Koliko bi bila cena 11kw Nibe-ja?
A cifra, ki sem ti jo dal na zs ne ve? Sicer je pa cenovno v rangu Daikina, s tem da bi jaz Althermo najraje vrgel skozi okno.
Koliko bi bila cena 11kw Nibe-ja?
Ja napisi menda tu sem, kaj zdaj. Sam imam ceni za dve..Ne bom se z alter znalci pregovarjal. Vem za koliko se dobi obe.
Ne bom se z alter znalci pregovarjal. Vem za koliko se dobi obe.
Aja pa Daikin nima nic s crpalko, jo samo pakira v svojo embalazo.
Marsikdo ne ali pa ne razume tehničnih navedb oz. marketing mumbo-jumbo oz. zavajanja. COP velja samo za topl.črpalko striktno oz. porabo med kompresorjem in output-om in je močno odvisen od temperaturne razlike in/out. Fizike se ne da kaj dosti za*ebat Večja kot je temp.razlika in/out, slabši je COP ! Isto je pri navadni klimi. Malce je razlike med on/off sistemom in inverter zadevami.S temi COPi pa itak nisem na jasnem...
first1 Taka enačba, iz 1.500€ KO na 350€ elektrike v 3x95 m2 slabo izolirani hiši se pa izide le ob krasnem SCOP-u na LT TČ nekje na morju in ni relevanten za 4/5 Slovenije.
Na mizi imam sledeče ponudbe vse večina 11kw, notranje enote so po večini integrirane le Toshiba ima notranjo in bojler ločeno.
- Mitsibushi Ecodan 6400 eur, (Na ponudbo Zubadan še čakam)
- Toshiba Estia 8100 eur,
- Fujitsu Waterstage 8100 eur.
- Pri TermoShopu menijo da je 8kw dovolj močna. Imajo zunanjo enoto Zubadan in lastno notranjo. Cena 9100.
...
Verjamem da je top šit, ampak jaz zamenjujem staro ogrevanje na kurilno olje, ki je mimogrede popolnoma delujoče, za varčnejšo. Pri tem imam v mislih da se naložba čimprej povrne, kar pomeni da nisem pripravljen za investicijo dat 10 ali več tisočakov, na povračilo pa čakati prav toliko let. Koliko bi bila cena 11kw Nibe-ja?
Na dvig elektrike sem tudi sam računal, zato je že dva meseca na strehi 9kw sončna elektrarna. Zdaj moram še samo pametno investirat v TČ, da se investicija povrne v kakih 6 letih. Nato pa se praktično zastonj grejem.
LG mi je po eni strani zanimiv, prvič ker je poceni, drugič ker ima v zunanji enoti praktično vse, notri le montiraš bojler in je to-to. Le na splošno na LG gledam nekako zviška.