Za zunanjo enoto uporabljajo micko. Notranja enota in krmiljenje so pa naredili svojo, ker micka menda tega ne zna dovolj kvalitetno...Saj Orka je v bistvu itak micka ne? Bi mogla biti ok.
kak so kaj izkušnje z Orko. Rabim za sanitarno vodo 300l in sem omejen na 1.93m (cevi obstoječe kurilnice letijo pod stropom kjer bi dal to namesto bojlerja). Orka ustreza tem merilom.
Vse ostalo kaj sprašjem je višje.
Je ok kvaliteta?
Delala bo samo v času, ko je ogrevamo bajte. Torej jesen zima in pomlad je na drva voda.
Za tako kratko obdobje res najbolje, razen če je obstoječi bojler fuč, spustila kača ali kaj.Je kje razlog, da obicen grelec ne pride v upostev?
kak so kaj izkušnje z Orko. Rabim za sanitarno vodo 300l in sem omejen na 1.93m (cevi obstoječe kurilnice letijo pod stropom kjer bi dal to namesto bojlerja). Orka ustreza tem merilom.
Vse ostalo kaj sprašjem je višje.
Je ok kvaliteta?
Delala bo samo v času, ko je ogrevamo bajte. Torej jesen zima in pomlad je na drva voda.
30 let stari TVT. Vprašanje kako je stanje v notranjosti. Tudi elektronika ne vliva več zaupanja. So zadeve že kar zasmojene in kontakti slabi. Sem že nekaj lotal pa te finte, ker je nehalo delat 10 let nazaj.Je kje razlog, da obicen grelec ne pride v upostev?
meni pa nekak pri novi kurilnici ne paše letnik 90 bojler...Kaj je tvt? To je pec? Kaj vse menjate in kaj ste si namislili v kurilnico zvleči. Pri neki novi kurilnici mi pa enostavno na svane scenarij, kamor pase sanitarna TČ... Intrigued...
Ker TČ pa nima vgrajenega 2kW grelca...Tč me pride okoli 1000 dražje napram navadnemu električnemu bojlerju. Kar je premala razlika, da bi se zajebaval z dodatnim 2kw porabnikom, ki zasede kar lep del 3x20A priklopne moči.
neke hude znanosti pri teh TČ itak ni. Za pričakovati bi bilo, da bo vsaka opravila svoje delo. Kaj bo čez 10 let pa itak noben ne ve.Nevem zakaj sploh teče debata v smer zakaj vzet TČ. Vprašal sem ali je Orka ok ali ne. Ni bilo vprašanje predlagajte aternativo TČ.
philips kolkokrat bo na TČ potreba po dodatnrem elektičnem grelcu v mesecih v katerih se ne potrebuje ogrevanja? bo to kat nikoli ne. oziroma ti povem, da bo ta grelec izkloplen vedno. Pa kak koli obračaš, ko je poraba že blizu max dogovorjene moči bo 400w majn zjebalo vse skupaj kot da rukne 2kw zraven.