Katoliška cerkev in župniki

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Prva anarhista?

Adam in Eva sta bila prva človeka, ki sta grešila. Ko sta jedla z »drevesa spoznanja dobrega in slabega«, sta pokazala neposlušnost do Boga in storila to, čemur mnogi pravijo izvirni greh. a (1. Mojzesova 2:16, 17; 3:6;Rimljanom 5:19) S tega drevesa ne bi smela jesti, ker je predstavljalo Božjo oblast oziroma pravico, da ljudem določa, kaj je prav in kaj ni. Ko sta jedla s tega drevesa, sta stvari vzela v svoje roke in sama pričela odločati o tem, kaj je prav in kaj ni. Tako sta zavrnila Božjo moralno avtoriteto.
Pozablja se, da Eva ni bila prva Adamova žena:

Bog je najprej ustvaril Adama kot hermafrodita in to telesno in duševno. Za uspešno razmnožitev je prej skupno dušo in telo razločil na moža in ženo. Ustvaril je Lilit, prvo Adamovo ženo da bi mu rodila otroke. Lilit se je čutila pred Adamom zapostavljena in neenakopravna, otrok ni hotela roditi, pač pa je odšla v podzemlje – Had, kjer se je spečala s Satanom in rodila demone. Demoni so povezani z astrološkimi nebesnimi znaki Zodiaka, letnimi časi na Zemlji in meseci v letu, kot sledi;

Z nastopom krščanstva naj bi ti demoni izginili, saj je Kristus premagal smrt in Had. Krščanstvo pozna Adama in njegovo drugo ženo Evo v raju, kjer ne rojeva demonov. Vseeno kaže da se še pojavljajo. Demonologija je ezoterična znanost, ki se ukvarja z demoni.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

Piton

Guru
11. apr 2022
1.731
-170
113
nisem u žlahti z opico. zakaj tko misliš (precej močna beseda zate ampak nej bo)?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Vpraš starše zakaj so nosil tiste plesnive klobase u šolo.
Sem vprašal.
Ker so učitelji, ki so bili vsi po vrsti komunisti, kot še zdaj, takšne plesnive klobase najraje žrli. Za vzdrževanje komunistične doktrine je ključen element in prehrana plesen. Mi smo doma jedli pa užitne klobase. Pa v farovž smo tud nosili tanarbolše klobase.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Seveda, saj te drugač tud tam ne bi marali! Tud verouka ne bi naredil brez klobas, si le priznal!
Klobase sem v farouž nesu prostovoljno, ker je bil župnik dober človek. V šolo sem moral nosit klobase pa pod prisilo, ker so učitelji oziroma v UDBI tako določili. Pa ne samo klobase, v šolo sem moral nosit tud krompir, fižol, kolerabo, zelje, korenje itd.... Je oče moral kar z vozom peljat. So rekli, da je to dajatev za šolsko malico, za šolarje, v resnici so pa učitelji to pokradli in odnesli domov za ozimnico. So kar določili. Med tem, ko otrokom komunistov ni blo treba nič prnest.
Uf, si me moral spomnit še na to. Zdaj je pa spet isto, ker Golobova vlada samo jemlje, davki, cene v nebo, pa užgi po delavcih, obrtnikih, kmetih....Ker kmet in obrtniki so spet razredni sovražniki.

• Haha
Reactions: bizi, Car in Janch

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.597
-1.378
63
Klobase sem v farouž nesu prostovoljno, ker je bil župnik dober človek. V šolo sem moral nosit klobase pa pod prisilo, ker so učitelji oziroma v UDBI tako določili. Pa ne samo klobase, v šolo sem moral nosit tud krompir, fižol, kolerabo, zelje, korenje itd.... Je oče moral kar z vozom peljat. So rekli, da je to dajatev za šolsko malico, za šolarje, v resnici so pa učitelji to pokradli in odnesli domov za ozimnico. So kar določili. Med tem, ko otrokom komunistov ni blo treba nič prnest.
Uf, si me moral spomnit še na to. Zdaj je pa spet isto, ker Golobova vlada samo jemlje, davki, cene v nebo, pa užgi po delavcih, obrtnikih, kmetih....Ker kmet in obrtniki so spet razredni sovražniki.
Tak cerkvenjaš, pa toliko laži in sovraštva je v tebi...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Tak cerkvenjaš, pa toliko laži in sovraštva je v tebi...
@ aljoman, še to ti lahko povem.
Oče je moral vsako leto v šolo peljat voz nasekanih drv, ker pač imamo hosto. Pa ostali kmečki šolarji, ki so bili po udbovskih zakonih razredni sovražniki, so moral ud pripeljat drva. So rekli, da bo to za ogrevanje šole. Kolk od teh drv se je potem odpeljalo na domove učiteljev, sam Bog ve. Smo pa otroci videli, kako so si učitelji ta drva potem z avtomobilskimi prikolicami vozili domov. Tisti učitelji, ki pa so imeli zastonj stanovanja na podstrešju šole, ni jih bilo malo, so se pa itak greli s temi drvmi.
Komunisti, zdaj pa levičarji, ki so ponosni nasledniki komunizma, so največja človeška lopovska in pokvarjena drhal.
Lahko ti še kaj povem.

• Všeč mi je
Reactions: delter333