo pred peko tudi "največji", sem kar preveril. Ramsey popra pa njegov steakhouse v Hollylesu ipd. Mogoče boš kje dobil kak file skoraj brez vsega pa zeliščno maslo zraven ali ba že prej namakan file v njem.

Zato pa jaz dam najraje dopoldne steak ven iz embalaže, namažem z oljem in popopram. Ko ga dam nazaj in zvečer ali pa za kosilo pečem je poper vseeno če ostane kaj gor, okus štima, pa tudi olje se lepo vtre v zgornje sloje in ga je ravno prav potem za na grill.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tako... pa tudi taki čisto prav pridejo, za spečt je treba bit pa malo bolj pozoren, ker so instant, vse skup 5min na grillu. Sicer pa ne vem kje gledaš, redko katera mesnica ima 1kg+ t-bone, še mesarji, kaj šele v veletrgovinah. Sem pa tudi že 1800g tbone-a pekel...kar zalogaj.
tongue-1.gif
Super prav pride moja pogruntavščina o rezu ob kosti.

Sem vzel 3 kose danes v Hoferju, moram reč, da je maščoba zelo lepo prepredena in tole mora bit kar namesko futrano govedo ali pa druga pasma.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
jaz sem včasih vedno po peki začinil... pač kot so mojstri velevali. zdaj pa cca 20 min pred peko solim in popram in mi je tako bolje. sol in poper lepo pronicata v notranjost in izpade odlično, sploh če pečeš norca od 3-4 cm.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Evo "live iz terena"
smile-1.gif
. Ravno spekel 2xflorentinec 2xT-bone iz Hoferja. Odlicno, sem prav presenecen, socno, ulezano meso. Pa ravno prav veliki -porcijski-so
 

bles

Pripravnik
18. sep 2007
257
2
18
54
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Evo "live iz terena"
smile-1.gif
. Ravno spekel 2xflorentinec 2xT-bone iz Hoferja. Odlicno, sem prav presenecen, socno, ulezano meso. Pa ravno prav veliki -porcijski-so

Koliko časa na vsaki strani? 2x po 3 minute?

bles
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Evo "live iz terena"
smile-1.gif
. Ravno spekel 2xflorentinec 2xT-bone iz Hoferja. Odlicno, sem prav presenecen, socno, ulezano meso. Pa ravno prav veliki -porcijski-so

Sem kupil dva, so imeli pa samo še florentince. Bom jutri spekel.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
26.047
-8.679
113
Premakni svojo rit do štacune in preveri.
Recimo v Lescah je ravnokar bil še 1 t-bone in ene 10x florentinec(novo stanje je 0 in 4)
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.100
7.017
113
To je problem štajerske, pivo pa meso gre kot za med
wink-1.gif


Upam na še kakšno podobno akcijo, poletje bo zgleda dolgo in vroče, idealno za piknike in trgovci bi se ja morali temu prilagoditi
wink-1.gif
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.655
2.585
113
40€/kg navzgor?
pa ljudje, kje ste pa bili, ko so Dragan Tošiæ prijel? V Bolivij? Na jahti ki mu je še ostala. Ali pa imate isto odvetnico
smile-1.gif

Od kot vam tak denar za meso po 40€/kg, pa ena imena iz dalnjega vzhoda.
Ste res stručkoti za meso in vam to toliko pomeni? Vam ne verjamem!
Za 40€ dobim več kot eno gumo za moj avto.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.100
7.017
113
Tudi mene ne ganejo ti famozni kosi mesa, kalorične in ostale vsebnosti hranil, dvomim da so toliko boljše, kot recimo tisto meso za 20 eur na kg. To je vse potem samo dodatno preseravanje in pa placebo efekt.

no saj...kak komu paše, bistvo kapitalizma je da denar kroži in če ne drugače, se pač od bogatašev dobi denar na račun "preseravanja", nekaj morajo kupovati, a ne
smile-1.gif
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.606
3.046
113
v lokalni ostariji
tbone zrezek je bil 6€... seveda predrago... in dejansko jaz domačo plučno ki jo kupim po cca 25€/kg veliko volje postaram in je boljša kot ta "famozni"kos...

ampak očitno eni padejo na vse...