kazen na podlagi nečesa kar smrkec vidi

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Jah nekako dopušča več interpretacij, zdaj bojo pa pravniki povedali, kako je s tem.

Ali pa glede na zakon, potem določene table niso ustrezno postavljene, tudi taka interpretacija je možna.

Glede na to da se kake velike barabe sprehajajo svobodno po cesti, ker so se izmaknile zakonu zaradi podobnih fint, se mi zdi da tukaj res neki ne štima...

Ampak seveda, hočem da kak pravnik to razloži, ker sami lahko tukaj razpredamo še par strani, pa bo samo več videnj istih členov...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Ampak seveda, hočem da kak pravnik to razloži, ker sami lahko tukaj razpredamo še par strani, pa bo samo več videnj istih členov...
Po moje je med pravniki tudi več videnj istih členov.
tongue-1.gif

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Policaji imajo včasih finte
Kakopak, polcaji si kar izmislijo češ; dejmo ustavit donkuglo in mu reč, da ni bil privezan in da je bil pijan, ko čep.
Saj ne rečem,če sem storil prekršek,sem pač dolžan poravnat kazen. Ampak imajo tudi policaji pravila,katera so dolžni spoštovat.
Primer:zaradi neke dodatne opreme so mi pred leti pobrali tablice,kljub homoligaciji,katero sem pokazal policistu.Ker je beseda dala besedo mi je odvrnil,češ,da si lahko s homoligacijo rit obrišem in nadaljeval s postopkom odvzema tablic.
OK. Tablice mi je pobral neupravičeno in izpodbijal mi je uradni dokoment.......po tvoje bi bilo najbolje da bi vseeno plačal kazen,ane???
bonk.gif

S pritožbo,sem pri sodniku za prekrške rešil vse!
tongue-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Don_kugla pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Policaji imajo včasih finte
Kakopak, polcaji si kar izmislijo češ; dejmo ustavit donkuglo in mu reč, da ni bil privezan in da je bil pijan, ko čep.
Saj ne rečem,če sem storil prekršek,sem pač dolžan poravnat kazen. Ampak imajo tudi policaji pravila,katera so dolžni spoštovat.
Primer:zaradi neke dodatne opreme so mi pred leti pobrali tablice,kljub homoligaciji,katero sem pokazal policistu.Ker je beseda dala besedo mi je odvrnil,češ,da si lahko s homoligacijo rit obrišem in nadaljeval s postopkom odvzema tablic.
OK. Tablice mi je pobral neupravičeno in izpodbijal mi je uradni dokoment.......po tvoje bi bilo najbolje da bi vseeno plačal kazen,ane???
bonk.gif

tongue-1.gif

Če bi mu pokazal homologacijo, po moje problemov ne bi bilo...
smile-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36

Khmm, a maš probleme z razumevanjem, al si policaj?
Mi ostali smo prebrali, da je homologacijo policaju pokazal, in da je policaj rekel, da naj si s homologacijo lahko rit obriše.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Kaj ti naj rečem druzga kot to, da nakladaš ko 100mater in prodajaš gnile buče. Po domače rečeno, lažeš!
Apak par patronov tle boš pa nasral, da ti bodo verjeli, to pa. Vendar jaz nisem ta.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Kaj ti naj rečem druzga kot to, da nakladaš ko 100mater in prodajaš gnile buče. Po domače rečeno, lažeš!
Apak par patronov tle boš pa nasral, da ti bodo verjeli, to pa. Vendar jaz nisem ta.
Kadar,ti človek dokaže nekaj kar nasprotuje tvojim trditvam,pa je takoj okronan da je lažnivec kaj???
ne-ne-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:

Citat:
--------------------------------------------------------------------------------

Uporabnik stardec pravi:

Citat:
--------------------------------------------------------------------------------

Kadar,ti človek dokaže nekaj kar nasprotuje tvojim trditvam,pa je takoj okronan da je lažnivec kaj???
In kje je kakšen dokaz tukaj?

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Pred časom je bila ta dilema v povezavi z ljubljanskim BTC. In odgovor policije je bil, da oni nadzorujejo javne prometne površine neodvisno od lastništva.

In ker je BTC javna površina (ne sicer v javni lasti, ampak saj "javna last" itaq nič ne pomeni oz. tega ni), tam veljajo CPP in uresničevanje teh je v pristojnosti policije in redarstva.

Če pa bi bilo drugače, bi lahko npr. isti BTC rekel, da se pri njih vozi po levi, in bi morali tam voziti po levi.

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
Glede naselja:
http://www.varnostvprometu.org/index.php?nStran=ps&nPod=odg&nSvet=vr&id=1109

Po tej interpretaciji je samo povedal da je s tablo >ime naselja< dolocena hitrost za obmocje do table s precrtanim imenom naselja.

In po moje, sodec po zakonu, tabla naselje oznacuje nek logicen/prostorski zacetek naselja. Z njim velja tudi hitrostna omejitev 50, ce je obrobljen. Vendar tarifa kaznovanja se jasno loci na tisto v naselju, izven naselja in avtocestah. Tam je tudi jasno in precizno definirano kaj je 'naselje', da je to obmocje ki je pozidano bla bla. Torej zakaj se ta tocna definicija nebi upostevala? In tudi logicno je, da ta strozja "represija" velja tam kjer nevarnost, dejansko obstaja, torej v okolici pozidanih his, ne pa tam kjer logisticno/prostorsko/katastrsko/whatever dolocijo meje naselja.

Strozji zakoni v naseljih niso zato ker je tam tabla za naselje. Strozji zakoni so ker vec nevarnosti prezi v nasljenem obmocju. Zato ti naj tudi veljajo tam, kjer je situacija, zaradi katerih so napisani. Najbrz je zato tudi tako precizno definirano 'naselje'. Lazje bi bilo napisat "Naselje je obmocje med tablo za zacetek naselja in tablo za konec naselja".

To da se on sprasuje, a ni malo smesno kaj je z 'naseljem' ce je na eni strani potok je popolnoma brezpredmetno, ker je subjektivno mnenje. Zakon je tako napisan, ce si ga pa krivi po svoji logiki, ker se mu ne zdi logicen, si ga pa lahko vsak drug krivi v svojo drugo stran. Torej se ga ne sme krivit in se mora tudi nebuloze upostevat.

Druga stvar ki mi je padla v oci pa je:
"(2) Na posameznih cestah v naselju ali njihovih delih je največja dovoljena hitrost za vozila lahko največ 70 km/h, če varnost prometa in predpisani prometno-tehnični elementi to omogočajo in je to določeno s predpisanim prometnim znakom."

... ceprav se lahko z naselja katerih tabla za zacetek oznacevanja naselja ni obrobljena, lahko peljes 90km/h.

lp,
Sasa

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Območje s tablo in brez hiš? kako to misliš a lahko malo bolj podrobno zakaj bi obstajal en kraj ki pa nima prebivalcev ali si mislil kaj drugega?
confused-1.gif

A zakaj naj bi obstajal kraj brez prebivalcev? Mogoče zato, da bi kdo lažje polnil proračun in nabiral norme?

Poglej, na cesti ŠK.Loka - Preddvor mimo Kranja, se boš kar nekaj časa vozil skozi območje med dvema tablama za naselje Kranj. Ampak stanovanjske hiše pa tam daleč naokoli ni nobene. no recimo ena, ki pa ma izhod na popolnoma drugo cesto pa na drugem nivoju. Pravzaprav so vse hiše popolnoma na istem mestu kot pred nekaj leti, ko tabel za naselje tam še ni bilo.
V nedeljo ob 2 ponoči so bili tam skriti na polju, takoj za tablo, če pripelješ iz predvora.
In dobro so se skrili, sem jih opazil šele, ko sem peljal mimo - seveda sem peljal 50km/h po "naselju" brez hiš v bližini.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Ne da se mi vsega brati, pa odgovarjam na naslov posta .. dobiš kazen, ko se pripelje za tabo, uradno pa je to zaradi tega, ker te je šele tam uspel dohiteti
wink-1.gif