ah ko sem jest delal še v city-express-u, je bilo nemalo problemov stemi policaji... Ampak morem rečt, da tok kot sem pa takrat prekrškov naredil, sem hudo dobro skoz prišel (zdi se mi, da 3 kazni, en radar, enkrat neko prehitevanje v križišču, pa še neki...), ampak so bili pa zelo tolerantni do nas! kdaj pa kdaj se je kašen nov splašil, pa nas učil ccp pa je hmal nehal.
Jest mislm, da bi morali imeti taki poklici privilegije (oz. uradno ne, samo neuradno) da jih pač ne ustavljajo za take glupe stvari kot je pas.
Me je pa enkrat hotel ustavit na polj. nasipu. Jest od tržnice dol, mim kapitlja, v enosmerno (z motorjem), in on stoji 10m za znakom, da je enosmerna. Jest pripeljem dol (tm še ni enosmerna), in že maha (itak je vedu, da mislim it tm mim, v enosmerno), no in pripeljem do njega, ustavim, pa mi reče da sem šel v enosmerno, pa mu jest rečem, ja, ampak zato ker ste me vi poklicali, da pridem do vas. No, in preden sem mu razložil da sem jest imel namen športno zavit v uno ulico k je glih pred tem znakom. In pol sm mu še obrazložil, da me ne more obtožit nečesa, česar sploh še nisem storil... No, to je bilo edinkrat, da sm zmagal! Enkrat sem pa ornk spušil! Grem pa v mim litije, pa tm je en klanc, gor pa križišče pa bus postaja. in policaji tm. Jest po klancu gor, in prehitevat po razvrstilnem pasu za levo prehitevanje (glih en star diesel kombi je sopihal pred mano, pa je smrdel po tisti nafti k pr norci) in jest ga prehitevam, ampak sm jest šele takrat videl policaja, k me je valda ustavljal. Kaj, v naletu sm bil, in valda sm unga prehitu do konca in se naprej pelu, no čez ene 10km me pa na eni ravnini drugi ustavijo, in samo reče naj počakam 10min. Pa je prišel un policaj iz hriba! Kaj je bil razpičkan! kaj se grem, kdo sem, matr, me je kr napizdu! no, ampak pol sm ga uspel prepričat da ga nisem videl, ker sem (takrat je bilo bolje priznat) prehiteval kolono, in pač so bili avti na desni in ga res nisem videl. no na koncu mi je verjel in mi napisal le prehitevanje v križišču! Edina kazen k sem jo šel prostovoljno plačat takoj. Ah ja... dobr je blo se z njimi ment...
sej zadnje leto jim pa sploh nisem več ustavljal... mim sm se pelu, pa upal, da ne bo kam naprej javil... (ampak to sam v lj, unim na kolesu, pa unim k so peš)
jest bi uglavnem plačal tistih 60 pa je mir! pol ti še tist popust zapade, če pritožbo pišeš, pa še nimaš dost šans da bi dobila... Je pa odnos ful pomemben! Vse se da zment, če si prijazen! Isto je z njihove strani. Če je policaj prijazen je tud razlika! Glih tko me je enkrat ustavil, na letališki, in jest na kajuhovi čakam za levo zavit, in telefoniram (še zdej mi ni jasno kako me je videl), no in me ustavi starejši možakar, in valda pove kaj je... pol pa reče, glij kazen je tok tok pa tok sit, tkole se zmenva. ta dnar bo šel od tebe, tko al tko, al ga daš državi, al greš pa tjale v bigbang po slušalke al pa bluetooth. Pejt raje po bluetooth, pa bo. No, in res, sicer nisem takoj šel, sm si ga pa pol kasneje enkrat kupu...
Lepa beseda lepo mesto najde! (razen pri mulcih, k se jim zdi vrhunec dneva, ko ti napiše kazen za pas)