Kazensko ovaden s strani etničnih

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.192
16.472
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Glede na to, da je mali PES, je mogoče tudi to, da je samo dobil kar je iskal...

Tudi to je ena izmed popolnoma realnih opcij, ja....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Tu pri nas so enega etničnega fuknili iz OŠ, zdaj hodi na drugo. Med odmori mora biti poleg njega vedno eden od učiteljev. Le zakaj?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.142
11.227
113
da ga ne tepejo
evil.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
oni seb rečejo romi..torej

Mejduš..do kam boste upognil hrbtenice

če sem bosanc sem bosanc..lahko sem bošnjak..ne morem bit pa..valabahersjitfi..ok..

uf

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
SSKJ:bosánec -nca m (¶à) pog. bosanski
konj
hysterical-1.gif

Kaj je pa s PES narobe?

Saj imamo kratice KSZ, FB itn...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.192
16.472
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
oni seb rečejo romi..torej

Mejduš..do kam boste upognil hrbtenice

če sem bosanc sem bosanc..lahko sem bošnjak..ne morem bit pa..valabahersjitfi..ok..

uf

1. Oni sebi ne rečejo romi temveč cigani. Samo ko je kakšen prispevek za TV v igri ali pa kaj bolj javnega so na lepem kao romi.

2. Nekaj časa nazaj, ko so bile še une scene s Strojani pa Ambrus pa to, so enkrat lepo razložili, da naj bi po njihovo beseda rom pomenila človek. In če je on rom (Rom?), jaz pa ne, kaj torej to pomeni? Da jaz nisem človek. Torej je to žalitev mene, lahko bi sledila ovadba.

Povzetek - naš slovar besed rom v smislu cigan ne pozna, rom je zgolj in samo okvir za sliko, kar pa cigani niso, zatorej cigani ostanejo cigani in te zato nima nihče kaj tožit.

P.s. z oznako PES se mi pa ne zdi nič narobe, saj je definicija te besede popolnoma v redu, resnična in sprejemljiva.

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.190
11.104
113
kod Džej-Zija
Ker pa so Cigani ljudstvo, jih je treba pisati z veliko začetnico. Razlika med Cigan in cigan je razlika med poimenovanjem pripadnika ljudstva in žaljivko.
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.488
5.689
113
To je tko kot s šiptarji

Oni med sabo se pozdravljajo z šiptar....če mu pa ti rečeš da je šiptar je pa
10.gif

stupid-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
z bosanci isto

men vsak bosanc reče..kje si čefur..in jaz njemu bosanc.

prjatla predstavim

to je moj bosanc..dober zidar
in on mene to je čefur..ma asflaterstvo

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Povzetek - naš slovar besed rom v smislu cigan ne pozna, rom je zgolj in samo okvir za sliko, kar pa cigani niso, zatorej cigani ostanejo cigani in te zato nima nihče kaj tožit.
Róm -a m, preb. i. (ọ̑) Róminja -e ž, preb. i. (ọ̑) rómski -a -o (ọ̑)

Malo še delaj na svoji izobrazbi.

PS: Romi, cigani. Cigani. Romi. En cigan. Dva cigana. Trije Romi. "Dela" brez problemov. Težave so v vaši glavi.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.430
7.544
113
ni cisto res... Je pomembno kako izreces... Eeee shiptaree je nekaj drugega kot šiptar. In ga lahko pozdravis tudi ti. Samo znat moras...poznam folk ki zna in niso imeli problemov

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.192
16.472
113
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Róm -a m, preb. i. (ọ̑) Róminja -e ž, preb. i. (ọ̑) rómski -a -o (ọ̑)

Malo še delaj na svoji izobrazbi.

PS: Romi, cigani. Cigani. Romi. En cigan. Dva cigana. Trije Romi. "Dela" brez problemov. Težave so v vaši glavi.

Nikakor. Težave so v glavah veliko (da ne rečem večine) Ciganov in ciganoljubcev, kateri mislijo, da če so pa pripadniki etnične manjšine, jim je pa dovoljeno kar vse in imajo v glavi samo pravice, nikakor pa tudi dolžnosti. In potem Slovenci v želji po tem, da so še bolj evropski od evopejcev pristajajo/pristajamo na vse živo in jim popuščamo kjer se le da, če so pa tako bogiii nooo pa če imajo to pač v navaadi, neee? Kaj se bo meni zgodilo, če mi pride v navado neplačevanje elektrike in komunale, kaj se bo meni zgodilo, če bom kradel zato, ker se mi zdi socialna pomoč premajhna ali pa iz bilokaterega drugega razloga, kaj se bo zgodilo meni, če se naselim na travniku, kateri sploh ni moj, nato pa bom ZAHTEVAL od države, da mi legalizirajo kočurino, ki si jo bom tam postavil (sčasoma pa zgradil veliko lepo hišo kot se spodobi) ter da mi zraven še dodatno napeljejo vodovod in kanalizacijo, seveda je zaželjen tudi štrom pa še kaj drugega? Kaj bi se meni zgodilo v takih primerih in kaj se dogaja Ciganom?!?

Načeloma nimam proti njim popolnoma nič, v življenju se držim načela "live and let live" ampak znam pa vseeno prepoznati krivico, ki se dogaja in to ne Ciganom ampak NAM! Oziroma dolencem, če smo rahlo bolj natančni.....je pa daleč najlažje vsako takšno pisarijo potem označit za nestrpnost, se delat lepega in pisat, da je problem v naših glavah ja. Pa kako smo lahko tako zaostali, da ne sprejmemo medse teh ubogih Ciganov....Ja pa saj smo jih že!!!!! Že zdavnaj!!!! Ampak nekateri od njih so potem takšni gnoji, da svojo status izkoriščajo na polno brez kakršnihkoli posledic, država pa (načeloma) sploh ne ukrepa, ali pa ukrepa popolnoma napačno in odreagira v njihovo korist............ svašta no.

Kar se pa slovarjev tiče:

http://bos.zrc-sazu.si/sskj.html

rom - (sem vpisal z malo in veliko začetnico, rezultati so isti, oz. JE SAMO EDEN) ròm rôma m (ȍ ó) nižje pog. priprava iz lesa ali drugega materiala, ki obdaja sliko ali druge predmete; okvir: izdelovati rome; dati sliko v rom ∙ pog. ta je pa za v rom zelo je lepa ♪
http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression=rom&hs=1

cigan -
cigàn -ána m (ȁ á) 1. pripadnik iz Indije priseljenega ljudstva, navadno brez stalnega bivališča: pravili so, da cigani kradejo otroke; ogrski cigani; tolpa ciganov; črn kot cigan; laže kot cigan ∙ ekspr. je tak cigan slabo oblečen; ekspr. pri nas je kot pri ciganih vse je v neredu; smeje se kot cigan belemu kruhu široko, na vsa usta 2. slabš. zvit, lahkomiseln ali malopriden človek: to ti je pravi cigan; še hujši cigan je, kot si ti; potepa se, cigan / kot psovka cigan ciganski ♪
cigánče -ta s (ȃ) slabš. ciganski otrok: ciganka s cigančetom ♪
cigánček -čka m (ȃ) 1. ciganski otrok, navadno deček: umazan ciganček; črn kot ciganček 2. bot. užitna lističasta, kukmaku podobna goba s svetlo rjavim klobukom, Rozites caperata ♪
cigánčica -e ž (ȃ) ciganska deklica: bosonoga cigančica ♪
ciganíca -e ž (í) nar. ciganka: ciganico so obdolžili, da je ukradla kokoš ♪
ciganíja -e ž (ȋ) slabš. 1. cigani: ciganija je že spet tu 2. zelo revno, zanemarjeno stanovanje ali poslopje: kako more živeti v taki ciganiji; svojo ciganijo bi si lahko že popravil / vso svojo ciganijo so naložili na voz in se odpeljali ♪
cigániti -im nedov. (á ȃ) ekspr. 1. cigansko, potepuško živeti: dovolj je ciganil okoli; ciganiti se po svetu 2. goljufati, odirati: pri kruhu in vinu je ciganil ljudi ♪
cigánjenje -a s (á) glagolnik od ciganiti: želi si pohajanja in ciganjenja po širokem svetu ♪
cigánka -e ž (ȃ) pripadnica iz Indije priseljenega ljudstva, navadno brez stalnega bivališča: ciganka prosi po hišah; črna je kot ciganka // slabš. ženska s ciganskim videzom ali lastnostmi: vedno tiči pri tisti ciganki / kot psovka kod si se tako dolgo potepala, ciganka ♪
cigánski -a -o prid. (ȃ) 1. nanašajoč se na cigane: ciganski jezik; ciganski otrok; ciganski tabor; ciganska godba / na občini so reševali cigansko vprašanje / ekspr. ima ciganske oči črne, žive 2. ekspr. nestalen, nemiren: fant je ciganske narave ◊ gastr. ciganski golaž golaž iz dveh vrst mesa, slanine, krompirja in paprike cigánsko prisl.: (po) cigansko živeti ♪
cigánstvo -a s (ȃ) kar se nanaša na cigane: ciganstvo predstavlja v kraju velik problem / ekspr. na dopustu je spal pod šotorom in si sam kuhal, ampak to ciganstvo mu je bilo všeč ♪
cigánščina -e ž (ȃ) 1. ciganski jezik: razumeti ciganščino 2. redko ciganija ♪
izcigániti -im dov. (á ȃ) ekspr. z vztrajnimi, vsiljivimi prošnjami, prigovarjanjem priti do česa: vedel sem, da bo izciganil denar za vstopnico ♪
ocigániti -im dov. (á ȃ) ekspr. ogoljufati, prevarati: prekupčevalci so ga ociganili; ociganiti za denar; hladnokrvno, nesramno so jih ociganili; ne prodajaj pod ceno, ne daj se ociganiti ♪
pocigániti se -im se dov. (á ȃ) prilagoditi se ciganskemu načinu življenja in mišljenja: ušel je od doma in se pociganil ♪
precigániti -im dov. (á ȃ) ekspr. ogoljufati, prevarati: grdo so ga preciganili pri kupčiji; ne daj se preciganiti ♪

http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression=Cigan&hs=1

Tako da ne, nič ni narobe z našimi glavami temveč z nekaterimi drugimi....tistimi ciganskimi pa še z nekaterimi. Svoje pokroviteljsko pisanje o moji izobrazbi si pa lahko nekam vtakneš
roza.gif