Kindle

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.518
113
Jaz imam onyx booxa in tu dela vse super in userfriendly. cantook mi je sicer bolj vsec kot FBreader, ampak knjige si sposodit in v miru prebrat je nestresno

• Všeč mi je
Reactions: map

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Lahko opises postopek kako izgleda ta user friendly, da vem ce bi lahko tudi starse na tole naucil? Ceprav mi je cisti overkill cenovno za tale bralnik...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.518
113
Predstavljaj si tablico za penzice - okrnjene funkcije na mus. Ampak princip uporabniške izkisnje je enak kot na telefonu/tablici.

Imas brskalnik in se povezes na cobiss+ in si sposodis knjigo. Kot drugace preko neta. Mrbit bi slo naloziti se mobilno aplikacijo, ne vem, nisem probala. Zdownloadas datoteko in jo odpres v FBreaderju. Nalozene aplikacije so nanizane kot na telefonu - gres v zavihek z appi in izberes app

Zdaj, FBreader zahteva ponavadi, da ko prvic odpres knjigo, vpises geslo. Pac to, ki je za knjiznico. Potem gesla ne zahteva vec. Cantook je imel opcijo, da si v nastavitvah nastavil, da zaklenjene datoteke odpre z dolocenim geslom. To je malenkost sicer, najeda, ampak ni ovira za manj vešče.

• Všeč mi je
Reactions: map in vogel

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
655
27
28
Dravograd
Kateri bralnik za normalne € pa je primeren? Ali se da na drugih bralnikih "odstraniti" ta rok 3 tedne za isposojo?
Tega kindla imam od leta 2011 in mi manjka med drugim tudi osvetlitev zaslona. Drugače še vedno dela ok. Razen sedaj z ELO. Še biblos je deloval preko calibre in je šlo nalagati knjige.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.518
113
Trenutno ne... Pocakaj, da razbijejo zaščito. Zadeva je najbrz neizogibna. Ce se mudi, pa pac nekaj z androidom. Samo ti bralniki trenutno lahko odprejo knjige iz knjižnice

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Malo updejta. Sem doma izbrskal iz omare en stari Inkbook Calypso 6", ki je bil ze zastarel in ni deloval niti z prejšnem Biblosom. Odnesel na Beletrino, kjer so mi opravili menjavo staro za novo, z mojim doplačilom 90€ za inkbook Calypso Plus 6", na katerem deluje tudi Cobiss Ela kot tudi Biblos digital.

Izposoja deluje precej elegantno. Na računalniku poklikam knjige za izposojo v Cobiss+, na samem bralniku sem pa naredil bookmark v aplikaciji Internet za Moje izposojene knjige v sistemu Cobiss+. Tako samo odprem internet, in ob prikazani knjigi kliknem na "prenesi" in knjiga se pojavi na samem bralniku. Seveda je prenos možen tudi preko kabla in računalnika.

• Všeč mi je
Reactions: sousis

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Gledam malo seznam knjig na eli. Slabo, zelo slabo, upam da kej razširijo nabor do konca leta ko naj bi začeli podpirat kobo bralnike

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
655
27
28
Dravograd
Pozdravljeni
Kako kaj napreduje tale cobiss ela? Ali je že naštudiran postopek nalaganja knjig na kindle bralnike? Ali pa vsaj, da se "odstrani zaščito" in lahko imam knjigo v nedogled naloženo.

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
287
31
28
Pozdravljeni
Kako kaj napreduje tale cobiss ela? Ali je že naštudiran postopek nalaganja knjig na kindle bralnike? Ali pa vsaj, da se "odstrani zaščito" in lahko imam knjigo v nedogled naloženo.
Zaščite zaenkrat ni mogoče odstraniti. Edino česa se poslužujejo nekateri je OCR screenshotov, ampak to je precej zamudno opravilo ...

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
655
27
28
Dravograd
Pa še to. Kateri bralnik je sedaj best buy za ne preveč denarja. Do maaax 200€ raje manj.

Za kindla sem pred leti dal 99€, trenutno je ta začetni 120€ na amazonu.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
655
27
28
Dravograd
Za kobota so že kej poštudiral, nekaj so obljubljali da bo konec leta podprt

Na njihovi strani ni omenjen Kobo
1731612290011.png