Kje kupiti "steake"

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:
Citat:
Uporabnik stop pravi:
pa kaj so to za eni kosi a ni slovenskih poimenovanj ... rib eye pa black anus
evil.gif

Rib Eye je ''šimbas'' AKA bržola, zarebrnica, visoki hrbet...
Black Angus je vrsta krave. Po moje da je v sloveniji ni.

Verjetno je brskal kaj po internetu, pa mu je izgledalo sočno in slastno. Pri nas so drugačne krave, manj primerne za pečenje.

Angusa jedel na primorskem, v sloveniji rejen...
wink-1.gif


Odličen tudi
aplauz.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.110
7.017
113
Ja, saj to imajo dejansko skoraj vedno v ponudbi, le da je zdaj pač "kao" ameriško
smile-1.gif


Drugače pa imajo v zmrzovalniku vedno steake iz amerike, po zelo podobni ceni temu, tako da sklepam da je ista zadeva, le da je zdaj lepše zapakirana
wink-1.gif
 

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Je tako dober kakor ga pripraviš
evil.gif


Moj način: 2 min na vsako stran popečt, potem pa še za 3 min v pečico na cca 180C
potem pa še 2 min pavze pred postrežbo.

Na steak sem dal samo sol in poper tik pred pečenjem.
Lidlov steak je bil nekje 6,5 / 10 na moji lestvici favoritov.
 

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Zdaj pa kak dokaz, da je bil Angus res Slovenski?

Sprašuješ me, kako vem, da je bil slovenski? Ker sem imel možnost iti pogledat vse živali, ki jih imajo in koljejo doma.
cheer.gif
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Zašli ste iz zadeve ... Če pljučno zamrzneš in potem odmrzneš, je isto kot če bi uporabil meso od stegna.

Daj, daj, - če hočeš maksimum, vzameš pljučno. (bogvaruj zamrznjeno
rolleyes-1.gif
) Za malo ceneje pa šimbas. Jaz ga dam v olje za par dni v hladilnik. Uporabljam sončično olje. Je pa neka skrb vendarle, ker moraš vsak dan zrezke obrniti v olju, sicer sprhnijo. Če jih redno obračaš potopljene v olju, jih imaš tako tudi 2 - 3 tedne bp.

Amerikanci in njihova zmrznjena govedina iz špedicije -
uf-1.gif
Kar oni naj jo jejo, sami!
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.110
7.017
113
Ni bilo slabo, uporabil sem zrezek iz hoferja, se pa vidi, da meso ni ravno top shit...maščobe je bilo edino ogromno, tako da za drugič še treba nagruntat kaj naredit zraven, da se potem maščobo še "pomaže", mogoče kako zelenjavo na hiterco...