Hahaha... RoFL
Zelo dober test. Vprašanje če so naši sposobni spraviti skupaj kaj tako resnicoljubnega, Pa vozim sam VAG, samo ga ne imam za nekaj, kar ni.
Če pogledamo nekatere izjave:
-Arteon je v osnovi vseeno samo zelo dolg Golf.
-Arteon znotraj izgleda kot službeni passat mojega svaka.
-VW izgleda lepo, a je treba klub visoki ceni še drago doplačati barvo, feltne itd...
-Arteon je znotraj 1:1 Passat
-V avtu za 50 jurjev je Head Up displej izveden zelo neugledno (omenja nekaj v zvezi z hokejeskim pakom, ali šipco...)
-VW, radio zgleda res lepo, a dajte nam PROSIM nazaj gumb za nastavljanje jakosti (za tipkanje po +- tipkah je treba pogledati dol, pa še radio je nameščen prenizko)
-Arteon ima sicer dober motor, podvozje in zavore, a vse skupaj nekako ne paše v to klaso - manjkata dva cilindra
-Princip, da se vse jemlje iz iste police v tem primeru pač ne deluje
-KIA ima 7 let garancije, medtem ko Arteon ostaja pri zakonskem minumu.
Najboljša je pa ta: Arteon ist enifach zu fiel Golf fur ist Geld (Arteon je enostavno preveč Golfa za svoj denar).
Zmagovalec je lahko samo en in to je KIA Stinger!
Pa še moj komentar: šel sem gledat in sta ceni avtov podobni, ko pa Arteona opremiš z vsem potrebnim, gre precej višje. Na youtubu so posnetki zvokov motorjev in KIA res lepo "poje", medtem ko gre pri VW pač za še enega "generika".
Edini pameten razlog za VW je da se bo verjetno bolje prodal in pa nekaj nižja poraba (v tej klasi to ne bi smel biti več velik faktor).
Z Arteoni sem po ljubljani itak videl samo prodajalce, tako očitno neke briljantne prodaje ni.