to vem.. lastnik renault salona ima samo vikend, lastnik mercedes salona ima pa vikend in jahtoV cem pa je razlika med meganom za 15 jurjev in mercedesom za 40 jurjev?
to vem.. lastnik renault salona ima samo vikend, lastnik mercedes salona ima pa vikend in jahtoV cem pa je razlika med meganom za 15 jurjev in mercedesom za 40 jurjev?
Sem dodal potem podrobnostito vem.. lastnik renault salona ima samo vikend, lastnik mercedes salona ima pa vikend in jahto
če bi se moral s TČ vsakodnevno ukvarjat po 2 uri na dan, potem bi bilo tvoje jambranje in filozofiranje na mestu, tako pa se s TČ ukvarjaš na leto točno 2x po 10 sekund, vsaj jaz.V cem pa je razlika med meganom za 15 jurjev in mercedesom za 40 jurjev?
(Namig: oblika, hrup, regulacija, mono/split, vrsta plina, moznost hlajenja, najvisja mozna temepratura, COP, letno grelno stevilo.....)
mejčkn sem zgubljen (in ja reskiram - da bom dregnil v osje gnezdo)..
v čem je razlika med Daikin/Mitsubishi/LG... (recimo tukaj - glejte samo cene, pustimo izbiro izvajalca odprto) in pa kronoterm adapt 724 (alpa stiebel/alpha inotech)?
ce vzamem iz linka neko Samsung 16kW z osnovno montažo - me pride 8.621€, LG celo 6.800€, pri kronotermu je pa samo peč 10K+
v čem (razen denarju) je še razlika?
Ker vohati dim pri kurjavi na drva je pa sila zabavno...Meni je še vedno nedojemljivo, da ste/smo sprejeli te ropotajoče ventilatorje kot izjemna novodobna ogrevalna tehnika.
Greš po ulici in poslušaš jamrajoče zvoke vsake toplotne posebej. Potem pa živi s tem ali pa si sosed s spalnico obrnjeno proti temu kriku tehnike.
Raje občasno voham kurjavo, pa je tega že silno malo, sploh drva, kot pa praktično 24 ur na dan poslušam brenčanje in vibracije ventilatorjev. Da ne omenim razlike v ceni med obema sistemoma.Ker vohati dim pri kurjavi na drva je pa sila zabavno...
Ničesar se ne bi smel navadit, to je moj point. V to tehnologijo se meče ogromno denarja, ven pa dobiš škatlo, ki ti ropota od novega že ali pa po par mesecih.no pr nas zdej zmaga sosed.. novi lastnik kamina.. 2 vikenda nazaj je cepil drva 6:15 zjutraj.. prejsnji petek pa 23:45..
po dosedaj slišanem:
- nima lesene tnale (tolče v tlakovce?)
- ima kaksno kilo prelahko skiro.. lahko tudi presveža polena.. prekratek ročaj.. ker ne "useka" - ampak potrkava
tko da - ventilatorja se pomoje lazje navadis..
Raje občasno voham kurjavo, pa je tega že silno malo, sploh drva, kot pa praktično 24 ur na dan poslušam brenčanje in vibracije ventilatorjev. Da ne omenim razlike v ceni med obema sistemoma.
In pa še to, da ima večina ventilatorjev bratca v bajti po imenu kamin, ki je....na drva. Vau. Genialci.
Ob ceni teh dveh energentov in malo potratnejšo hišo ne vem čeje to smiselno. Ali zakaj smo oljne peči ven metali?Seveda, če pa je šlo vse na TČ. Kako hitro se pozabi kako je to drugače izgledalo. nisi neba videl celo zimo, vse zadimljeno. Zdaj je pa pač ventilator, da nervira. Še najmanj moteča za lastnika in okolico sta elektrogrelec in plinska peč. Nabavna cena sitnica. isn't it ironic...
To pa ne vem. A ropota potem to v bajti? Nisem še slišal kako geosonda sploh deluje.imaš pa v bajti potem ropotalo. OK, če imaš kje prostor za to nekje zadaj spodaj v kotu. Ampak novodobne bajte v velikosti večjega stanovanja nimajo več kotov zadaj spodaj...
Vrtina je 55€/m (cca). Za kvadratni meter ogrevanja potrebujes cca 1 m globine (torej 200 kvadratov = cca 200 metrov globine).Geosonda bi morala biti za vsakega ki ima vsaj 1m2 zelenice. Verjetno je cena še vedno to kar nas odvrne, ali se motim.
Boljši odgovor je, da smo eno stvar škodljivo za zdravje (svinjski zrak) zamenjali za drugo, ki je škodljiva za zdravje (hrup).Raje občasno voham kurjavo, pa je tega že silno malo, sploh drva, kot pa praktično 24 ur na dan poslušam brenčanje in vibracije ventilatorjev. Da ne omenim razlike v ceni med obema sistemoma.
In pa še to, da ima večina ventilatorjev bratca v bajti po imenu kamin, ki je....na drva. Vau. Genialci.