Normiranci adijo?

tomi

Guru
1. sep 2007
19.363
10.481
113
MB
Sam zakaj pa potem ne greš živet kam drugam, če je vse tako slabo pri nas? Šolski sistem sicer ne vem koliko poznaš, ampak naš res ni slab, pravzaprav je zelo dober v primerjavi z ostalo evropo.
Fajn je jamrat, pa govoriti kako je vse slabo, ampak glede na to, kako dobro nekateri na Alterju zaslužite in to v SLO ali pa iz SLO, očitno ni tako hudo. Res ne razumem čemu to jamranje. Avstrijci čakajo vsakega z odprtimi rokami, Nemci isto... Ja davčna oz plačna politika ni najbolj privlačna, ampak jebentiš, tako hudo pa tudi ni, če pogledam kako živimo, kakšni avti se vozijo okrog, kako polni so vozički v trgovinah....

u joker u. :)

posledica tega zelo dobrega sistema je da 80 % opravilno sposobnih odraslih ne loči razlike med bruto pa neto.

Holobist

Majstr
8. jul 2023
1.348
-992
63
Nad 10k moraš obvezno prijaviti. Do 10k če sumijo, da gre za kaznivo dejanje pa je prav tako lahko predmet pregleda pol pa bo potrebno dokazovanje v skladu z ZPPDFT-1.
Meni je fenomen kakšne igrice so se naketeri pripravljeni iti, zato, da bodo prihranili nekaj tisoč EUR na koncu leta. Verjetno se ne pogovarjamo ravno o milijonih, ki bi jih na ta način oprali.
Po drugi strani pa bi vsi živeli v SLO in koristili storitve, ki so brezplačne, sam davkov, to pa mi res ne bi plačali. In NE nisem v državni firmi, ampak že nekaj časa na svojem. Aja pa to ne leti nate Jabe...
No katere vrhunske storitve so pa v Sloveniji brezplačne?
Študij? Za agrume je (jih mrgoli), če pa hoče en naprimer pri 40 letih študirat pa ni.
Vrtec, če nisi na minimalcu je drag.
Daj napiši kaj je zastonj, da se bom lahko veselil.

• Všeč mi je
Reactions: Vojnik

damirj

Guru
9. maj 2012
5.982
2.774
113
Vrtec, če nisi na minimalcu je drag.

Jaz se bom samo ob to obregnil. Poznam samo iz sosednje italije ne pa tudi drugje, tako da komentiral bom samo to. Vrtec v Italiji je lahko precej poceni, ampak kvaliteta storitve pa je obup. Otrok je v vrtcu brez nekega nadzora in vzgojiteljice se z otroci kaj veliko ne ukvarjajo. Nimajo nekega posebnega programa v smislu male šole npr. Poleg tega če je otrok samo minimalno bolan, ga ne sprejmejo in zgodi se tudi, če je veliko otrok bolnih da enota enostavno ne obratuje in zrihtej si varstvo za otroka kot veš in znaš, ne selijo jih v druge enote. Tako je bil nek vrtec v sosednji stari gorici letos že 2 tedna enostavno zaprt. Super, ne? Ampak je pa poceni.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.520
1.535
113
V rednem roku lahko vsak studira for free. Osnovna sola brezplacna, pa ne bos verjel otroci se naucij0 veeeliko.
Faksi so odlicni in nasi diplomanti v nicemer ne zaostajajo za tistimi in AT, DE ali drugih nam bliznjih drzav.
Cakalne vrste so verjetno povezane tudi s tem, da zavarovalnica ne placa toliko preiskav kot bi jih lahko naredili v zdravstvenih ustanovah.
Izjemen % tistih, ki imajo lastniske nepremicnine. Ipd

tomi

Guru
1. sep 2007
19.363
10.481
113
MB
V rednem roku lahko vsak studira for free. Osnovna sola brezplacna, pa ne bos verjel otroci se naucij0 veeeliko.
Faksi so odlicni in nasi diplomanti v nicemer ne zaostajajo za tistimi in AT, DE ali drugih nam bliznjih drzav.
Cakalne vrste so verjetno povezane tudi s tem, da zavarovalnica ne placa toliko preiskav kot bi jih lahko naredili v zdravstvenih ustanovah.
ti si eden izmed onih ko ne pozna razlike med bruto pa neto ne? ker da napišeš da je free, ubi bože.

igi

Guru
13. okt 2007
5.794
1.350
113
Celje
Sem ja. Bi se že davno, če moja žena ne bi bila vezana toliko na njene starše.

Ti pa povem, da v Sloveniji ni napredka razno zaradi tako misleših, kot si ti. Vse je dobro, super, drugje je slabše. Glede na to, da delam v sledečih državah poleg Slovenije: Hrvaška, Kitajska, UK. Italija, Nizozemska, USA, Nemčija in nadlesnje leto še Grčija mislim, da imam malo bolji vpogled na doganja drugot, kot povprečen Alteraš, se ti ne zdi?
Si me malce napačno ocenil, ker dejansko me je zanimalo ali si res tak mazohist, da se kljub kupu denarja mučiš v slo, oziroma ali je zadaj kaj druga.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.082
8.371
113
Pa meni tudi ni davkov za placevat. Kam hodit pa tudi ne. Enostavno, ko imam dovolj, neham delat. Poleti sem en mesec doma, pozimi tudi, vse solske pocitnice... Balkan style - ce se ne splaca delat, pac ne bom...

• Ljubezen
  • Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in nacek

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.578
1.095
113
Saj to je problem, da so forr free. Potem folk študira do 30, po možnosti FDV, nato pa tuli pred parlamentom, da hočejo stanovanje od države.

Holobist

Majstr
8. jul 2023
1.348
-992
63
Res je, faksi so vrhunski, ful diplomiranih kelnari ali pa na tržnici/bolšjaku ekonomijo zganja. Kaj ima država pri tem, če sem si zgradil nepremičnino? Je kaj pomagala? Ne, obdavčit me hoče, ker nisem potoval in trošil kot tvoja Nika Kolaćeva!

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.082
8.371
113
Jaz sem samo copy/pastala link. Samodejno se izpise naslov. Komentarja nisem podala...