Citat:
Uporabnik mtl pravi:
In z njeno pomočjo smo tudi uspeli legalizirati določene zadeve, ki sicer po zakonu niso možne.
Sej je OK. Ampak pri gradnji je treba iz papirja prenesti po načrtu v naravo. oz. Zgraditi objekt. Pri legalizaciji je pa obratno. Tist kar je že narejeno treba narisati na papir. In ne vem, če sploh je kakšna statika potem v ... kaj se že dobi pri legalizaciji.Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Sam sem prišel v stik z arhitektko ob legalizaciji kar nekaj zadev pri starših (ja, don't ask).
Ne vem, kako riše nove hiše, ampak ona je poznala vso zakonodajo in občinske akte in ne vem kaj še vse, ki so se tikali naše zadeve in naše lokacije. In z njeno pomočjo smo tudi uspeli legalizirati določene zadeve, ki sicer po zakonu niso možne.
Seveda je dodatni pogoj, da imaš normalne sosede.
Tako da, jaz ji lahko dam le kapo dol.
PS: To je bila pa tudi edina izkušnja z arhitekti do sedaj, tako da bo ozadje razumljivo.
Šlo se je za oddaljenost stavb od meje parcele. Po zakonu oz. občinskem odloku (ne vem točno kateri je bil) ni možno graditi na območju 2m od meje parcele (ali nekaj takega od meje - že točno pozabil koliko je točna mera). TUDI OB SOGLASJU SOSEDOV. Posledično strogo po zakonu (ali odloku) tudi ne moreš legalizirat stavbe, ki je znotraj tega pasa.Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Nekaj, česar ni mogoče narediti po zakonu, je mogoče narediti zgolj v nasprotju z zakonom, kar pomeni, da stvar ni legalna.
Se zavedam tega, zato sem tudi napisal vse pomembne podatke o mojih izkušnjah.Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Sej je OK. Ampak pri gradnji je treba iz papirja prenesti po načrtu v naravo. oz. Zgraditi objekt. Pri legalizaciji je pa obratno. Tist kar je že narejeno treba narisati na papir. In ne vem, če sploh je kakšna statika potem v ... kaj se že dobi pri legalizaciji.
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
ksz... Ob gradnji rabiš prej dobrega gradbenika/statika, kot pa arhitekta. Kaj pa on ve o postopkih gradnje? Večinoma bolj malo.
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Haha, kot da se kak arhitekt hoče stalno pojavljati na objektu, ki ga je zrisal. Preveč neprijetnih vprašanj, na katera ne poznajo odgovorov.