Kickstarter in podobni

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Hja v bistvu je bolj šoping loterija. Lahko da boš dobil izdelek X prvi na svetu, lahko pa da ga sploh ne boš...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.707
6.475
113
Še en slovenski projekt bo danes uspel:
Tracker: A Post Nuclear Disaster

cheer.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113

WTF..... men ni nič več jasno.

Zdej so pa že polmiljonarji
cheer.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
samo tele pluvač je tudi beden - še bolj beden kot tisti plastik fantastik rog. vsaka druga beseda je [cenzura] in in njene izpeljanke in to je zelo dobra kritika izdelka...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Mah, striktno gledano ima prav, po drugi strani je pač to dejansko modni dodatek, oz. s tem izražaš nekaj. Tako kot sedaj lumberseksualci ali kaj so že...
Isto recimo kolo z direktnim prenosom: 100x slabše kot sodobna kolesa, ampak folk jih še vedno kupuje po hudih cenah. Jaz mu dam kapo dol, da je uspel toliko keša zbrat, sam tega roga ne bi kupil, ker se mi zdi zgornja kritika kar realna, kljub temu pa razumem ljudi, ki to kupijo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ahahaha, model je car, povedal je točno to kar sem si mislil pri Goat cup in Zen eggu
aplauz.gif

Ampak uspešna sta pa oba za pop... Je bil pa zanimiv članek zadnjič kako je Kickstarter dvorezen meč, ker če imaš ogromno backerjev to pomeni, da moraš tudi ogromno izdelkov proizvest in poslat in to seveda na vse konce sveta, da sredstva, ki jih dobiš, komaj pokrijejo še izdelavo videa, ker so cene za dobrega od 5k€ naprej.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
To že pokriješ nekak (če se ravno nisi pihnil v ceni). da bi zdaj ravno nekaj zaslužil s tem ne gre, služi se potem, če je zadeva še vedno zanimiva ko vstopiš na realni trg. Tukaj se verjetno večino zgodb na hitro konča. Sklepam.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tudi to je bilo omenjeno ja, da je zatem potrebno narediti prepoznavno znamko ali nov proizvod, da se zgodba nadaljuje, če ne hitro pade zanimanje in greš v pozabo.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ahahaha, model je car, povedal je točno to kar sem si mislil pri Goat cup in Zen eggu
aplauz.gif

Ampak uspešna sta pa oba za pop... Je bil pa zanimiv članek zadnjič kako je Kickstarter dvorezen meč, ker če imaš ogromno backerjev to pomeni, da moraš tudi ogromno izdelkov proizvest in poslat in to seveda na vse konce sveta, da sredstva, ki jih dobiš, komaj pokrijejo še izdelavo videa, ker so cene za dobrega od 5k€ naprej.
za vrjetno za en dolar ne pošlješ izdelka temveč samo zahvalo - pa še to virtualno. je pa jeba če narobe preračunaš ceno in pošiljaš izdelke za majhne donacije... to pa potem zna bit problem.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Takšnih, ki so samo 1$ poslali, je zelo malo, velika večina jih hoče en ali več izdelkov (če pogledaš zen egg in goat mug).

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
aplauz.gif

Ampak uspešna sta pa oba za pop...

Ja ker danes ljudje ne kupujejo vec zaradi potrebe ampak jim je to zabava ko klikajo buy. Pa se teli videi naredijo iz cloveka bebca, sej vids kako laufa top shop na nacionalki.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ksz.

Mislim da bo tole postalo "legenda" o nategu. klik
Za kaj?
Zgodba je super, mikaven produkt, zelo hitro so dosegli... what could go wrong? ... sem spremljal že od začetka, pa mi ni dalo mira... da tu neki ne špila. Ker če zadeve tehnično ne moreš niti približno in sploh v teoriji izdelat sam, nekaj ne štima [geek, jbg
tongue-1.gif

lp