Res je, saj kokosovo je tudi rastlinsko, ali pa palmovo. Pa so vsa tri zelo priporočena na keto. Pač sem mislil tisto, kar splošna raja pozna kot rastlinsko, repično, sončnično, ipd...point pa je, da je več omega3 ali pa čimmanj omega6 maščob v olju, za tiste, ki se jim da googlat, da ugotovijo katera olja to so
Za začetek je boljše fanatičen pristop, ko pa je telo navajeno pa se komot poje tudi cuker moko, ipd. Predvideval sem, da še nisi tako daleč, zato sem to omenil
Bilderji so zelo čudna rasa, ne razumem jih najbolj, mogoče so krivi steroidi, ne vem.
Primeren jedilnik, glede na podan info bi jaz tako nastavil:
- zjutraj kafe z maslom, orenk obojega, ne espresso s špukcem, ampak ena, dve skodelici črne kave not pa 50+g masla. ali pa kokos olja/masla, čeprav pri prvem se je potrebno navaditi na okus. Lahko kombinacija, lahko se doda not tudi surovo jajce, dve, tri...in naredi "shake". Odvisno od želja, zmožnosti, interesa
Eni naredijo duplo dozo, in potem nesejo v službo v termovki in to pijejo tekom delovnika.
- za malico potem nič, oz bo dovolj samo črna kava, če se upošteva točka 1. Lahko pa spet kava z maslom, če je možnost.
kosilo, večerja pa oboje v nekem enakem razmerju maščob vs meso, torej recimo 100g pustega mesa, 100g maščob. Priporočljiva je zelenjava, pomaga pri prebavi in pa človeka naredi dlje časa sitega, če se gre hujšanja. Ampak zelena zelenjava, ne recimo korenje, fižol, ipd. Vzameš nek masten štikl mesa ali pa mleto ali pa jajca, zraven narediš zeleno solato in obilno zaliješ z olivcem. Seveda pečeš na kokos olju/ghee, po možnosti še potem gor poliješ dodatno maščobo.
jaz imam recimo takšne obroke:
5 jajc + rezina domačega kruha + 100g oliv
250g mletega mesa, rezina kruha, 100g oliv, 80g makadamije
kava z 75g masla in 30 kazeina (iz očitnega razloga
)
Ampak to bi marsikomu prišlo prek glave.
Drugače pa post v taki obliki na keto ni več potreben, ker ima človek ketone itak vedno v krvi in le-ti vplivanje na sistemsko inflamacijo. Edino kar je občasno dobro, da se sproži avtofagija, za kar je pa dovolj že enodnevni post. Torej keto + enodnevni post parkrat na leto je imo čisto dovolj za normalnega človeka.