Katero toplotno črpalko

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.453
9.744
113
EU
če bi se moral s TČ vsakodnevno ukvarjat po 2 uri na dan, potem bi bilo tvoje jambranje in filozofiranje na mestu, tako pa se s TČ ukvarjaš na leto točno 2x po 10 sekund, vsaj jaz.

Lažem, letos po 5-ih letih bom zunanjo enoto malo obrisal, ker je res usrana.
Khm..koliko je vsega napisanega, dobim občutek kot da bi bilo obratno, in se cele dneve ukvarjate s TČ . Kaj na to pravijo vaše boljše polovice :cool:,

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Ker vohati dim pri kurjavi na drva je pa sila zabavno...
No, no, hrup je onesnaževanje. Vse kurjave na drva pa le ne meči v isti koš.
Sosedova TČ ropoče 24/7 iz mojga dimnika se pa opazno kadi max 1 uro na dan. No mene ne motijo, je pa res da jih najbližja soseda nimata.

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.991
113
Tudi TCjke danes so malo drugace zvočno izolirane, kot 10 let nazaj. Befel bolj razvitih drzav...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
No, no, hrup je onesnaževanje. Vse kurjave na drva pa le ne meči v isti koš.
Sosedova TČ ropoče 24/7 iz mojga dimnika se pa opazno kadi max 1 uro na dan. No mene ne motijo, je pa res da jih najbližja soseda nimata.
Ti dam sliko mojega filtra od rekuperatorja? Lahko ugibaš kakšne barve je...

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Črpalkarji s svojimi ropotuljami so kot avtomobilisti s športnim izpuhom....da se jih sliši daleč naokoli za potešitev lastnega ega....

• Wow
Reactions: Piton

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Dost novih TČ je že konkretno tišjih. Sosed ima zadnjo generacijo Toshibe, se moraš kar potrudit da jo slišiš. Moja je generacija nazaj pa ropoče, not se je sicer ne sliši.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Tako kot sodobno kurjenje drv ne onesnažuje okolja in ne smrdi. Ga bolj zasmradis ko zakuriš žar za piknik.

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Ti dam sliko mojega filtra od rekuperatorja? Lahko ugibaš kakšne barve je...
Ti dam jaz sliko moje dimniske kape po 9 letih. Skotaj kot izpuh avta z dpf ;)
In ja, vem da s polurnim napacnim gorenjem v zrak spustim toliko kot sicer cel mesec najbrz.
V vasi ima zenska drva na dezju in jih lepo nosi v peč. Zraven je imela lep kozolec toplar in gospodarsko poslopje. Gospodarsko poslopje(zanimivo bi bilo celo za zvkd mogoce) se je zrusilo samo v vase, kozolc je pa poleti najela kombinirko da ga je podrl na kpl.kmecko orodje spodaj in tako stoji na kupu.
Skratka, ce bi bil zajeban vascan bi ze zdavnaj inspektorje in redarje klical.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.991
6.161
113
Tako kot sodobno kurjenje drv ne onesnažuje okolja in ne smrdi. Ga bolj zasmradis ko zakuriš žar za piknik.
Za sodobno peč na drva se odloča lastnik gozdov, ali kje bolj na periferiji. Tudi te peči niso poceni, pa še delo je z kurjenjem. Zato se mesta in predmestja pač odločajo za TČ. Hrup sicer je, ampak če se v hišo ne sliši potem ni problema. Če ti pa pred spalnično okno sosed postavi, pa verjamem da ni OK. Jaz sem npr imel možnost ugodnejše postavitve, manj cevi, pod streho, ampak ker bi bila obrnjena proti sosedu sem se odločil montirat za drugim koncem garaže. Plačal pač več za montažo, več prebojev itd, ampak odnosi z sosedom so sedaj enako dobri kot prej pred montaži. Malo soli v glavi je fajn met.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
To je en velik čudež.
Črpalkarji svoje ropotulje ne slišijo v svoji bajti....ampk jo sliši samo sosed v svoji bajti. :valjamse:

• Haha
  • Objave ne odobravam
Reactions: Piton in Gonzo

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Približno isto kot hrup ob avtocesti...
Posnetek zaslona 2022-12-10 073022.png

• Haha
Reactions: Piton

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Hja stari, kaj pa si mislil ko si kupil LG? Da je to isto kot japanezari? Koliko plačal toliko dobil. Pa ne pametujem ker imam v radiju 200m štiri LG monobloke pa vem kako je.

Jaz mam japanezerja, v mislih imam LG v tem tvojem radiju 200 metrov ;)

Đoni...to je ena stvar (hrup) kateri nekateri proizvajalci ne posvecajo dosti casa, se manj truda (ceprav gre na bolje). To so proizvajalci,.. nato so tu se lastniki, ki gledajo izkljucno na svojo rit in jo obrnrejo kot njim pase/godi, ne glede na sosede. Jaz sem svojo dal pod nadstresek/teraso (jo skoz 'gledam') ravno z namenom, da ne bi motil sosedov..pa je ena tisjih zadev na trgu in je neslisna izven nase meje (s tem da na lokaciji kjer je ima edino soseda sekret, ko bi jo lahko slisala).
Glede drvic...v LJ kotlini izven mesta se dusimo zaradi njih..redkokateri ima dobro pec in kuri izkljucno drva. Marsikdo kuri celo leto za SV vodo...in je super vohat kaj vse gorljivega je nasel.
Je pa v nasi ulici najbolj slisat pec na kurilno olje ker ocitno rohniprek dimniika in jo je slisat povsod, ne mores pa locirat kje je.

• Všeč mi je
Reactions: krava