Kickstarter in podobni

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kako to deluje za nas, ki bi radi kaj kupili?
Nakažem denar in potem čakam, da dobijo dost denarja za zagon proizvodnje in potem še, da dobim izdelek?

Kaj pa če dobijo premal denarja za zagon?? Kaj se potem zgodi z mojim nakazilom
sprasujem se.gif

Konkretno se gre za to stran in vrednost izdelka 1700$. Tko, da v primeru propada ni ravno za pozabit
crazy1.gif

http://www.indiegogo.com

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Pa imajo potem tudi kake pogoje v kolkem času morajo naredit, odposlat...
Ne bi rad, da plačam, potem pa oni to pacajo, ker sedijo na denarju in se jim ne mudi...

Imamo kakšnega uporabnika, ki je že kaj kupil?

Prvič slišim za to stran indiegogo, pa sem še mal v dvomih...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
denar ti rukne potem ko projekt dobi dovolj financ, nič prej. Ja potem čakaš, da nekaj naredijo, če pa ne, pa ne vem kakšni so pogoji.Sklepam tako.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Indiegogo je druga najvecja crowdfunding platforma. Pred casom sem neko softwaresko zadevo podprl.
Pri projektu so bili tocno doloceni roki in tudi drzali so se jih. Res pa da je slo za manj kot 15e.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Kolikor sem spremljal projekte, ki so mene zanimale, so nekateri precej zamujali in prakticno nic objavljali, zakaj se zamuja, tako da ne vem kako strogo je tole spoštovanje rokov.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Treba se je zavedati, da pri teh zadevah ne gre za nakup izdelka, ampak za financiranje projekta.

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Nihče te ne ščiti, če je projekt financiran. Zadevo moraš vzeti kot neke vrste donacijo.
Primer, radi bi zbrali €10k. Daš €100 ampak njim ne uspe zbrati €10k. Dobiš denar nazaj. Če zberejo €10k, potem dobijo denar ampak nekako ti niso dolžni ničesar.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Če je izdelek recimo 100€, ti jim doniraš 10€, potem ponavadi dobiš kako broško ali pa res nič.
če pa jim dam 100€ in povem, da bi rad imel izdelek in ni samo velikodušna donacija, ker bi rad imel izdelek med prvimi in ker vrjamem v njega, pa so mi menda nekak dolžni dat izdelek??

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Uh, ne? Zakaj bi ti pa bili?

Donacija, ki je sicer lahko nagrajena, ampak ce jim pa ne rata izdelati koncnega produkta, je bila to se vedno samo donacija...

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Spodobi se, da če nekaj obljubijo, da se tega držijo. Niso pa k temu zavezani. Lahko rečejo, da so narobe ocenili stroške in da potrebujejo še 2x več denarja, sicer zaključijo vso stvar. In jo zaključijo. Shit happens.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Če pogledaš sliko (pusti zdej, da je že sold out). Če jim jst nakažem 99$, mi obljubljajo da dobim napravo.

Nekak se ne morem strinjat, da se lahko potem, ko dobijo denar kr spomnejo, da je premal dnarja. Vrjetno bi bilo potem veliko takih "propadlih" projektov, ki bi na hitro dobil par jurjev?? Še jst bi se kerga spomnu
wink-1.gif

screen-shot-2014-02-12-a.png

@WeWatchingYou
tam na desni piše kaj dobim za 99$ in če dosežejo zastavljen cilj, so mi potem dolžni poslat izdelek?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
Dolžni niso, lahko pa to dobiš če projket zalaufa. Sej če nisi prepričan v projekt al pa če misliš da gre nategovalce pač ne doniraš..boš pa potem, kupil ko bodo začeli tržit zadevo, če bodo uspešni.

Jaz zdaj res ne štekam zakaj toliko zgražanja in hude krvi.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Folk, dajte se kdaj kaj drugega prebrati kot tisto kar hocete videti.

Who is responsible for completing a project as promised?

It's the project creator's responsibility to complete their project. Kickstarter is not involved in the development of the projects themselves.
Kickstarter does not guarantee projects or investigate a creator's ability to complete their project. On Kickstarter, backers (you!) ultimately decide the validity and worthiness of a project by whether they decide to fund it.

https://www.kickstarter.com/help/faq/kickstarter+basics?ref=faq_subcategory#Acco

Ali po domace: Good [cenzura] luck, ce nekdo pobere cash in ******.

13. jul 2011
2.677
626
113
nekaj na to temo:

https://www.kickstarter.com/blog/accountability-on-kickstarter
http://www.inc.com/eric-markowitz/when-kickstarter-investors-want-their-money-back.html

sicer pa neizpeljanih financiranih projektov izgleda ni veliko, naprimer
http://www.reddit.com/r/kickst..._projects_that/
Sicer je v primeru neizpolnjenih obljub podana dokaj trdna osnova za tožbo in je ta najbrž v veliki večini primerov uspešna, se je pa treba organizirati in vložiti tožbo. Vprašanje pa je tudi, kaj ti pomaga biti upnik tam enemu podjetju čez lužo.

Kako je pa s carino in davkom pri takih stvareh? Ker ti ne kupiš izdelka, ampak ga dobiš kot darilo v zahvalo za podporo. Se to potem šteje kot vzorec? Darilo?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
meni se zdi da večina tega na kikstarterju je ratala spletna trgovina v omejeni produkciji. daš 2k€ dobiš helikopter vprašanje pa če bo to podjetje kdaj zaživelo.