ne, ker je babnice zeblo in imajo potem glavoboleCitat:
Uporabnik sajkek pravi:
kaj si ti nor, kaj tu berem, ded ne bo vklopil klime ker špara.
Zunanja temperatura se razlikuje od notranje, ker že svetloba preko šipe odda svojo toploto. Tudi če je avt. klima piha zelo mrzlo, ker hoče pohladiti celotno kabino. Če boš kdaj izmeril iztok zraka iz zračnika pri prižgani klimi, je le okoli 5 stopinj in to je razlog glavobolov.Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
točno to
v zgornji njegovi trditvi nekaj ne štima, namreč, če daš avtomatsko na 22 in je zunaj 22, ni porabe, saj kompresor ne laufa
koliko si potem naštimal, da je babnice zeblo?ta je res za lase privlečena...
enako moj kolega vedno klimo daje na ročno ter ECON da kompresor sploh ne dela, pa mu vseskozi govorim, da če daš na 22 in da je zunaj manj, da kompresor ne laufa in ni dodatne porabe goriva, pa še ventilator sam razporeja pihanje v smeri, kamor je potrebno
nisem neki modrec, samo pri 30 stopinjah zunaj moraš imeti v avtu klimo, ker drugače si premočen - dejstvo ob vlažnosti, kot je bila pretekli teden
napiši raje, kateri EV je
Citat:
Uporabnik wxy pravi:
In koliko je omejitev na AC, da ne bom zopet obračal besed? Dokazal bi ti rad, da ti iščeš dlako v jajcu. Sem ti napisal, da EVji niso trenutno za kaj več kot 100 km po AC v kosu in je časovna razlika na tako kratki razdalji zanemarljiva, ti pa citiraš samo tiste zadeve, ki tebi ustrezajo.Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Točno vem kaj pišem...
Napisal sem,naj se test avtomobila dela pri hitrosti po dovoljenih omejitvah (ker bi bil to najbolj smiselen test)! Nikjer pa nisem napisal,da je 130 km/h edina sprejemljiva hitrost.
Obračaš besede in pomen stavkov,v čem je fora,kaj bi rad dokazal?
Razumem, tvoje težave. Ali je zate zopet sprejemljivo s 130 km/h? Prej je bilo po omejitvahCitat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik wxy pravi:
In koliko je omejitev na AC, da ne bom zopet obračal besed? Dokazal bi ti rad, da ti iščeš dlako v jajcu. Sem ti napisal, da EVji niso trenutno za kaj več kot 100 km po AC v kosu in je časovna razlika na tako kratki razdalji zanemarljiva, ti pa citiraš samo tiste zadeve, ki tebi ustrezajo.Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Točno vem kaj pišem...
Napisal sem,naj se test avtomobila dela pri hitrosti po dovoljenih omejitvah (ker bi bil to najbolj smiselen test)! Nikjer pa nisem napisal,da je 130 km/h edina sprejemljiva hitrost.
Obračaš besede in pomen stavkov,v čem je fora,kaj bi rad dokazal?
Še enkrat te vprašam...kaj hudiča bi nam rad dokazal?
Napisal sem samo,da Soul (zelo verjetno) ne pride pri 130 km/h iz Kp do Lj,ti pa tukaj razvijaš neke svoje teorije,ki nimajo nobene veze z mojo trditvijo...
Kateri EV to omogoča modrec? Če boš pogledal karakteristike boš videl da večina EV dosega končno hitrost 150 km/h in kako lahko potem pričakujete super domet? Glede na leta tvojega očeta bi pričakoval več resnosti oziroma .......Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
7 stopinj bo že kar OK
ni nobenih težav naštimat ventilacije (celo avto sam nastavi usmerjenost) tako, da ne piha v telo - celo več, da se nastaviti, kako močno deluje "hitro ohlajanje" kabine
normalno bi molčal, pa sem se obregnil, ker vse prepogosto opažam, da se "teste dometa" izvaja z metodami, ki jih "povprečni uporabnik", lahko bereš tudi moj 70letni oče, ne bi nikoli posluževal, pomeni ne bi ugašal klime, vozil 100 na AC namesto 130 itd.
se pa strinjam, da je off, dokler vsaj modela avta ne napišeš
in ne tako resno vzeti vsega
Zakaj? Zunanja temperatura je 22 stopinj, notranja cca 25 stopinj, kaj naj laufam klimo? Povečaš stopnjo ventilacije in je rešeno. Pa to sploh ni namen teme ki ste jo zakomplicirali v ....... Podal sem vam podatke primerljivega EV. Ne razumem zakaj toliko besed o klimi? Kot kaže nobeden od nas ni umrl od vročinskega šoka in nobeden se ni pritoževal (toliko kot vsi vi skupaj) nad prevročo notranjostjo. Kot pišete bi se avti brez klime morali enostavno odstranit iz cest.Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Za naslednjič, ko ti babnica reče da jo zebe, je veliko bolje dvignit temperaturo tudi na 25°, če je treba, kot pa da klimo izklopiš.
V avtu je hitro 35° pa četudi ti zunanjo temperaturo kaže npr. samo 22°.